Η υπερπήδηση του Dow Jones πέραν των 30.000 μονάδων προκάλεσε ίλιγγο στον βιομηχανικό δείκτη της Wall Street, ο οποίος μία ημέρα μετά κατέβηκε από το ορόσημο αυτό, καθώς τα απογοητευτικά στοιχειά για την αγορά εργασίας στις ΗΠΑ, υποσκέλισαν τη θετική αύρα από τη μετάβαση της εξουσίας από τον Ντόναλντ Τραμπ στον Τζο Μπάιντεν.

Τα νέα lockdowns για την αντιμετώπιση των αυξανόμενων κρουσμάτων του κορωνοϊού, επέφεραν ένα γνώριμο σκηνικό στο αμερικανικό χρηματιστήριο, με τις μετοχές των τεχνολογικών εταιρειών οι οποίες ευνοούνται από την παραμονή των Αμερικανών στα σπίτια τους, να κινούνται σήμερα ανοδικά, βοηθώντας τον τεχνολογικό Nasdaq να ολοκληρώσει τη συνεδρίαση σε θετικό έδαφος.

Οι νέοι περιορισμοί όμως επέφεραν πλήγμα και στην αγορά εργασίας, καθώς οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας αυξήθηκαν απροσδόκητα την περασμένη εβδομάδα, η 2η διαδοχική εβδομαδιαία αύξηση.

Ωστόσο, οι εξελίξεις για το εμβόλιο και υποχώρηση της αβεβαιότητας από τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ έχουν θέσει τον S&P 500 σε πορεία για τον καλύτερο Νοέμβριο στην ιστορία του.


Πρόσφατη δημοσκόπηση του Reuters έδειξε ότι οι αναλυτές πιστεύουν ότι ο S&P 500 θα κερδίσει 9% από τώρα έως το τέλος του 2021. Ο δείκτης έχει ενισχυθεί σχεδόν 66% από τη συντριβή τον Μάρτιο και έχει κερδίσει περί του 12% μέχρι στιγμής φέτος.

Ο Dow Jones υποχώρησε 0,58 ήτοι 173,77 μονάδες, κλείνοντας στις 29.872,47 μονάδες , ο S&P 500 διέγραψε 0,16%, στις 3.629,65 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο Nasdaq έκλεισε με άνοδο 0,47%, στις 12.094,40 μονάδες.

Για περισσότερες οικονομικές ειδήσεις στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Ντιέγκο Μαραντόνα: Δείτε την ταινία του Κουστουρίτσα για τον «Θεό της μπάλας» (βίντεο)

Ντιέγκο Μαραντόνα: Τριήμερο πένθος στην Αργεντινή

Πέθανε ο Ντιέγκο Μαραντόνα: Ποιος ήταν το «Χρυσό Αγόρι» του παγκόσμιου ποδοσφαίρου

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Αρχική δημοσίευση