Νέα, σημαντική εξέλιξη στο θέμα της κράτησης του καταδεικασθέντα Γιάννη Λαγού έλαβε χώρα την Παρασκευή στο Βέλγιο.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από τις Βρυξέλλες, ο Βέλγος εισαγγελέας αποφάσισε να εκτελεστεί το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης για τον ευρωβουλευτή της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή ο οποίος κρατείται τις τελευταίες ημέρες.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ο Λαγός είτε θα ασκήσει έφεση είτε θα εκδοθεί μέσα στις επόμενες 10 ημέρες στην Ελλάδα (για να εκτελεστεί η ποινή φυλάκισής του).

Οι νομικοί του Λαγού πάντως έχουν ξεκαθαρίσει ότι θα ασκήσουν άμεσα την έφεση, οπότε περιμένουμε τις σχετικές εξελίξεις, πιθανότατα από την προσεχή Δευτέρα.

Τη Μεγάλη Τετάρτη ο Χρυσαυγίτης Ευρωβουλευτής, Γιάννης Λαγός είχε περάσει την πόρτα του Βέλγου ανακριτή.

Όπως ενημέρωσε η Εισαγγελία Βρυξελλών, ο Λαγός ανακρίθηκε από το αρμόδιο όργανο του Πρωτοδικείου των Βρυξελλών, στο οποίο αρνήθηκε να παραδοθεί στις ελληνικές αρχές και έτσι ο ανακριτής διέταξε την προφυλάκισή του.

Η ανακοίνωση της Εισαγγελίας των Βρυξελλών

Μετά από διάφορες ερωτήσεις σχετικά με το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκαν από τις ελληνικές δικαστικές αρχές εναντίον του I. Λ., η Εισαγγελία των Βρυξελλών μπορεί να επιβεβαιώσει τα ακόλουθα:

Το προδικαστικό τμήμα του ολλανδόφωνου Πρωτοδικείου στις Βρυξέλλες αποφάσισε σήμερα σχετικά με το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης σχετικά με τον Ι.Λ .: Το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης κηρύχθηκε εκτελέσιμο.

Η διάρκεια της προσφυγής λήγει έως τη Δευτέρα.

Για προφανείς λόγους ασφαλείας, η ημερομηνία παράδοσης δεν μπορεί να κοινοποιηθεί.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςΑρχική δημοσίευση