Επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών: Έρχεται γολγοθάς για αλλαγή κλιματιστικού

Τον Ιούνιο αναμένεται να ξεκινήσουν οι αιτήσεις για το νέο πρόγραμμα επιδότησης ηλεκτρικών συσκευών που θα παρέχει voucher αντικατάστασης για ψυγεία, ψυγειοκαταψύκτες και κλιματιστικά. Ωστόσο, υπάρχει ένα εμπόδιο που πρέπει οι πολίτες να ξεπεράσουν για να λάβουν το voucher.

Εν αναμονή του ανοίγματος των αιτήσεων για την επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών βρίσκονται χιλιάδες καταναλωτές για να αλλάξουν το παλιό τους κλιματιστικό.

Ο πρόεδρος των ψυκτικών Θεσσαλονίκης, Αναστάσιος Λυκίδης, εξήγησε αναλυτικά τη διαδικασία, έφερε στο φως νέες λεπτομέρειες, αλλά και αποκάλυψε τις δυσκολίες. 

Σύμφωνα με τον ίδιο, η αντικατάσταση του κλιματιστικού φαίνεται πως θα είναι μια περίπλοκη διαδικασία, με τεχνικούς που θα πρέπει πρώτα να έρχονται στο σπίτι και να «σκανάρει» το μηχάνημα πρώτα, μετά να παίρνει έγκριση και μετά να τοποθετεί τη νέα συσκευή που θα έχει αγοράσει ο καταναλωτής. Είπε συγκεκριμένα σε δηλώσεις τους στο OPEN:

«Από ότι γνωρίζουμε θα γίνει αίτηση σε μια πλατφόρμα, όπου θα μπουν άπαντες, και οι καταναλωτές και οι τεχνικοί. Θα βγει λοιπόν ότι εσείς θέλετε να μπείτε στο πρόγραμμα, από εκεί και μετά θα σταλεί ένας από τους τεχνικούς του προγράμματος να βγάλει φωτογραφία και τον κωδικό του κλιματιστικού ότι λειτουργεί, θα το στείλει στην εταιρία, η οποία θα αναλάβει την ανακύκλωση, θα στείλει το ok στον τεχνικό και θα του πει βγάλε το μηχάνημα και τοποθέτησε το καινούριο που θα αναλάβεις. Τότε θα βγει και το ποσό της επιδότησης


Παρότι έχουν κυκλοφορήσει κάποια μέσα ποσά τα οποία θα λάβουν οι δικαιούχοι, ο κ. Λυκίδης είπε ότι «ακόμα δεν γνωρίζουμε τα ποσά».

Ο ίδιος αποκάλυψε ότι η αντικατάσταση του κλιματιστικού δεν θα γίνεται ταυτόχρονα. Θα έχει εγκριθεί πρώτα το voucher, θα πρέπει μετά το κλιματιστικό να πάρει έγκριση από την εταιρία ανακύκλωσης και μετά να τοποθετηθεί το καινούριο, κάτι που θα φέρει αρκετές καθυστερήσεις στην «καρδιά» του καλοκαιριού.


Ακολουθήστε το Dikaiologitika News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Dikaiologitika.gr

Image

Αρχική δημοσίευση