Προειδοποίηση σε δραματικούς τόνους, για την κατάσταση με την πανδημία στη , απηύθυνε για ακόμη μία φορά ο υπουργός Υγείας της χώρας Γενς Σπαν, επισημαίνοντας πως μόνο μια απότομη μείωση των κοινωνικών επαφών θα μπορούσε να σπάσει το πέρασμα του τέταρτου κύματος, κάτι που θα μπορούσε να εκληφθεί και ως προαναγγελία lockdown.

«Η κατάσταση είναι πολύ δραματική. Τόσο δραματική όσο δεν ήταν σε καμία άλλη στιγμή κατά τη διάρκεια αυτής της πανδημίας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σπαν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

«Όσο πιο δυνατά πατήσουμε το φρένο, τόσο το καλύτερο», πρόσθεσε την ώρα που η χώρα κατέγραψε σήμερα νέο ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων που ξεπερνούν τα 76.000.

Σημειώνεται πως η Πολεμική Αεροπορία της Γερμανίας ετοιμάζεται για πρώτη φορά από την αρχή της πανδημίας να μεταφέρει βαριά νοσούντες από COVID-19 σε άλλα τμήματα της χώρας με στόχο να αποφορτίσει τα νοσοκομεία που δέχονται τεράστια πίεση.

Μια ημέρα νωρίτερα η ξεπέρασε το όριο των 100.000 θανάτων που συνδέονται με την Covid-19 εν μέσω προειδοποιήσεων από τα νοσοκομεία, κυρίως στα νότια και ανατολικά της χώρας, ότι οι μονάδες εντατικής θεραπείας τους είναι πλήρεις.

Αργότερα σήμερα η γερμανική Πολεμική Αεροπορία θα μεταφέρει ασθενείς που νοσούν βαριά από Covid-19 από την νότια πόλη Μέμινγκεν στο Μένστερ, κοντά στο Όσναμπρεκ στα βόρεια, για να αποσυμφορηθούν οι κλινικές στα νότια τμήματα της χώρας, είπε μια πηγή ασφαλείας στο Reuters.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που η Πολεμική Αεροπορία χρειάζεται να χρησιμοποιήσει τις αποκαλούμενες «ιπτάμενες ΜΕΘ», δηλαδή αεροπλάνα εξοπλισμένα με έως και έξι κλίνες ΜΕΘ, για την μεταφορά ασθενών με Covid-19 εντός της Γερμανίας.

Mε πληροφορίες από Reuters

Ειδήσεις σήμερα

⇒ Γερμανία: Στη μάχη αποφόρτισης των νοσοκομείων και η Πολεμική Αεροπορία, με «ιπτάμενες ΜΕΘ»

⇒ «Μετάλλαξη Μποτσουάνα»: Μπλόκο Ε.Ε. σε αφίξεις από χώρες της νότιας Αφρικής

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Αρχική δημοσίευση