Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, επισκέφθηκε το νοσοκομείο Λαμίας και απάντησε σε ερωτήσεις σχετικά με την εξέλιξη της πανδημίας

Ο φονικός ιός του κοροναϊού
«σαρώνει» τη χώρα και τα «ασφυκτιούν», καθώς οι νοσηλείες είναι όλο και περισσότερες. Έτσι, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, επισκέφθηκε το νοσοκομείο Λαμίας και εξήγησε πως: «Το ότι κάναμε το στην αρχή ήταν πάρα πολύ λογικό, τότε ήταν απόλυτα επιβεβλημένο, δεν ξέραμε τίποτα. Τώρα ο κόσμος δεν αντέχει ένα νέο θα ήταν άδικο…».

Η ίδια, μετά την επίσκεψή της στο εν λόγω νοσοκομείο δέχθηκε μερικές ερωτήσεις και σημείωσε πως: «Τώρα πλέον, δύο χρόνια μετά ξέρουμε πως μεταδίδεται ο ιός και πως να αντιμετωπίσουμε την πανδημία. Αφού πλέον ξέρουμε όλα αυτά (μάσκες, αντισηψία, αποστάσεις, περιορισμός επαφών, εμβολιασμός) δεν υπάρχει κανένας λόγος να κλείσουμε τον κόσμο στα σπίτια του. Πλέον δεν το αντέχει κανείς. Θα θεωρηθεί από όλους ένα άδικο μέτρο που είναι, άρα οφείλουμε να προσέξουμε τον εαυτό μας και τους δίπλα μας».


Σε ερώτηση που δέχτηκε για το ενδεχόμενο νέου lockdown, η κυρία Γκάγκα είπε: «Να σας θυμίσω ότι πέρυσι στην Θεσσαλονίκη έγινε lockdown και για 5 εβδομάδες τα κρούσματα ανέβαιναν. Άρα δεν είναι θέμα lockdown. Τώρα πια κιόλας μετά από 2 χρόνια, δηλαδή το ότι κάναμε το lockdown στην αρχή ήταν πάρα πολύ λογικό δεν ξέραμε καθόλου, ούτε τι είναι η πανδημία, ούτε πως να το αποφύγουμε ούτε τίποτα…», διευκρινίζοντας ότι τότε, το lockdown: «ήταν απόλυτα επιβεβλημένο. Υπήρχε λόγος. Δύο χρόνια μετά, γιατί στο 2ο κύμα που αυξανόντουσαν τα κρούσματα, στο πρώτο, δεν αυξανόταν και όπου πήγαινα, έλεγαν οι δήμαρχοι όπου και αν πήγα στην Βόρεια Ελλάδα, βλέπετε, ο κόσμος μαζεύεται στα σπίτια τρώνε παρέα, μαζεύονται στα παγκάκια πίνουν καφέ παρέα, άρα δεν τηρούνται τα μέτρα. Άρα δεν είναι τι μέτρα θα βάλουμε αλλά πως θα τα τηρεί ο καθένας».

Τέλος, τόνισε πως τα σχολεία δεν πρόκειται να κλείσουν, επισημαίνοντας: «Δεν θα κλείσουν τα σχολεία. Δεν έχουμε πολλά κρούσματα στα σχολεία. Έχουν κλείσει ελάχιστα τμήματα γιατί είχαν πολλά κρούσματα. Η διαμόλυνση είναι στην κοινότητα αλλά δεν είναι μέσα στα σχολεία. Τα παιδιά είναι πολύ προσεκτικά».

Ακολουθήστε τα parapolitika.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση.Αρχική δημοσίευση