Σε εξέλιξη είναι η συνεδρίαση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών με στόχο την εξέταση όλων των διεθνών και εγχώριων επιστημονικών στοιχείων που αφορούν στα εμβόλια έναντι της νόσου COVID-19.
Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον εξετάζονται τα στοιχεία που αφορούν στις περιπτώσεις των ασθενών που εμφάνισαν επιπλοκές (θρομβοεμβολικά επεισόδια, αλλεργικές αντιδράσεις, περικαρδίτιδα/μυοκαρδίτιδα) και για τα οποία έχουν υποβληθεί «Κίτρινες Κάρτες» στην Επιτροπή Φαρμακοεπαγρύπνησης του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων.

Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών αναμένεται εντός της ημέρας να προχωρήσει σε σχετικές ανακοινώσεις αναφορικά με τα εμβόλια έναντι της COVID-19 και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά (φύλο, ηλικία, υποκείμενα νοσήματα, κ.α.) των εμβολιασμένων που εμφάνισαν οξείες ανεπιθύμητες ενέργειες.

Πηγές του protothema.gr και του ygeiamou.gr αναφέρουν ότι δεν αποκλείεται να υπάρξουν νεότερες τροποποιήσεις του εμβολιαστικού προγράμματος ως προς την αντιστοίχιση είδους εμβολίου (mRNA ή αδρανοποιημένος αδενοϊός) και ομάδας στόχου βάσει ηλικίας και φύλου.
Κατά πληροφορίες, μαζί με τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, στην ενημέρωση των συντακτών θα είναι σήμερα και η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου.

σήμερα: 

Η Κομισιόν ενέκρινε τις γεωγραφικές ενδείξεις για ούζο, τσίπουρο και τσικουδιά

Εξαπλώνεται η ινδική παραλλαγή του κορωνοϊού – Σε πόσες χώρες έχει εντοπιστεί μέχρι στιγμής

Χρηματιστήριο Αθηνών: Ανοδικές τάσεις στο άνοιγμα

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

.cnt”, “bottoming”: true, “offTop”: “.header”,”window”: 639 }”>

Αρχική δημοσίευση