Τη μεγάλη αλλαγή που έχει συμβεί τα τελευταία χρόνια στη στάση των Ευρωπαίων έναντι της χώρας μας αναφέρεται σε άρθρο του ο Economist.

«Στην ΕΕ, οι πρωθυπουργοί αντιμετωπίζονται μερικές φορές σαν μαθητές. Σε μια αγαπημένη φράση, αυστηροί αξιωματούχοι δηλώνουν ότι οι εθνικές κυβερνήσεις πρέπει να «κάνουν την εργασία τους» σημειώνει το βρετανικό περιοδικό.

Ο Economist υπενθυμίζει ότι ο χειρισμός της πανδημίας από τη χώρα μας έχει επαινεθεί. Τα σχέδιά της για τα δισεκατομμύρια ευρώ του ταμείου ανάκαμψης κέρδισαν αναγνώριση. Και οι ελληνικές ιδέες, όπως το πιστοποιητικό εμβολιασμού, λαμβάνονται υπόψη σε ευρωπαϊκό επίπεδο.


Το σκίτσο με το οποίο πλαισιώνει το άρθρο του ο Economist

«Μετά από μια δεκαετία στην οποία η βρέθηκε σε μαθήματα αποκατάστασης, υπομένοντας τρία προγράμματα διάσωσης και την οικονομική κατάρρευση, είναι μια μεγάλη αλλαγή» αναφέρει.

«Εν μέρει, η αλλαγή της φήμης είναι ζήτημα πολιτικής» αναφέρει ο Economist φιλοτεχνώντας το προφίλ του Έλληνα πρωθυπουργού. «Στον τεχνοκρατικό κόσμο της ευρωπαϊκής πολιτικής, ο κ. Μητσοτάκης ταιριάζει» αναφέρει.

«Ανοιχτά, η ΝΔ εξελέγη το 2019 με στόχο να αλλάξει την . Σιωπηρά, στόχος τους ήταν να κάνουν την ελληνική πολιτική βαρετή και να μετατρέψουν την σε μια κανονική ευρωπαϊκή χώρα. Οι ηγέτες του ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν τον εαυτό τους ως την αρχή της ιστορίας. Οι ηγέτες της Νέας Δημοκρατίας βλέπουν τη δουλειά τους ως τέλος μιας σκοτεινής εποχής» συμπληρώνει χαρακτηριστικά.

σήμερα 

Κορωνοϊός: Στα 2.020 τα νέα κρούσματα – 617 οι διασωληνωμένοι, 56 θάνατοι 

Κορωνοϊός – ΕΜΑ: «Όχι» στη δεύτερη δόση του AstraZeneca αν εμφανιστούν θρομβώσεις 

Lady Gaga: Αποκαλύπτει την τραυματική εμπειρία στα 19 της – «Με βίασε και με παράτησε έγκυο σε μια γωνιά»

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

.cnt”, “bottoming”: true, “offTop”: “.header”,”window”: 639 }”>

Αρχική δημοσίευση