ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / EUROKINISSI

Γυναικείο πτώμα που μάλλον ανήκει στην αγνοούμενη από τη χθεσινή ακραία κακοκαιρία, ανασύρθηκε πριν λίγο στα ανοιχτά του κόλπου της Αγίας Πελαγίας.

Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, αναμένεται η διαδικασία της ταυτοποίησης, με τον σύζυγο και τον γιο της αγνοούμενης να βρίσκονται στην πληγείσα περιοχή. Το πτώμα παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και μεταφέρεται στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία στο ΠΑΓΝΗ.

Η γυναίκα αγνοείτο από το πρωί του Σαββάτου, μετά την παράσυρση από χείμαρρο οχήματος στο οποίο επέβαινε μαζί με τον άνδρα που εντοπίστηκε χθες νεκρός. Στην επιχείρηση για τον εντοπισμό της συμμετέχουν δύτες από την 3η ΕΜΑΚ, το λιμενικό και drone, σε μια πολύ δύσκολη επιχείρηση, λόγω των φερτών υλικών μέσα στη θάλασσα, που από χθες καθιστούν δύσκολη την ορατότητα.Η γυναίκα εντοπίστηκε ανοιχτά στον κόλπο της Αγίας Πελαγίας προς την παραλία της Λυγαριάς.

Στο σημείο της τραγωδίας παρασύρθηκαν περισσότερα από 10 οχήματα, ενώ στα ανοιχτά του κόλπου της Αγίας Πελαγίας, σύμφωνα με τους κατοίκους που τα έβλεπαν να παρασύρονται προς τη θάλασσα, είναι βυθισμένα ακόμη περισσότερα, τουλάχιστον άλλα 15.

Σήμερα στην Κρήτη αναμένεται να βρεθεί κυβερνητικό κλιμάκιο υπό τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα και τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ, αρμόδιο για την Κρατική Αρωγή και την Αποκατάσταση από Φυσικές Καταστροφές Χρήστο Τριαντόπουλο, με τη συμμετοχή του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Παπαγεωργίου, της γενικής γραμματέως Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Χριστιάνας Καλογήρου, του γενικού γραμματέα Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος, Ευθύμιου Μπακογιάννη, και της γενικής γραμματέως Υποδομών, Μαρίας – Έλλης Γεράρδη.

Το κλιμάκιο θα επισκεφθεί περιοχές του Ηρακλείου και του Λασιθίου που επλήγησαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα, ενώ θα έχει συσκέψεις με τους τοπικούς αυτοδιοικητικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες για τη δρομολόγηση του σχεδίου στήριξης και αποκατάστασης μετά τη φυσική καταστροφή.

Αρχική δημοσίευση