Δείπνο παραθέτει στους υψηλούς προσκεκλημένους, των βασιλικών οικογενειών του εξωτερικού, η οικογένεια του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου αυτή την ώρα στο ξενοδοχείο King George. 

Οι υψηλοί προσκεκλημένοι έχουν έρθει στην Αθήνα για την αυριανή κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου. Πριν από λίγο, έφρασε στην Αθήνα και ο Βασιλιάς της Ισπανίας, Φίλιππος, με τη σύζυγο του, Λετίθια.

Νωρίτερα, η οικογένεια του έκανε τη τελική πρόβα για την κηδεία. Όπως είναι ήδη γνωστό, το φέρετρο θα σηκώσουν οι γιοι αλλά και τα εγγόνια του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου.

Mέλη βασιλικών οικογενειών από 11 κράτη καταφθάνουν από το απόγευμα στην Αθήνα ενόψει της αυριανής του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου. Τα μέτρα ασφαλείας στο αεροδρόμιο αλλά και στο κέντρο της Αθήνας είναι δρακόντεια. Η παρουσία της αστυνομία είναι εμφανής ενώ αρκετός κόσμος συγκεντρώθηκε το απόγευμα έξω από το ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρεταννία» προκειμένου να δει από κοντά τους ξένους προσκεκλημένους. 

Ο βασιλιάς Φελίπε της Ισπανίας και η σύζυγός του Λετίθια έφτασν λίγο πριν τις 20.00 στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία και ο βασιλιάς Κάρολος της Σουηδίας με τη σύζυγο του βασίλισσα Σίλβια, δείτε τις αποκλειστικές φωτογραφίες του protothema.gr:
Ο βασιλιάς της Ισπανίας Φίλιππος και η βασίλισσα Λετίσια φθάνουν στη «Μεγάλη Βρεταννία»m-bretagne-02

Ο βασιλιάς της Ισπανίας Φίλιππος και η βασίλισσα Λετίσια φθάνουν στη «Μεγάλη Βρεταννία»m-bretagne-03

Ο βασιλιάς της Ισπανίας Φίλιππος και η βασίλισσα Λετίσια φθάνουν στη «Μεγάλη Βρεταννία»m-bretagne-04

Ο βασιλιάς της Ισπανίας Φίλιππος και η βασίλισσα Λετίσια φθάνουν στη «Μεγάλη Βρεταννία»

 Βασιλικά μέλη έφτασαν επίσης από την Δανία, τη Σερβία, τη Νορβηγία,  τη Ρωσία , τη  Σουηδία, το Λουξεμβούργο, το Μονακό,  και την Βουλγαρία, από συνολικά 14 ιδιωτικές πτήσεις αναμένονται σήμερα στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών.Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cpso1e9h18dt)
Ειδικότερα, από τη  Δανία έφτασε λίγο μετά τις 5.00 το απόγευμα η ίδια η Βασίλισσα Μαργαρίτα, η οποία είναι η αδελφή της Άννας Μαρίας, χήρας του Κωνσταντίνου.  Η βασίλισσα Μαργαρίτα φτάνοντας στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετάννια» χαιρέτισε το συγκεντρωμένο πλήθος.5779792

Η βασίλισσα της Δανίας Μαργαρίτα

Η Βασίλισσα Μαργαρίτα συνοδεύεται από τον Πρίγκιπα της Δανίας Φρειδερίκο και όπως λέγεται αγαπημένο ανιψιό του Κωνσταντίνου. Επίσης θα είναι παρούσες στην κηδεία του τέως βασιλιά τόσο η πριγκίπισσα Βενεδίκτη όσο και η πριγκίπισσα Αλεξάνδρα της Δανίας.

Στην Ελλάδα έφτασε το απόγευμα και ο διάδοχος του θρόνου της Νορβηγίας Χαακόν Μάγκνους, ο οποίος και έχει βαπτιστεί από τη Βασίλισσα Μαργαρίτα, αδελφή της Άννας Μαρία, καθώς και ο βασιλιάς Κάρολος Γουσταύος της Σουηδίας και η πριγκίπισσα Χριστίνα της Σουηδίας.

Ο πρίγκιπας της Νορβηγίας συνοδεύεται από την σύζυγό του πριγκίπισσα Μέτε Μαρίν5779798__1_

Ο πρίγκιπας διάδοχος της Νορβηγίας Χάακον συνομιλεί με την σύζυγό του πριγκίπισσα Μέτε Μαρίν

Το «παρών» θα δώσει ο πρίγκιπας Ράντου της Ρουμανίας, η πριγκίπισσα Αικατερίνη της Σερβίας, ο τέως βασιλιάς της Βουλγαρίας Συμεών και η πριγκίπισσα Sarvath al-Hassan της Ιορδανίας.

Πού θα καταλύσουν

Όλοι οι παραπάνω, θα μείνουν στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία. Στο ίδιο ξενοδοχείο θα καταλύσουν από την οικογένεια του εκλιπόντος η Αλεξία, η Θεοδώρα και οι γιοι του Παύλος, Νικόλαος και Φίλιππος.

Η οικογένεια του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου αναμένει επίσης επιβεβαίωση από τη βασίλισσα Νουρ της Ιορδανίας και τον βασιλιά Φίλιππο του Βελγίου ο οποίος προτίθεται να μείνει στην Αθήνα για μία διανυκτέρευση.

Στην Αθήνα για την κηδεία του τελευταίου βασιλιά των Ελλήνων θα ταξιδέψει και ο πρίγκιπας Αλβέρτος του Μονακό. Από το Λουξεμβούργο, το «παρών» θα δώσει ο Μέγας Δούκας Ερρίκος.

Παραμένει ανεπιβεβαίωτος ο ερχομός του διαδόχου του Βρετανικού θρόνου και βαφτισιμιό του τέως βασιλέως. Ωστόσο σχεδόν σίγουρος θεωρείται ο ερχομός της πριγκίπισσας Άννας, κόρης της εκλιπούσης βασίλισσας Ελισάβετ της Αγγλίας.nikolaos_mb__1_

Φίλιππος ΓλύξμπουργκΦίλιππος - Μεγάλη ΒρετάννιαΣε όποιο ξενοδοχείο και να καταλύσουν, όλοι οι εστεμμένοι και γαλαζοαίματοι συγγενείς και στενοί φίλοι του τέως βασιλιά, το πρωί της Δευτέρας θα συγκεντρωθούν όλοι μαζί στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία, από όπου θα κατευθυνθούν στον Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρίγκιπας Αλβέρτος του Μονακό θα μείνει στο ξενοδοχείο Athens Plaza στο κέντρο της Αθήνας.IMG_8464

Φίλιππος και Νικολάος ΓλύξμπουργκIMG_8463

Λίγο πριν τις 4 το απόγευμα αφίχθησαν η Αικατερίνη και ο Αλέξανδρος της Σερβίας. Ο Αλέξανδρος Καρατζόρτζεβιτς είναι ο τελευταίος διάδοχος του θρόνου του Βασιλείου της Γιουγκοσλαβίας και επικεφαλής του Οίκου του. To βασίλειο της Γιουγκοσλαβίας καταργήθηκε το 1944 δίνοντας την θέση του στην Σοσιαλιστική Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γιουγκοσλαβίας.5779523

Ο τελευταίος διάδοχος του θρόνου του Βασιλείου της Γιουγκοσλαβίας Αλέξανδρος Καρατζόρτζεβιτς5779525

Ο Αλέξανδρος Καρατζόρτζεβιτς και η σύζυγός του Αικατερίνη

Στο ξενοδοχείο ακολούθως αφίχθη η Μαρία Βλαδιμήροβνα της Ρωσίας5779616

Η Μαρία Βλαδιμήροβνα της Ρωσίας5779614

Η Μαρία Βλαδιμήροβνα της Ρωσίας

Έξω από το Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετάννια έχει συγκεντρωθεί κόσμος που παρακολουθεί τις αφίξεις των ξένων προσκεκλημένων. Ιδιαίτερα έντονη είναι η παρουσία της Αστυνομίας ενώ οι υπεύθυνοι του ξενοδοχείου τοποθέτησαν το απόγευμα και μηχανήματα ηλεκτρονικού ελέγχου στην είσοδο.5779622
57797755779779

Σημειώνεται ότι στη λίστα με τους καλεσμένους που θα παρακολουθήσουν την εξόδιο ακολουθία βρίσκονται και περίπου 50 Έλληνες, μεταξύ αυτών στενοί φίλοι, πρώην συμμαθητές του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, επιχειρηματίες και πολιτικοί.

Σε διαρκείς συνεννοήσεις βρίσκονται όλοι οι αρμόδιοι ώστε όλα να λειτουργήσουν ρολόι και βάσει σχεδίου. Drones και ελικόπτερα θα δίνουν εικόνα στο επιχειρησιακό κέντρο της ΓΑΔΑ, ενώ 1000 αστυνομικοί θα βρίσκονται επί ποδός. Ιδιαίτερη προσοχή θα υπάρξει για την αυτοκινητοπομπή από το κέντρο της Αθήνας στο Τατόι.

Ειδήσεις σήμερα:Τουλάχιστον 40 νεκροί από τη συντριβή αεροσκάφους στο Νεπάλ – Βίντεο από τις τελευταίες στιγμέςO Σούνακ τα βρίσκει σκούρα με Σκωτσέζο δημοσιογράφο που τον σφυροκοπά με την ίδια ερώτηση

Από την Αμερική η ομορφότερη γυναίκα στον κόσμο για το 2022Αρχική δημοσίευση