«Δεν είσαι μόνη» φώναζαν στην πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς συγκεντρωμένοι έξω από τον Άρειο Πάγο

Νέα, δεύτερη προθεσμία για τις 16 Μαρτίου ζήτησε και έλαβε η πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη από την ανακρίτρια του Ειδικού Δικαστηρίου περί ευθύνης υπουργών στην υπόθεση του σκανδάλου .

Κατά την προσέλευσή της στον Άρειο Πάγο ομάδα περίπου 30 ατόμων, που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το δικαστικό μέγαρο, φώναζε «Δεν είσαι μόνη σου». Η Ελένη Τουλουπάκη, μάλιστα χειροκροτήθηκε από τους συγκεντρωμένους και κατά την αποχώρησή της.

Σημειώνεται ότι η δίωξη σε βάρος της Ελένης Τουλουπάκη, όπως και οι διώξεις των δημοσιογράφων Κώστα Βαξεβάνη και Γιάννας Παπαδάκου, έχουν προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις τόσο στην όσο και στο εξωτερικό.

Υπενθυμίζεται ότι η δικαστικός που ερεύνησε το σκάνδαλο αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της κακουργηματικής κατάχρησης εξουσίας, καθώς και τα πλημμεληματικού χαρακτήρα αδικήματα της παράβασης καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση, της ψευδούς βεβαίωσης κατ’ εξακολούθηση, της παραβίασης δικαστικού απορρήτου και της παράβασης του νόμου περί προστασίας των προσωπικών δεδομένων.
 

Αρχική δημοσίευση