Αλλάζω Συσκευή: Τα πρώτα SMS μετά την ένσταση

Το πρόγραμμα «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή» προσφέρει επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών σε νοικοκυριά με σκοπό την αντικάταση των παλαιών με νέες, φιλικές προς το περιβάλλον και ενεργειακά πιο αποδοτικές συσκευές και αφορά σε καταψύκτες, κλιματιστικά και ψυγεία.

Μέχρι πότε μπορείτε να κάνετε ένσταση

Από την Παρασκευή (22/07) και για επτά ημέρες, δηλαδή μέχρι τις 28 Ιουλίου, μπορείτε να υποβάλετε τις ενστάσεις για τα προσωρινά αποτελέσματα της επιδότησης ηλεκτρικών συσκευών που εκδόθηκαν την Πέμπτη (21/07). Οι ενστάσεις υποβάλλονται διαδικτυακά πατώντας εδώ, μέσω της πλατφόρμας allazosyskevi.gov.gr.

Τα στοιχεία που θα πρέπει να περιλαμβάνονται είναι τα εξής:

  • Ο μοναδικός αριθμός της αίτησης που υποβλήθηκε
  • Ο ΑΦΜ του ωφελούμενου/αιτούντα
  • Η τεκμηρίωση τυχόν λανθασμένου υπολογισμού και η επισύναψη των αντίστοιχων τεκμηρίων

Εφόσον η ένσταση πληροί τις προϋποθέσεις, διερευνάται ως προς την ουσία αυτής και αναπροσαρμόζονται τα κριτήρια επιλεξιότητας από αρμόδια επιτροπή.

Πότε τα πρώτα SMS στους ωφελούμενους μετά τις ενστάσεις

Το πρόγραμμα «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή» δεν έχει ολοκληρωθεί και αναμένεται τα εκπτωτικά κουπόνια να αρχίσουν να αποστέλλονται με SMS στους ωφελούμενους από το τέλος της επόμενης εβδομάδας, δηλαδή μετά τις 28 Ιουλίου, όταν και θα ολοκληρωθεί η φάση των ενστάσεων, ενδεχομένως όμως ακόμα και στις αρχές Αυγούστου.

Μέχρι πότε μπορείτε να αγοράσετε ηλεκτρική συσκευή

Υπενθυμίζεται πως οι δικαιούχοι μπορούν να αλλάξουν έως τρεις συσκευές ανάμεσα στις εξής κατηγορίες:

  • Καταψύκτης
  • Κλιματιστικό
  • Ψυγείο

Επισημαίνεται ότι αγορές με τη χρήση επιταγών θα γίνονται μέχρι και την Παρασκευή, 16 Σεπτεμβρίου 2022 (ορόσημο λήξης αγορών). Αντίστοιχα, οι παραδόσεις παλαιών συσκευών προς ανακύκλωση από τους ωφελούμενος στους εμπόρους μπορούν να γίνονται έως και την Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2022.

Υπενθυμίζεται ότι η δυνατότητα επιστροφών ή/και ακυρώσεων συναλλαγών μπορεί να πραγματοποιείται έως την Κυριακή, 16 Οκτωβρίου 2022. Εντός του ίδιου διαστήματος, τέλος, επιτρέπεται -κατ’ εξαίρεση- η αγορά νέων συσκευών (νέα εξαργύρωση) μόνο για τις επιταγές που ακυρώθηκαν μετά το ορόσημο λήξης αγορών.

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News

Αρχική δημοσίευση