Κρίθηκε «αναγκαία» καθώς «φάλαγγες ουκρανικών οχημάτων θεάθηκαν σε περιοχές του μετώπου και ότι είναι πιθανή μια επίθεση».

Πιθανή θα πρέπει να θεωρηθεί μια μάχη μεταξύ Ρώσων και Ουκρανών στην Χερσώνα ακόμα και τις επόμενες ώρες καθώς ο διορισμένος από τη Μόσχα αντικυβερνήτης της επαρχίας, Κίριλ Στρεμούσοφ, ανακοίνωσε απαγόρευση της κυκλοφορίας καθ’ όλο το 24ωρο, επικαλούμενος μια ενδεχόμενη επίθεση των ουκρανικών δυνάμεων.

Σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του που αναρτήθηκε στο Telegram ανέφερε ότι η απαγόρευση της κυκλοφορίας είναι αναγκαία «προκειμένου να υπερασπιστούμε την πόλη της Χερσώνας» από τις «τρομοκρατικές επιθέσεις».

Ο Στρεμούσοφ επανέλαβε τις προηγούμενες εκκλήσεις προς τους πολίτες να φύγουν από την πόλη της Χερσώνας, υποστηρίζοντας ότι φάλαγγες ουκρανικών οχημάτων θεάθηκαν σε περιοχές του μετώπου και ότι είναι πιθανή μια επίθεση.

Νωρίτερα σήμερα ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν είπε ότι οι άμαχοι θα πρέπει να εκκενώσουν τη Χερσώνα, μια περιοχή στρατηγικής σημασίας που συνορεύει με την προσαρτημένη χερσόνησο της Κριμαίας.

«Τώρα είναι η ώρα να μετεγκατασταθούν αυτοί που ζουν στη Χερσώνα από τις πιο επικίνδυνες περιοχές επειδή οι πολίτες δεν πρέπει να υποφέρουν από βομβαρδισμούς και επιθετικές και αμυντικές ενέργειες που συνδέονται με στρατιωτικές δραστηριότητες» δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος.

Ο Πούτιν, εξάλλου, άφησε υπονοούμενα πως οι Ουκρανοί ενδέχεται να χρησιμοποιήσουν μια «βρόμικη βόμβα» προκειμένου να πλήξουν την περιοχή.

Αξιωματούχοι τους οποίους έχει εγκαταστήσει η Ρωσία στην περιοχή της Χερσώνας, μίας από τις τέσσερις ουκρανικές περιφέρειες που ο Πούτιν προσάρτησε στη Ρωσία σε μια τελετή στο Κρεμλίνο τον Σεπτέμβριο, κάλεσαν τους αμάχους να φύγουν από το δυτικό τμήμα της περιοχής, όπου οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν ανακτήσει έδαφος τις τελευταίες εβδομάδες.


Οι ουκρανικές δυνάμεις πλησίασαν πρόσφατα εγγύτερα στην πόλη της Χερσώνας, τη μοναδική πρωτεύουσα επαρχίας που πέρασε στα χέρια των Ρώσων μετά την εισβολή της 24ης Φεβρουαρίου, ενώ ο διοικητής των ρωσικών δυνάμεων στην Ουκρανία παραδέχτηκε πως αντιμετωπίζουν προβλήματα στην περιοχή αυτήν.

Αρχική δημοσίευση