Επιχείρηση της αστυνομίας πραγματοποιήθηκε το Σχολάρι, λίγο έξω από τη Θεσσαλονίκη, σε εκτέλεση της εισαγγελικής παραγγελίας για την ομάδα των αυτοαποκαλούμενων «Θεματοφυλάκων του Συντάγματος».

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης από αστυνομικούς της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης. Από το σημείο προσήχθησαν οκτώ άτομα, ενώ κατασχέθηκαν τρία Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα που έφεραν τα διακριτικά της συγκεκριμένης ομάδας.

Οι προσαχθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι, καθώς δεν προέκυψε κάτι εις βάρος τους, ενώ για τα οχήματα αποφασίστηκε η αφαίρεση των αδειών και των πινακίδων κυκλοφορίας, καθώς έπαψαν να ισχύουν οι προϋποθέσεις υπό τις οποίες χορηγήθηκαν.

Υπενθυμίζεται ότι είχε προηγηθεί εντολή του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης για τους αυταποκαλούμενους «Θεματοφύλακες του Συντάγματος», μετά και το πρωτοφανές περιστατικό αρπαγής του διευθυντή Γυμνασίου στο Αιγίνιο Πιερίας από μέλη του. Τα διερευνώμενα αδικήματα της ποινικής έρευνας αφορούν την εγκληματική οργάνωση και την κακουργηματική οπλοκατοχή.

Αρχική δημοσίευση