Για φασιστικές ομάδες που κρύβονται κάτω από το μανδύα μιας ομάδας κάνει λόγο ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γονέων Κεντρικής Μακεδονίας

Σύνδεση της άγριας δολοφονίας του 19χρονου Άλκη με τις επιθέσεις φασιστών που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης κάνει ο Θανάσης Κοκονάς, επισημαίνοντας πως το φαινόμενο όλο και πολλαπλασιάζεται.

«Εμφανίζονται κάτω από τον μανδύα μιας φανέλας και μιας ομάδας. Αλλά δεν είναι οπαδικές οι διαφορές. Είναι φασίστες. Δεν κρύβονται κιόλας. Βγάζουν στα social media ξεκάθαρα αυτό που πιστεύουν. Όταν ακούς συνθήματα όπως “μαχαίρι στην καρδιά του κάθε αντιφασίστα“, αυτό έχει ξεκάθαρη πολιτική προέλευση», επεσήμανε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γονέων Κεντρικής Μακεδονίας, μιλώντας στο thesstoday.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η Ελένη Μαυροπούλου, μέλος Δ.Σ Δ’ ΕΛΜΕ εκπαιδευτικών Θεσσαλονίκης και μέλος του γενικού συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ, η οποία επεσήμανε ότι «τα παιδιά έχουν πάρα πολλά αδιέξοδα. Το σχολείο γίνεται μάλλον όλο και λιγότερο ελκυστικό. Ο φασισμός τους φαίνεται σαν κάτι αντισυστημικό».

Όπως επεσήμανε «Για να διοχετεύσουν όλη αυτή την οργή στοχοποιούν είτε τον πιο αδύναμο, κάποιον με διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό ενδεχομένως, διαφορετική φυλή, διαφορετική ομάδα».

Αρχική δημοσίευση