Δίκη Πέτρου Φιλιππίδη: Τι ζήτησε η πλευρά των τριών γυναικών που κατήγγειλαν τον ηθοποιό;

Η πολυαναμενόμενη δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη ξεκίνησε τελικά την Παρασκευή (18/03) ωστόσο τελικά διακόπηκε και αναμένεται να ξεκινήσει και πάλι στις 28 Μαρτίου στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών προκειμένου να εμφανιστεί και ο ίδιος στο ακροατήριο. Η πρώτη συνεδρίαση διεξήχθη σε κλίμα έντασης, ενώ ο εκ των συνηγόρων του, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, ζήτησε ολιγοήμερη διακοπή της δίκης προκειμένου να μπορέσει να έρθει ο εντολέας του στο δικαστήριο, καθώς αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας.  

“Πρέπει να είναι παρών για να τον ρωτήσετε ποια είναι η θέση του. Ούτως ή άλλως θα διαρκέσει η δίκη επί μακρόν, γι’ αυτό παρακαλώ το δικαστήριο, ώστε ο Πέτρος Φιλιππίδης να είναι εδώ. Είναι ο πρωταγωνιστής αλλά δεν παίζει θέατρο πια, είναι κατηγορούμενος και είναι πιο σωστό να είναι παρών” ανέφερε ο κ. Δημητρακόπουλος.

Μιλώντας στο Πρωινό τη Δευτέρα, ο συνήγορος του Πέτρου Φιλιππίδη προέβη μάλιστα σε μία αποκάλυψη. Όπως είπε ο κ. Δημητρακόπουλος, η πλευρά των τριών γυναικών, οι οποίες κατήγγειλαν τον Πέτρο Φιλιππίδη, ζήτησε οι καταθέσεις τους να γίνουν κεκλεισμένων των θυρών.

“Υπάρχει μία εξέλιξη που με προβληματίζει. Είδα ότι η πλευρά προς υποστήριξην της κατηγορίας, θα ζητήσει εξέταση των τριών γυναικών που καταγγέλλουν τον Πέτρο Φιλιππίδη να γίνει κεκλεισμένων των θυρών. Είναι μία εξαίρεση από την αρχή της δημοσιότητας της δίκης γιατί πιστεύω ότι η δημοσιότητα διασφαλίζει μία πιο σωστή και πιο ορθή δικαστική απόφαση. Όταν υπάρχει κίνδυνος, ιδιαίτερα σε αδικήματα που έχουν σχέση με τη γενετήσια ζωή, οι καταγγέλλουσες να υποστούν ένα ψυχικό βάσανο, δίνεται η δυνατότητα να γίνει η δίκη κεκλεισμένων των θυρών. Αυτό το αίτημα θα υποβληθεί στη μετά διακοπή δικάσιμο και το πιθανότερο είναι να γίνει δεκτό. Από εκεί και πέρα, ας ελπίσουμε οι διαρροές που θα γίνουν να είναι διαρροές που θα ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα” είπε ο κ. Δημητρακόπουλος.

Θυμίζουμε πως ο Πέτρος Φιλιππίδης καλείται να δικαστεί για έναν βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού, πράξεις για τις οποίες τον κατήγγειλαν τρεις συνάδελφοι του, οι οποίες κατέθεσαν στο πλαίσιο εισαγγελικής έρευνας ότι ο καλλιτέχνης εκμεταλλεύτηκε την θέση ισχύος που είχε ως ηθοποιός, σκηνοθέτης και θιασάρχης .Αρχική δημοσίευση