Το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι η επίσημη θέση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της Αστυνομίας εκφράζεται μόνο από την πολιτική και φυσική τους ηγεσία. Παράλληλα, επισημαίνεται ότι οποιαδήποτε τοποθέτηση στα ΜΜΕ από διαφορετικό πρόσωπο δεν αποτελεί επίσημη θέση της ΕΛ.ΑΣ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ.:

«Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και η Ελληνική Αστυνομία λειτουργούν με συγκεκριμένο θεσμικό πλαίσιο και η επίσημη θέση τους εκφράζεται κάθε φορά μέσα από τις ανακοινώσεις και τις δηλώσεις που πραγματοποιούν ο υπουργός, ο υφυπουργός, οι γενικοί γραμματείς, ο Αρχηγός του Σώματος και ο εκάστοτε εκπρόσωπος Τύπου.

Συνεπώς, τοποθετήσεις στα μέσα ενημέρωσης, που δεν πραγματοποιούνται από τους ανωτέρω αναφερόμενους, σχετικά με την υπόθεση κακοποίησης ανήλικης, που χειρίζεται το τελευταίο διάστημα η Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, καθώς και για όλες τις υποθέσεις που χειρίζεται η Ελληνική Αστυνομία, δεν αντιπροσωπεύουν την επίσημη θέση του Σώματος».

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ, η συγκεκριμένη ανακοίνωση δόθηκε με αφορμή δηλώσεις αστυνομικών και άλλων στα ΜΜΕ για την υπόθεση της 12χρονης, οι οποίοι επικαλούνται πληροφορίες από την αρμόδια υπηρεσία ή τη δικογραφία, κάτι που δεν ισχύει.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.grΑρχική δημοσίευση