Τα 93α Όσκαρ δεν έχουν σχέση με καμία άλλη τελετή. Σελφ τεστ, πανδημία, μάσκες, λίγοι παρόντες και ο Steven Soderbergh που ανέλαβε τη σκηνοθεσία της μεγάλης βραδιάς έχει υποσχεθεί ότι η τελετή θα θυμίζει περισσότερο ταινία παρά event.

Οι υποψήφιοι που δε θα βρεθούν δια ζώσης στο Λος Άντζελες θα συντονιστούν μέσα από Oscar hubs που έχουν στηθεί σε όλο τον κόσμο, και οι νικητές θα εστιάσουν σε ιστορίες αγάπης για το σινεμά στις ευχαριστίες τους, αντί για μεγάλες λίστες ονομάτων.

Εννοείται πως δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα σελφ τεστ.

Φέτος, είναι η πρώτη φορά που δυο γυναίκες φιγουράρουν στην κατηγορία Καλύτερης Σκηνοθεσίας, η Κινέζα Κλόι Ζάο για το “Nomadland: Η χώρα των νομάδων”, και η Εγγλέζα Έμεραλντ Φένελ για το “Promising Young Woman”.

Αυξημένοι είναι και οι μη λευκοί υποψήφιοι, μετά την κατακραυγή των περασμένων ετών. Μάλιστα, εννιά από τους 20 υποψηφίους στις τέσσερις κατηγορίες υποκριτικής δεν ανήκουν στην λευκή φυλή. Πακιστανο-βρετανός ο Ριζ Άχμεντ, Νοτιοκορεάτες ο Στίβεν Γιόν και η Γιούν Γιό-Τσάνγκ, Ουγκαντιανο-βρετανός ο Ντάνιελ Καλούγια, και Αφροαμερικανοί η Βαϊόλα Ντέιβις, η Άντρα Ντέι, ο Λέζλι Όνταμ Τζούνιορ, ο Λακίθ Στάνφιλντ και ο μακαρίτης Τσάντουικ Μπόουζμαν.

Steven Yeun και Joana Pak