Η ρωσική υπηρεσία ασφαλείας (FSB) ολοκλήρωσε την έρευνά της για το χτύπημα στην εμβληματική γέφυρα Κέρτς προχωρώντας σε οκτώ συλλήψεις και κατονομάζοντας τον επικεφαλής του «τρομοκρατικού» χτυπήματος.

Τη διεύθυνση πληροφοριών του ουκρανικού υπουργείου Άμυνας βάζει στο στόχαστρό της η ρωσική υπηρεσία ασφαλείας (FSB) ολοκληρώνοντας την έρευνά της για το χτύπημα στην εμβληματική γέφυρα της Κριμαίας, το πρωί του Σαββάτου.

Έχουν εντοπιστεί 12 συνεργοί στην προετοιμασία της «τρομοκρατικής επίθεσης» εκ των οποίων οι 8 έχουν τεθεί υπό κράτηση αναφέρει η FSB σημειώνοντας πως πρόκειται για «πέντε Ρώσους πολίτες και τρεις υπηκοόυς από την Ουκρανία και έναν από την Αρμενία».

Σύμφωνα με την έκθεση οργανωτής της επίθεσης στη γέφυρα ήταν η διεύθυνση πληροφοριών του Ουκρανικού υπουργείου Άμυνας, ο επικεφαλής της Kirill Budanov, υπάλληλοι και πράκτορες».

Σύμφωνα με τη ρωσική υπηρεσία ασφαλείας ο εκρηκτικός μηχανισμός ήταν καμουφλαρισμένος σε πλαστικά ρολά φιλμ συσκευασίας. Τα εκρηκτικά στάλθηκαν από την Οδησσό μέσω Βουλγαρίας, Γεωργίας και Αρμενίας.

Η ρωσική υπηρεσία επεσήμανε ότι τα εκρηκτικά εισήλθαν στη Ρωσία στις 4 Οκτωβρίου με φορτηγό που είχε πινακίδες κυκλοφορίας Γεωργίας. Αυτό έφτασε στις 6 Οκτωβρίου, δύο ημέρες πριν από την επίθεση, στη ρωσική επαρχία Κρασνοντάρ, στα σύνορα με την Κριμαία.


Ανώτερος ουκρανός αξιωματούχος απέρριψε ως «ανόητη» την έρευνα της Ρωσίας. «Η δραστηριότητα της FSB και της ερευνητικής επιτροπής είναι ανοησία», ανέφερε ο εκπρόσωπος του υπουργού Εσωτερικών, Αντρίι Γιουσόφ, στον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό σταθμό Suspilne της Ουκρανίας, όταν ρωτήθηκε για τους ισχυρισμούς της Μόσχας.

Αρχική δημοσίευση