Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου μετέβη σήμερα στο ΚΥΤ Φυλακίου στον Έβρο, για τους 38 μετανάστες που πέρασαν σε ελληνικό έδαφος, αναφέροντας αρχικά ότι «βρέθηκε μία ομάδα 38 μεταναστών, 35 Σύριοι και 3 Παλαιστίνιοι που εισήλθαν στο ελληνικό έδαφος. Κατά δήλωσή τους, για πρώτη φορά εισήλθαν στο ελληνικό έδαφος στις 14 Αυγούστου. Κρύφτηκαν για μία μέρα, μετά έστειλαν το στίγμα τους. Όταν το στίγμα τους βρέθηκε από τις ελληνικές Αρχές, κινητοποιήθηκαν, βρέθηκε το γκρουπ, μεταφέρθηκε στο φυλάκιο, παρείχαμε ιατρική περίθαλψη, είναι όλοι πολύ καλά στην υγεία τους. Μια γυναίκα έγκυος μεταφέρθηκε για προληπτικούς λόγους στο νοσοκομείο, χαίρουν καλής υγείας».

«Το δεύτερο πολύ σημαντικό που προκύπτει», όπως είπε, «από τις καταθέσεις τους, ήρθαν στην τουρκική όχθη του ποταμού, σπρώχτηκαν προς τη νησίδα από τις τουρκικές Αρχές. Επισήμως, οι τουρκικές Αρχές συνέλαβαν αυτούς τους μετανάστες εντός Τουρκίας, δεν τους έδωσαν το δικαίωμα να υποβάλουν αίτηση διεθνούς προστασίας, όπως δεσμεύεται η Τουρκία να κάνει από το διεθνές δίκαιο. Αντίθετα, η Τουρκική Χωροφυλακή τους έφερε στην όχθη του Έβρου και με απειλή χρήσης βίας τους πίεσε να έρθουν προς την Ελλάδα».

Στη συνέχεια, δήλωσε πως «το τρίτο που θέλω να πω είναι ότι από τις καταθέσεις προκύπτει πως ένα παιδί 5 ετών έχασε τη ζωή του σε τουρκικό έδαφος και αυτό είναι δυσάρεστο. Θα κινηθούμε μέσω του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθρού Ημισελήνου ώστε να μπορέσει να βρεθεί το σώμα του παιδιού στην τουρκική νησίδα και να ταφεί με αξιοπρέπεια από την οικογένειά της», διαβεβαιώνοντας πως κανένα παιδί δεν κινδυνεύει.

Μέρες τώρα ακροδεξιά τρολ αλλά και γνωστοί αρθρογράφοι υποστηρίζουν ούτε λίγο ούτε πολύ ότι όλα είναι ένα ψέμα, δεν υπάρχουν πρόσφυγες, δεν υπάρχει νεκρό παιδί, όλα είναι μια προβοκάτσια των γνωστών κύκλων της αριστεράς και των «αναρχοάπλυτων».

Την ώρα λοιπόν που ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κάνει συγκεκριμένη αναφορά στο προσφυγάκι των 5 ετών ο αρθρογράφος στην εφημερίδα «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ», στη «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» και στο Liberal.gr, Σάκης Μουμτζής χέρι χέρι με τον Φαήλο Κρανιδιώτη γράφουν:

Σάκης Μουμτζής

• «Δεν ντρέπεστε. Ξεδιάντροποι, υιοθετήσατε τα ψέματα των διακινητών και του επαγγελματία διασώστη! τουλάχιστον να ζητήσετε μια συγγνώμη. Βαφτίσατε και το ανύπαρκτο ”νεκρό” κοριτσάκι Μαρία. Συμμετείχατε σε μια προβοκάτσια κατά της πατρίδας σας. Ελπίζω από βλακεία».

• «Χρόνια πολλά στη μικρή Μαρία του Έβρου που νεκραναστήθηκε, χρόνια πολλά στον σκορπιό που τη δάγκωσε, καθώς οι ψυχούλες τον βάφτισαν Παναγιώτη και χρόνια πολλά στον πραγματικό σκορπιό, την αγαπημένη μας τη Μαρία τη Ζαχάροβα».

 

Φαήλος Κρανιδιώτης

• «Θαύμα! Οι “αποκλεισμένοι” πρόσφυγες είχαν βάρκα. Μένει να δούμε συνέντευξη από το “άταφο νεκρό κοριτσάκι”».

• «Κατόπιν συνεννόησης με τον Θάνο Τζήμερο, μόλις απέστειλα στον κ. Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου μηνυτήρια αναφορά κατά όσων κατασκεύασαν και διέσπειραν τις ψευδείς ειδήσεις για την νησίδα στον Έβρο, το δήθεν αταφο κοριτσάκι κλπ , για παράβαση του άρθρου 191 Π.Κ.»

Εμείς τι να πούμε; Πόσο διεστραμμένος πρέπει να είσαι για να κάνεις «πλακίτσα» με νεκρά παιδιά; Τι έχει πάει λάθος στη ζωή σου για να καταντάς Κρανιδιώτης ή Μουμτζής;

Πόσα και τι πρέπει να γράψει επιτέλους ο κ. Σάκης Μουμτζής για να αποδείξει ότι η νεανική δραστηριοποίησή του πολιτικά στο χώρο του «Ρήγα Φεραίου», και στη συνέχεια στις γραμμές της Κομματικής Οργάνωσης Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ εσωτερικού μετέχοντας στη συντακτική επιτροπή του περιοδικού «Αγώνας», ήταν μια μικρής διάρκειας αταξία;

Αρχική δημοσίευση