Κορονοϊός: Θετικά τα πρώτα δείγματα γραφής του εμβολίου της CureVac

Η παρασκεύασε το CVnCoV βασισμένο στην τελευταίας τεχνολογίας τεχνολογία νανοσωματιδίων λιπιδίων (LNP), η οποία είχε λάβει άδεια από τον μακροπρόθεσμο συνεργάτη της εταιρείας Acuitas Therapeutics. Ο τρόπος δράσης του υποψηφίου εμβολίου μιμείται τη φυσική ανοσολογική απόκριση του σώματος σε λοίμωξη που τεκμηριώνεται σε ασθενείς που έχουν ανακάμψει από τον κορονοϊό.

Η μελέτη Φάσης Ι του περιλάμβανε πάνω από 250 υγιείς εθελοντές μεταξύ των ηλικιών 18 και 60. Οι συμμετέχοντες έλαβαν ενδομυϊκές ενέσεις CVnCoV σε κλιμακούμενες δόσεις των 2, 4, 6, 8 και 12μg τις ημέρες 1 έως 29. Μέχρι 10 συμμετέχοντες που προηγουμένως είχαν διαγνωστεί θετικοί για τη COVID- 19 συμπεριλήφθηκαν ανά επίπεδο δόσης για την αξιολόγηση της ασφάλειας και της ανοσογονικότητας του εμβολίου.

Η ανοσογονικότητα από τη μελέτη CureVac δείχνει ότι το υποψήφιο εμβόλιο προκάλεσε την παραγωγή δεσμευτικών αντισωμάτων ή εξουδετερωτικών αντισωμάτων του ιού. Αυτά τα αντισώματα παρατηρήθηκαν σε όλα τα επίπεδα δόσης.

Συνολικά, το εμβόλιο ήταν γενικά καλά ανεκτό από τους συμμετέχοντες στη μελέτη. Κατά τη στιγμή της ενδιάμεσης ανάλυσης, δεν αναφέρθηκαν σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες (AEs) που να σχετίζονται με το εμβόλιο. Οι όποιες παρενέργειες εμφανίστηκαν στο επίπεδο δόσης των 12μg και ακολούθησαν κυρίως τη δεύτερη δόση, περιελάμβαναν κόπωση, κεφαλαλγία, ρίγη, μυϊκό πόνο και (σε μικρότερο βαθμό) πυρετό.

Η εταιρεία δήλωσε ότι τα πρώτα δεδομένα της δοκιμής δείχνουν ενδείξεις λειτουργικών κυττάρων Τ που επιβεβαιώνουν την ενεργοποίηση της κυτταρικής ανοσολογικής απόκρισης. Επιπλέον, ένα Συμβούλιο Παρακολούθησης Δεδομένων και Ασφάλειας παρακολουθεί συνεχώς την αντιδραστικότητα του CVnCoV.

Τα θετικά αποτελέσματα φέρνουν δοκιμές μεγαλύτερης κλίμακας

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Dikaiologitika News στο Google News

viber Το Dikaiologitika News και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αρχική δημοσίευση