ΧΩΡΑ ΑΠΟΔΟΣΗ % Spread vs BUND
ΕΛΛΑΔΑ 3,54 +2,60
ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ 2,10 +1,16
ΙΣΠΑΝΙΑ 2,05 +1,10
ΙΤΑΛΙΑ 2,95 +2,01

 

ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ, για να μην… ξεφεύγουμε:Related image

Υπάρχουν (3) ειδών «χρηματιστηριακοί προφήτες»:


****

COMMENT

BUFFETT (μόλις πριν λίγες ημέρες) : Δεν θα έδινα ούτε 25 δολάρια για όλα τα Bitcoin στον κόσμο- Δεν ξέρω αν θα ανέβει ή θα υποχωρήσει τον επόμενο χρόνο, σε πέντε ή 10 χρόνια. Αλλά το μόνο πράγμα για το οποίο είμαι αρκετά σίγουρος είναι ότι δεν παράγει τίποτα.

 • Για να έχουν αξία τα περιουσιακά στοιχεία θα πρέπει να παράγουν κάτι σε κάποιον. Και υπάρχει μόνο ένα νόμισμα που είναι αποδεκτό. Μπορείς να επινοήσεις ένα σωρό πράγματα, μπορούμε να φτιάξουμενομίσματα Berkshire… αλλά τελικά, αυτά είναι χρήματα. Και δεν υπάρχει κανένας λόγος για την κυβέρνηση των ΗΠΑ… να αφήσει το νόμισμα της Berkshire να αντικαταστήσει τα δικά της χρήματα.

CRYPTOS: Σε διάστημα μικρότερο των δύο εβδομάδων τους έγδυσαν στην κυριολεξία.Το δράμα “2000” του Χ.Α συγκριτικά, δεν είναι παρά ένας κόκκος της άμμου μπροστά στο δικό τους!!

 • ΕΙΧΑΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ τις δουλειές τους και ζούσαν εν ζωή τα όνειρα των ανθρώπων που θέλουν να πιάσουν την χρυσή καλή χωρίς όμως να έχουν ούτε τα εφόδια, ούτε τα προσόντα για κάτι τέτοιο. ΖΟΥΣΑΝ και έννοιωθαν πολυεκατομμυριούχοι, ενώ πίστευαν ότι θα συνεχίσουν να ζουν σαν τέτοιοι. Ο βαθμός μάλιστα αλλαζονίας τους είχε ξεπεράσει προ πολλού κάθε όριο… Βάραγε…

 • Δεν είχαν όμως φροντίσει να μάθουν τι ΕΣΤΙ ΣΥΣΤΗΜΑ και πως αυτό λειτουργεί.

****

Alpha Bank: Προσπάθεια αναχαίτισης των πωλητών

Ενόψει και της  αυριανής ανακοίνωσης των οικονομικών αποτελεσμάτων για το πρώτο τρίμηνο του 2022 η μετοχή της Alpha Bank (ΑΛΦΑ) δηλώνει την ανοδική διάθεση να ξαναμπεί μέσα στη σημαντική ζώνη στήριξης των 1 με  0,95 ευρώ.  Στην περίπτωση που η προσπάθεια αυτή στεφτεί με επιτυχία  θα πρέπει να αναμένουμε πιθανή συνέχεια της κίνησης προς το 1,07 με 1,10 ευρώ. Στην αντίθετη όμως περίπτωση που η μετοχή δεν μπορέσει να κρατηθεί  μέσα στην εν λόγω ζώνη τότε θα πρέπει να αναμένουμε συνέχεια των ρευστοποιήσεων με πρώτο σημείο κρούσης  τα 0,85 ευρώ.  Για τους τύπους να αναφέρουμε ότι ο όγκος των συναλλαγών που έχει προκληθεί μετά και τη καθοδική διάσπαση του 1 ευρώ ξεπερνάει πλέον τα 150 εκατ. τεμάχια (!)

Να υπενθυμίσουμε ότι διαγραμματικά μετά  τη σημαντική στήριξη τα 0,95 ευρώ η επόμενη εντοπίζεται πολύ χαμηλότερα  στα 0,72 ευρώ, πράγμα που σημαίνει ότι θα χρειαστεί ιδιαίτερη προσοχή από τους επενδυτές καθώς το περιθώριο πτώσης είναι αρκετά μεγάλο.

Το μοναδικό ίσως θετικό στοιχείο που βγαίνει από το εβδομαδιαίο διάγραμμα τιμών είναι ο σχηματισμός “Morning Doji Star” στα candlesticks  όπου  όμως χρήζει επιβεβαίωσης στην τρέχουσα εβδομάδα με ένα θετικό κλείσιμο τουλάχιστον πάνω από το 0,98 ευρώ.

Τέλος η μετοχή από τα υψηλά που είχε σημειώσει στα μέσα του περασμένου Απρίλη  έχει απωλέσει μέχρι τώρα έως και -28% δίνοντας στατιστικά μια πρόβλεψη για ένα ανοδικό Fibonacci retracement στα 38,2% που φωτογραφίζει τη τιμή της τελευταίας  ΑΜΚ  στο 1 ευρώ.

****

Τράπεζας Πειραιώς: Διαγραμματικά επιρρεπής στην πτώση

Η μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς (ΠΕΙΡ) παρά την προσπάθεια αναχαίτησης των πωλητών συνεχίζει να βρίσκεται κάτω από την τιμή της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου στα 1,15 ευρώ δίχως μέχρι τώρα να έχει τη διάθεση να τη διασπάσει με δύναμη ανοδικά και να κινηθεί προς το 1,20 ευρώ.

Από τη μέχρι τώρα εικόνα του όγκου των συναλλαγών των τελευταίων 6 συνεδριάσεων η μετοχή έχει δεχτεί στις 3 από αυτές μια πτώση της τάξεως του -13,59% με 15 εκατ. τεμάχια και στις άλλες 3 μια άνοδο 6,12%   με τον αρκετά υποδεέστερο  όγκο των 5,7 εκατ. τεμαχίων.

Όσο δε η μετοχή παραμένει κάτω από τα 1,15 ευρώ θα είναι ιδιαίτερα επιρρεπής  στις ρευστοποιήσεις με το επόμενο σημείο στήριξης να εντοπίζεται στο 1 ευρώ.  Για να μπορέσει να αλλάξει κάτι προς το θετικό στη μετοχή θα πρέπει όχι μόνο να πάρει ανοδικά τα 1,15 ευρώ, αλλά και να διασπάσει τα 1,20 ευρώ,  περιοχή από όπου διέρχεται και  ο Fibonacci Exponential  Moving Average 21 ημερών.

Η διαγραμματική εικόνα  συνεχίζει να προβληματίζει έντονα  καθώς μέχρι στιγμής δεν έχει δώσει τη σοβαρή ανοδική αντίδραση που αναμένεται   από τους περισσότερους επενδυτές μετά από το ισχυρό  καθοδικό crescendo έως και -31% από τα υψηλά του περασμένου Απριλίου των 1,52 ευρώ.

Από πλευράς τώρα τεχνικών δεικτών ο ταλαντωτής Σχετικής Ισχύος (RSI)  αρχίζει και δείχνει αχνά τα σημάδια μιας  πιθανής ανοδικής ανάτασης από τα  υπερπουλημένα επίπεδα των 36 μονάδων.  Τη τελευταία  φορά που ο τεχνικός ταλαντωτής είχε βρεθεί σε αυτά τα επίπεδα ήταν το Νοέμβριο του 2021 στα 1,26 ευρώ από όπου και ακολούθησε αργότερα μία έντονη ανοδική κίνηση προς τα υψηλά του 2022 στα 1.72 ευρώ.

 

Προς το παρόν όμως όπως και προαναφέραμε  για να αλλάξει κάτι σημαντικά θα πρέπει καταρχήν να βγει η τιμή της μετοχής πάνω από το 1,20 ευρώ ώστε να κλείσει το καθοδικό χάσμα της 19/05

chartswar.com

****

COMMENT

 • ΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΣΚΕΨΗ

ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ γιατί ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΝΤΟΠΙΣΜΟ ΤΟΥ ΣΤΟΧΟΥ…

****

COMMENT

ΟΥΔΕΜΙΑ σύγκριση μπορεί να γίνει και να μην επηρεάζεστε από σχετικά σχόλια για την σχέση μετοχών ΥΨΗΛΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ της Wall με τις ελληνικές.

 • Οι “μικρές” αντίστοιχες αμερικανικές δεν θα βγάλουν κέρδη ούτε το … 2030 και χρωστάνε παντού. Ενώ οι ελληνικές τώρα ξεκίνησαν και έχουν πίσω τους ολόκληρο ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ να εκμεταλλευθούν και να αναπτυχθούν. Διαθέτουν ρευστότητα και δεν έχουν δάνεια.

ΠΕΡΙΟΔΟΣ ευνοϊκή για τους αγοραστές η τρέχουσα! Αφού μπορούν να τοποθετούνται σιγά σιγά και με το μαλακό. Και να περιμένουν τα αδύναμα χέρια να ολοκληρώσουν το έργο τους.

****

Μέτωπο κατά του CEO Γιάννου Κοντόπουλου κάνουν οι εργαζόμενοι του Χρηματιστηρίου Αθηνών

του φίλου Νίκου Θεοδωρόπουλου 

Σε «επιφυλακή» οι εργαζόμενοι της ΕΧΑΕ με το Σωματείο Εργαζομένων μετά και το δημοσίευμα του BN με το τίτλο το Golden Boy o CEO Γ. Κοντόπουλος της EXAE, με bonus στο 75% των αποδοχών και σύμβαση… Μητροπολίτη, να σηκώνει το γάντι θέτοντας εμπρός των ευθυνών της, τη νέα διοίκηση της ΕΧΑΕ.
Η ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων στον Όμιλο ΕΧΑ , επικρίνει τις πρωτοβουλίες του κ Γιάννου Κοντόπουλου τόσο για τις αμοιβές της διοίκησης , τη σύμβαση αορίστου χρόνου του διευθύνοντος συμβούλου αλλά και τις προθέσεις του για αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις του προσωπικού.

Πιο αναλυτικά στην ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

Το limit-up τα «γκόλντεν μπόιζ», στο limit-down οι εργαζόμενοι στο Χρηματιστήριο Αθηνών με μεθοδεύσεις της Διοίκησης εκτός νομιμότητας και κανονιστικής συμμόρφωσης
Με μία πρωτοφανή κίνησή της, η Διοίκηση της εταιρίας ATHEX ανατρέπει πρακτικές δεκαετιών και παραβιάζει νόμους και κανονισμούς για να εξυπηρετήσει συμφέροντα μεγαλοστελεχών εις βάρος των εργαζομένων.

 • Συγκεκριμένα, στην Πολιτική Αποδοχών που έχει κατατεθεί προς ψήφιση από τους μετόχους στην 21η Γ.Σ. της 2ας Ιουνίου, έχουν ενταχθεί για 1η φορά στην ιστορία της εταιρίας, διατάξεις που αφορούν εργασιακά θέματα του συνόλου του προσωπικού του Ομίλου ΕΧΑΕ, παρότι κάτι τέτοιο είναι εκτός σκοπού και αντικειμένου του εν λόγω κειμένου (βλ. άρθρα 110, 111 του Ν. 4548/2018).

Το νέο καθεστώς των αμοιβών και το απολύσεων

 • Μεταξύ των εργασιακών αυτών θεμάτων περιλαμβάνονται: τρόπος προσδιορισμού των μισθών, καθεστώς απολύσεων ή θέσπιση προγραμμάτων εθελούσιων εξόδων, αξιολόγηση απόδοσης και άλλες ρυθμίσεις, οι οποίες δεν εμπίπτουν στο δίκαιο ανωνύμων εταιριών, αλλά στο εργατικό δίκαιο και σε καμία περίπτωση δεν αφορούν τη Γ.Σ. των μετόχων της ATHEX.

Την ίδια στιγμή εμφανίζονται στο ίδιο κείμενο απίθανες διατάξεις, που επιτρέπουν τη σύναψη συμβάσεων αορίστου χρόνου ανάμεσα στην εταιρία και σε μέλη του Δ.Σ. – CEO αορίστου χρόνου (!), ενώ παρέχονται πλουσιοπάροχα πακέτα αποχώρησης αποκλειστικά για τα Διευθυντικά στελέχη, που ανέρχονται σε αμοιβές 24 μηνών, την ίδια στιγμή που οι απλοί εργαζόμενοι περιορίζονται στα «νόμιμα»

 • Δύο είναι οι βασικοί λόγοι γι’ αυτή την πρωτοφανή παραβίαση της εταιρικής νομιμότητας από τη μεριά του Δ.Σ. της ATHEX:

Το βόλεμα των στελεχών

 • Ο 1ος λόγος είναι για να βολευτούν διάφορα διευθυντικά στελέχη της ATHEX, ειδικά εκείνα που βρίσκονται κοντά στην πόρτα της εξόδου ή που προετοιμάζονται για κάτι τέτοιο, εν όψη πιθανής πώλησης της εταιρίας («αλλαγής της μετοχικής σύνθεσης του Ομίλου», όπως κατά γράμμα αναφέρεται στο κείμενο).

Ο 2ος λόγος είναι η «από το παράθυρο» ρύθμιση θεμάτων που αφορούν τις μισθολογικές απολαβές των εργαζομένων, και τα οποία εδώ και καιρό συναντούν την ισχυρή εναντίωση του Σωματείου Εργαζομένων, το οποίο από τη μεριά του διεκδικεί αυξήσεις και σύναψη Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Σημειώνεται ότι οι μισθοί των εργαζομένων στο Χρηματιστήριο έχουν υποστεί δύο απανωτές μειώσεις από το μακρινό 2012 των μνημονίων και έκτοτε παραμένουν καθηλωμενοι σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα.

 • Σε σχέση με τα παραπάνω, το Σωματείο έχει ήδη προβεί σε σχετικές ανακοινώσεις προς το Δ.Σ. της εταιρίας ATHEX και το σύνολο των εργαζομένων. Επίσης έχει προβεί σε ενημέρωση/καταγγελία στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και κινείται άμεσα σε νομικές ενέργειες, ενημέρωση των εποπτικών Αρχών/Υπουργείων και προσφεύγει στον ΟΜΕΔ για το σύνολο των εργασιακών θεμάτων.

Οι Πατρίκιοι και Πληβείοι του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Οι πρωτοφανείς μεθοδεύσεις της Διοίκησης του Χρηματιστηρίου Αθηνών με σκοπό την αιχμαλωσία των Εργαζομένων και τη μετατροπή τους σε «πληβείους» δεν θα περάσει.
Όχι στα συμφέροντα των ανώτατων/ανώτερων διευθυντικών στελεχών, εις βάρος των εργαζομένων. Η λαθροχειρία της Διοίκησης του Χρηματιστηρίου στα δικαιώματά μας, θα βρει αντιμέτωπους και ενωμένους όλους τους εργαζόμενους. Τα εργασιακά μας δικαιώματα είναι και θα παραμείνουν αδιαπραγμάτευτα.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
[email protected]

****

Ανακοινώσεις εταιρειών

Γνωστοποιήσεις Συναλλαγών και Μεταβολής Ποσοστών
Γενική Συνέλευση
Γνωστοποιήσεις Συναλλαγών και Μεταβολής Ποσοστών
Ανακοινώσεις
Ανακοινώσεις
Γνωστοποιήσεις Συναλλαγών και Μεταβολής Ποσοστών
Ανακοινώσεις
Γενική Συνέλευση
Μερίσματα
Γενική Συνέλευση
Ανακοινώσεις
Ανακοινώσεις
Γενική Συνέλευση
Ανακοινώσεις
Αλλαγή στην Σύνθεση του ΔΣ ή ανώτατων στελεχών
Γενική Συνέλευση
Γνωστοποιήσεις Συναλλαγών και Μεταβολής Ποσοστών
Γνωστοποιήσεις Συναλλαγών και Μεταβολής Ποσοστών
Γνωστοποιήσεις Συναλλαγών και Μεταβολής Ποσοστών
Γνωστοποιήσεις Συναλλαγών και Μεταβολής Ποσοστών
Ανακοινώσεις
Γνωστοποιήσεις Συναλλαγών και Μεταβολής Ποσοστών

*****

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 

Θεωρία DOW – H φιλοσοφία του ανθρώπου που έθεσε τα θεμέλια της τεχνικής ανάλυσης των μετοχών

 • Η Θεωρία Dow πήρε το όνομα αυτό από τον Charles Dow, συνιδρυτή της εφημερίδας The Wall Street Journal, και δημιουργό των διαφόρων μετοχικών δεικτών, η αρθρογραφία του οποίου αποτέλεσε τη βάση αυτής της φιλοσοφίας.

Ο Dow πραγματικά δημιούργησε την ιδέα της τεχνικής ανάλυσης και της δράσης των τιμών, ενώ η θεωρία Dow αποτελεί τη βάση και της Κυματικής Θεωρίας του Elliott.

 • Υπάρχουν έξι βασικές κατευθυντήριες γραμμές στη θεωρία Dow.
 • Χωρίς να έχει ιδιαίτερη σημασία η σειρά, πρώτον, ο Dow υποστηρίζει ότι η τάση συνεχίζεται έως ότου συμβεί κάτι που θα τη σταματήσει.

Αν περιστασιακά κινείται προς την αντίθετη κατεύθυνση, δεν σημαίνει ότι η τάση έχει τελειώσει, απλά αυτό είναι «θόρυβος» της αγοράς. Δεύτερον, οι τάσεις επιβεβαιώνονται από τον όγκο συναλλαγών. Αυτό είναι ένα σημαντικό μάθημα που μπορεί κανείς να παραβλέψει όταν απλά παρακολουθεί τις τιμές.

Συχνά μπορεί να παρατηρηθεί μια προσωρινή αντιστροφή της τάσης αλλά, αν παρατηρήσετε, θα διαπιστώσετε ότι δεν υπήρχε μεγάλη συναλλακτική δραστηριότητα εκείνη την ημέρα, και επομένως η κίνηση αυτή δεν αποτελεί σημαντική ένδειξη της ψυχολογίας της αγοράς. Τρίτον, υπάρχουν τρία στάδια σε μια τάση των τιμών, είτε προς τα πάνω ή προς τα κάτω.

Για μια ανοδική τάση, το πρώτο στάδιο, που ονομάζεται συσσώρευση, είναι η μετοχή δεν ενδιαφέρει πολλούς ανθρώπους. Το «έξυπνο χρήμα», δηλαδή εκείνοι που ξέρουν, αγοράζει χωρίς να υπάρχει μεγάλη επίδραση στις τιμές.

Το δεύτερο στάδιο είναι όταν οι άλλοι άνθρωποι, ακολουθώντας την τάση και τη τεχνική ανάλυση, ακολουθούν το «έξυπνο χρήμα» και η τιμή της μετοχής ανεβαίνει. Αυτό αποτελεί τη φάση συμμετοχής του ευρέως κοινού και έχει ως κινητήριο δύναμη την απληστία.

Τρίτον, η ανοδική τάση εξελίσσεται σε υπερβολική κερδοσκοπία και οι τιμές φτάνουν σε μια κορύφωση, καθώς οι έξυπνοι επενδυτές αρχίζουν να πωλούν. Φυσικά, μπορεί επίσης να συμβεί και το αντίθετο.

Δηλαδή, στην αρχή οι επενδυτές που «γνωρίζουν» να πωλούν ήσυχα μετοχές, παρά την αντίθετη γενική άποψη της αγοράς. Αυτό το κάνουν διότι έχουν αντιληφθεί ότι η αξία της μετοχής έχει εξασθενίσει. Η τιμή της παραμένει αρκετά σταθερή, επειδή δεν συμμετέχουν πολλοί άνθρωποι στις συναλλαγές.

Στο δεύτερο στάδιο η αγορά μπαίνει στο παιχνίδι, και η μεγαλύτερη συμμετοχή προκαλεί γρήγορες μεταβολές των τιμών. Η κίνηση αυτή καθοδηγείται από τον φόβο.

Τέλος, όταν επικρατήσει η απόγνωση, κανείς δεν θέλει να βάλει χρήματα στο χρηματιστήριο, και η τιμή της μετοχής φτάνει στα κατώτατα σημεία της εξαιτίας της έλλειψης ενδιαφέροντος.

Ο τέταρτος παράγοντας στα άρθρα του Dow ήταν η παρατήρηση του τρόπου που κινούνται οι αγορές.

 • Οι πρωτεύουσες κινήσεις, δηλαδή εκείνες που δείχνουν την υφιστάμενη τάση, μπορεί να διαρκέσουν μεγάλο χρονικό διάστημα, ίσως και χρόνια.
 • Οι δευτερεύουσες κινήσεις έχουν την αντίθετη κατεύθυνση, διαρκούν συνήθως για μερικές εβδομάδες ή μήνες, και είναι εκείνες που ονομάζονται διορθώσεις σε μια ανοδική αγορά.

Παρατηρούνται επίσης κάποιες φορές περίοδοι όπου οι τιμές κινούνται σχεδόν τυχαία για λίγες μέρες, μια κατάσταση ιδιαίτερα επικίνδυνη για συναλλαγές λόγω της αδυναμίας πρόβλεψης της κατεύθυνσης των τιμών.

Ο Dow υποστήριξε επίσης την ιδέα ότι οι αγοραίες τιμές ενσωματώνουν όλες τις πληροφορίες που είναι διαθέσιμες ανά πάσα στιγμή. Αυτό μερικές φορές ονομάζεται «μοντέλο της αποτελεσματικής αγοράς». Μπορεί, για παράδειγμα, μια εταιρεία να ανακοινώσει καλά στοιχεία κερδοφορίας και η τιμή των μετοχών της να υποχωρήσει, κάτι που δεν είναι αυτό που θα περίμενε κανείς.

 • Αυτό συμβαίνει γιατί η αγορά είχε προεξοφλήσει τις ειδήσεις και η θετική κερδοφορία είχε ήδη ενσωματωθεί στη τιμή της μετοχής. Υπάρχει μια χρηματιστηριακή παροιμία που λεει «αγόραζε στη φήμη, πούλα στην είδηση», η οποία αναφέρεται σε αυτή τη φαινομενικά ανώμαλη παρατήρηση.

Τέλος, ο Charles Dow ενδιαφερόταν ιδιαίτερα για τη σχέση μεταξύ του βιομηχανικού δείκτη Dow Jones Industrial Average (DJIA) και του δείκτη μεταφορών Dow Jones Transportation Average (DJTA). Πάντα έλεγε ότι αυτοί οι δύο δείκτες έπρεπε να κινούνται μαζί για να επιβεβαιώνουν ότι η τάση είναι πραγματική και πως θα πρέπει κανείς να την πιστέψει. Ότι φτιάχνει ο πρώτος δείκτης καταλήγει στον δεύτερο.

 • Με άλλα λόγια, εάν οι μετοχές των βιομηχανιών ανεβαίνουν, αλλά εκείνες των μεταφορών όχι, τότε η αύξηση της αξίας είναι ύποπτη, γιατί τα αγαθά δεν παραδίδονται ώστε να δώσουν στις μετοχές των μεταφορών μια ώθηση.
 • Παρομοίως, στη περίπτωση που ο δείκτης των μεταφορών ανεβαίνει, αλλά ο βιομηχανικός δείκτης υποχωρεί, κάτι δεν πάει καλά. Ποια είναι η κινητήρια δύναμη του δείκτη μεταφορών αν δεν υπάρχουν περισσότερα αγαθά για μετακίνηση;

http://akrivosgeorgefx.blogspot.com

****

WALL STREET
CRYPTOS: Σε διάστημα μικρότερο των δύο εβδομάδων τους έγδυσαν στην κυριολεξία.Το δράμα “2000” του Χ.Α συγκριτικά, δεν είναι παρά ένας κόκκος της άμμου μπροστά στο δικό τους!!

 • ΕΙΧΑΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ τις δουλειές τους και ζούσαν εν ζωή τα όνειρα των ανθρώπων που θέλουν να πιάσουν την χρυσή καλή χωρίς όμως να έχουν ούτε τα εφόδια, ούτε τα προσόντα για κάτι τέτοιο. ΖΟΥΣΑΝ και έννοιωθαν πολυεκατομμυριούχοι, ενώ πίστευαν ότι θα συνεχίσουν να ζουν σαν τέτοιοι. Ο βαθμός μάλιστα αλλαζονίας τους είχε ξεπεράσει προ πολλού κάθε όριο… Βάραγε…
 • Δεν είχαν όμως φροντίσει να μάθουν τι ΕΣΤΙ ΣΥΣΤΗΜΑ και πως αυτό λειτουργεί.

****

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ:

Το παρόν δεν αποτελεί σύσταση επενδυτικής στρατηγικής αναφορικά με χρηματοπιστωτικά μέσα ή εκδότες χρηματοπιστωτικών μέσων και δεν περιέχει την οποιαδήποτε γνώμη σχετικά με την παρούσα ή μελλοντική αξία χρηματοπιστωτικών μέσων. Οι πληροφορίες και οι απόψεις στο συγκεκριμένο έγγραφο είναι για ενημέρωση του αναγνώστη και μόνο.

 • Στο παρόν έγγραφο υπάρχουν πληροφορίες και εκτιμήσεις οι οποίες ενδεχομένως να αναθεωρηθούν σημαντικά μετά την κυκλοφορία του συγκεκριμένου εγγράφου είτε λόγω αναθεώρησης των οικονομικών μεγεθών από τις αρμόδιες αρχές, είτε επειδή οι εκτιμήσεις αναθεωρούνται με βάση νέες εξελίξεις και τάσεις στις οικονομίες και τις αγορές.

Στο παρόν έγγραφο ενδεχομένως να γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία τα οποία μπορεί να μην είναι συμβατά με τον επενδυτικό ορίζοντα+ το προφίλ συγκεκριμένων επενδυτών. Η επένδυση σε ορισμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία μπορεί να ενέχει σημαντικούς κινδύνους και κόστος ευκαιρίας.

 • Οι αναγνώστες του συγκεκριμένου εγγράφου είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι στο να επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα των παρεχομένων πληροφοριών καθώς επίσης και να ενημερώνονται για τυχόν αναθεωρήσεις οικονομικών μεγεθών και εκτιμήσεων που λαμβάνουν χώρα.

Αρχική δημοσίευση