Συντηρείται το θετικό κλίμα που έχει περιβάλει από το πρωί το Χρηματιστήριο Αθηνών, στη συνεδρίαση που σηματοδοτεί το κλείσιμο της εβδομάδας, του Σεπτεμβρίου, αλλά και του γ΄ τριμήνου. Η σημερινή άνοδος έρχεται έπειτα από ένα διήμερο έντονης μεταβλητότητας, από το οποίο το ελληνικό χρηματιστήριο δεν δέχθηκε μεν ισχυρό πλήγμα, ήρθε όμως να προστεθεί σε μια πλειάδα πτωτικών συνεδριάσεων από τις 13 Σεπτεμβρίου.

Η μεσημεριανή εικόνα

Περί τις 15:50, ο Γενικός Δείκτης κινείται υψηλότερα κατά 0,86%, μια άνοδος που τον έχει φέρει στις 795,24 μονάδες, σε μικρή απόσταση από τη ζώνη των 800 μονάδων, ένα επίπεδο που για πρώτη φορά στον τρέχοντα μήνα χάθηκε στις 22 Σεπτεμβρίου.  

Ο τζίρος έχει ξεπεράσει τα 30 εκατ. ευρώ και ο όγκος συναλλαγών τα 6 εκατ. τεμάχια. 

Κατά 0,87% ενισχύεται ο Δείκτης Υψηλής Κεφαλαιοποίησης, χαμηλότερα στο +0,26% διαπραγματεύεται αυτός της Μεσαίας, ενώ ο τραπεζικός δείκτης παρουσιάζει οριακά κέρδη της τάξεως του 0,16%.

Σε ράλι (+3,96%) η μετοχή της δεύτερης πιο πολύτιμης εταιρείας στο ελληνικό χρηματιστήριο αυτή του ΟΤΕ, κέρδη 2,50% σημειώνει η μετοχή του ΟΠΑΠ, πιο πίσω στο +1,70% η μετοχή της Πειραιώς. 

Στην αντίπερα όχθη, η μετοχή της Jumbo υποχωρεί κατά 1,72% και της Motor Oil κατά 1,06%, ενώ μικρού εύρους (-0,39%) είναι οι απώλειες που παρουσιάζει η μετοχή της Alpha Bank. 

Δείτε ΕΔΩ την εικόνα της αγοράς.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

ΑΒΑΞ: Στα 12,7 εκατ. τα καθαρά κέρδη – Πτώση του τζίρου στα 194 εκατ.

Πληθωρισμός: Άνοδος στην Ελλάδα στο 12,1% – Νέο ρεκόρ στην Ευρωζώνη στο 10%

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News

Αρχική δημοσίευση