Τα πρώτα , που θα είναι υποχρεωτικά για εργαζομένους και μαθητές, έφθασαν ήδη στην Ελλάδα και θα παραδοθούν από την Τρίτη στα φαρμακεία όλης της χώρας, την ώρα που και η Βρετανία αποφασίζει πλέον την προσφορά των δωρεάν τεστ ελέγχου κατ’ οίκον για όλους.

Το Σάββατο η Ελλάδα παρέλαβε την πρώτη παρτίδα μεγέθους ενός εκατομμυρίου . Από την Τρίτη αρχίζει η παράδοση στα φαρμακεία των αστικών κέντρων και σταδιακά οι συσκευές θα φθάσουν σε όλη τη χώρα.

Όπως επισήμανε στον ΣΚΑΪ 100,3 το πρωί της Δευτέρας ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Άκης Σκέρτσος, η πρώτη από τις δύο εταιρίες από τις οποίες προμηθεύεται η χώρα τα ρινικά τεστ παρέδωσε ήδη την πρώτη παρτίδα και θα ακολουθήσων οι υπόλοιπες. Εξήρε μάλιστα την εξαιρετική συνεργασία των εμπόρων και των φαρμακαποθηκών στη διαδικασία διανομής των συσκευών.

archizei-tin-triti-i-paradosi-ton-self-tests-sta-farmakeia0

Υπενθυμίζεται ότι τα τεστ θα δίνονται κατά προτεραιότητα σε εκπαιδευτικούς και μαθητές, ενόψει της ενδεχόμενης επανέναρξης της διά ζώσης εκπαιίδευσης από τις 12 Απριλίου, με τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση να μπαίνει πιθανότατα πρώτη στις τάξεις.

Εκτιμάται ότι τα τεστ από την Τετάρτη θα είναι διαθέσιμα σε 11.000 φαρμακεία ανά την επικράτεια.

Σημειώνεται επίσης ότι η Βρετανία, 10 μέρες μετά την Ελλάδα, ακολουθεί ακριβώς την ίδια πολιτική με την Αθήνα, ανακοινώνοντας δωρεάν self tests για όλο τον πληθυσμό, και μάλιστα έως δύο φορές την εβδομάδα.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αρχική δημοσίευση