Εκατοντάδες άνθρωποι παρέστησαν το Σάββατο (5/12) στην κηδεία του Παλαιστίνιου εφήβου που σκοτώθηκε την Παρασκευή (4/12) κατά τη διάρκεια συγκρούσεων με τον ισραηλινό στρατό, κοντά στη Ραμάλα, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, αψηφώντας την απαγόρευση της κυκλοφορίας που επιβλήθηκε στη μάχη κατά του νέου κορονοϊού.

Σύμφωνα με τις παλαιστινιακές αρχές, ο Αλί Αϊμάν Νασρ Αμπού Αλίγια, 13 ετών, τραυματίστηκε σοβαρά από πυρά του ισραηλινού στρατού στο περιθώριο μιας διαδήλωσης χθες στο χωριό Μουγκαγίρ, εναντίον της ισραηλινής εποικιστικής δραστηριότητας στην περιοχή, κατόπιν διακομίστηκε σε κρίσιμη κατάσταση σε νοσοκομείο της Ραμάλας, όπου υπέκυψε στα τραύματά του.

Σήμερα, πλήθος κόσμου συνόδευε τη σορό του αγοριού στους δρόμους της Ραμάλας και του Μουγκαγίρ, όπου ετάφη.

Η πόλη της Ραμάλας υπόκειται σε απαγόρευση της κυκλοφορίας τη νύχτα και τα Σαββατοκύριακα με στόχο την αναχαίτιση της πανδημίας Covid-19.

Η κατεχόμενη Δυτική Όχθη, με πληθυσμό 2,8 εκατομμύρια κατοίκους, μετρά επισήμως 71.703 κρούσματα νέου κορονοϊού και 678 θανάτους.

Το παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων Wafa μετέδωσε πως άλλοι τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν από τα πυρά των Ισραηλινών στρατιωτών. Ο ισραηλινός στρατός, από την πλευρά του, αρνείται ότι άνοιξε πυρ με πραγματικές σφαίρες.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, δεκάδες ταραξίες «επιχείρησαν να πετάξουν πέτρες και λάστιχα στα οποία είχαν βάλει φωτιά» σε έναν δρόμο, «θέτοντας σε κίνδυνο τις ζωές πολιτών».

Σήμερα, η ευρωπαϊκή αντιπροσωπεία για τους Παλαιστίνιους κατήγγειλε, σε ένα tweet, «την υπέρμετρη χρήση όπλων από τις ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας».

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.Αρχική δημοσίευση