Δύσκολες προδιαγράφονται οι επόμενες ώρες για το Κίεβο, καθώς αργά το βράδυ της Παρασκευής, ακούστηκαν και στη συνέχεια πυροβολισμοί στην πόλη. Oπως μετέδωσε ο απεσταλμένος του ΣΚΑΙ στο Κίεβο Μίλτος Σακελλάρης, ήχησαν και πάλι οι σειρήνες συναγερμού ενώ επιτείνονται οι φόβοι των ουκρανικών αρχών για επικείμενη ρωσική εισβολή στην πρωτεύουσα.

Δορυφορικές φωτογραφίες που τραβήχτηκαν εχθές, δείχνουν ότι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις συνεχίζουν την ανάπτυξη τους πιο κοντά στο Κίεβο, ενώ μοίρες πυροβολικού βάλλουν εναντίον κατοικημένων περιοχών, σύμφωνα με την αμερικανική ιδιωτική εταιρεία Maxar Technologies

Η συγκεκριμένη εταιρεία, η οποία παρακολουθεί τις κινήσεις των ρωσικών στρατευμάτων από την έναρξη της κρίσης στην Ουκρανία, επισημαίνει ότι οι φωτογραφίες δείχνουν σπίτια και άλλα κτίρια στις φλόγες, εκτεταμένες ζημιές και κρατήρες κατά μήκος της κοινότητας Μοσχούν, βορειοδυτικά της ουκρανικής πρωτεύουσας.

To πρακτορείο Reuters σημειώνει από την πλευρά του, ότι δεν είναι σε θέση να επαληθεύσει τις εν λόγωπληροφορίες.

Βομβαρδισμοί σημειώνονται τις τελευταίες ώρες και σε Νικολάεφ και Χάρκοβο

Νέοι ρωσικοί βομβαρδισμοί σημειώθηκαν το βράδυ της Παρασκευής και στο Νικολάεφ, σύμφωνα με τον περιφερειακό κυβερνήτη.

Οπως ανέφερε, ένα σούπερ μάρκετ και πολλές κατοικίες τυλίχθηκαν στις φλόγες.

Στο Χάρκοβο, αδιάκοποι είναι οι βομβαρδισμοί. Στο προάστιο Ιζιούμ, μία πολυκατοικία, καταστήματα και αυτοκίνητα έχουν παραδοθεί στις φλόγες. Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, το τελευταίο 24ωρο,
οι ρωσικές δυνάμεις έχουν βομβαρδίσει 89 φορές το Ιζιούμ και την ευρύτερη περιοχή του Χαρκόβου.Οι ίδιες πηγές αναφέρουν, ότι έχουν βομβαρδιστεί 49 σχολεία και ένα ψυχιατρείο.

Στη Μελιτόπολη, σύμφωνα με τις ουκρανικές αρχές, ο δήμαρχος της πόλης απήχθη από δύο Ρώσους στρατιώτες από το Κέντρο Διαχείρισης Εκτάκτων Περιστατικών όπου βρισκόταν, προκειμένου να συντονίσει τις προισπάθειες ανθρωπιστικής βοήθειας.
Για το περιστατικό, το ουκρανικό υπουργείο εξωτερικών ανακοίνωσε ότι κατέθεσε επίσημο αίτημα καταγγελίας της Ρωσίας για εγκλήματα πολέμου, επικαλούμενο τη συνθήκη της Γενεύης σύμφωνα με την οποία, απαγορεύεται η αιχμαλωσία πολιτών εν καιρώ πολέμου.

Πηγή:

Ακολουθήστε το στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αρχική δημοσίευση