Ο Ρίκι Ζερβέ. Φωτ.: AP Photo/Chris Pizzello

Οι περισσότεροι πλέον έχουν κάνει το μαραθώνιο binge-watching δεύτερη φύση τους στον ελεύθερο χρόνο τους. Όμως υπάρχουν κι εκείνοι που έχουν «αλλεργία» στις τηλεοπτικές σειρές με πολλές σεζόν, μιας και καταλήγουν να τις παρατάνε ή να τις βλέπουν τόσο αραιά που κάθε φορά χρειάζονται μια γερή επανάληψη όσων προηγήθηκαν στην υπόθεση. 

Για τη δεύτερη κατηγορία, υπάρχουν πάντα και οι λιλιπούτειες σειρές, που δεν ξεπερνούν τις 2-3 σεζόν και βλέπονται άνετα ακόμα και μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο. Όπως οι 3 παρακάτω που θα βρείτε στο Netflix.

«Crashing» (2016)

Πριν η Φίμπι-Γουόλερ Μπριτζ υπογράψει και πρωταγωνιστήσει στο «Fleabag», με τον ομώνυμο χαρακτήρα που λατρεύτηκε από τους τηλεθεατές σε όλο τον κόσμο για την σπιρτάδα και την χαριτωμένη αδεξιότητά του, είχε γυρίσει το «Crashing». Στα μόλις 6 επεισόδια της σειράς ακολουθούμε τη ζωή μιας παρέας λίγο μετά τα 20 που βρίσκονται κάτω από την ίδια στέγη, κάτι που θα ανατρέψει εύκολα τις μεταξύ τους ισορροπίες. 

«Derek» (2012-2014)

Σε βρετανικό κλίμα συνεχίζει η λίστα, με τον Ρίκι Ζερβέ στον οποίο θα χρωστάμε αιώνια χάρη για τη δημιουργία του βρετανικού «The Office» που έκανε κτήμα της τηλεόρασης το εξωφρενικά άβολο χιούμορ. Τελευταία του δουλειά ήταν το αρκετά επιτυχημένο «After Life» για λογαριασμό του Netflix, με το οποίο η ζυγαριά έγειρε με διαφορά προς το δράμα -χωρίς να λείπει φυσικά και το χιούμορ. Η πρώτη φορά όμως που ο Ζερβέ εισήγαγε το δραματικό στοιχείο σε δουλειά του, ήταν με το «Derek», στο οποίο υποδύθηκε έναν αυτιστικό που εργάζεται σε οίκο ευγηρίας. Θα χρειαστεί να έχετε λίγο γερό στομάχι για αυτό, πάντως, για όσους συγκινηθούν κάπου στη μέση, η σειρά έχει μόνο 14 επεισόδια. Άλλωστε, ο Ρίκι Ζερβέ έχει αποδείξει ότι δεν του αρέσουν οι μεγάλες σειρές. 

«Love» (2016-2018)

Για όσους το Σαββατοκύριακό τους είναι λίγο πιο παρατεταμένο και η διάθεση feelgood, μια καλή επιλογή είναι η ρομαντική κομεντί του Netflix, «Love» (3 σεζόν). Η συνταγή γνώριμη, αλλά πάντα απολαυστική όταν πετυχαίνει: η ανυπότακτη και μόνιμα μπερδεμένη Μίκι (την υποδύεται η Γκίλιαν Τζέικομπς, που οι περισσότεροι γνωρίσαμε μέσα από το «Communion») συναντά τον χαμηλών τόνων «φύτουλα» Γκας (Πολ Ραστ) και παρά το φαινομενικά ασύμβατο μεταξύ τους -μαντέψτε- ερωτεύονται. Κι εμείς γινόμαστε τηηλεοπτικοί μάρτυρες των ξεκαρδιστικών αλλά και τρυφερών ups και downs που πάντα αγαπάμε να βλέπουμε σε τέτοιες ιστορίες. Αρχική δημοσίευση