Όπως είναι γνωστό, όλες οι τελευταίες GeForce RTX 40-series GPUs ενσωματώνουν τη νέου τύπου υποδοχή 12VHPWR και απαιτούν ένα αρκετά μεγάλο σε μέγεθος καλώδιο-προσαρμογέα που σε ορισμένες περιπτώσεις έχει προκαλέσει πονοκεφάλους και άλλες φορές… σύγχυση και δάκρυα.

Με τον νέο της προσαρμογέα 12VHPWR, η εταιρεία CableMod υποστηρίζει ότι θα βοηθήσει στη διαχείριση των καλωδίων στο εσωτερικό του υπολογιστή σας και ενδεχομένως θα προστατεύσει τους κατόχους κάποιας νέας κάρτας γραφικών GeForce RTX 40-series από την καταστροφή υλικού.

Η NVIDIA με τη νέα σειρά GeForce RTX 40 υϊοθέτησε τη 16-pin υποδοχή 12VHPWR (οι κάρτες Founders Edition της GeForce RTX 30-series χρησιμοποιούσαν υποδοχή 12-pin) καθώς επιτρέπει έως και τέσσερις φορές την παροχή ισχύος σε σύγκριση με έναν 8-pin PCI-E connector αλλά και επειδή ενδεχομένως μπορεί να διευκολύνει τη διαχείριση των καλωδίων. Το τελευταίο ωστόσο ισχύει μόνο στην περίπτωση που οι χρήστες διαθέτουν ένα τροφοδοτικό ATX 3.0 που παρέχει καλώδιο 12VHPWR. Διαφορετικά, θα πρέπει να συνδέσετε διάφορα καλώδια 8-pin PCI-E σε έναν ογκώδη splitter-adapter, ο οποίος ενδέχεται να προκαλέσει προβλήματα αν το κουτί δεν είναι αρκετά φαρδύ και ευρύχωρο.

awesome_styling_bottom3.webp

Στα τέλη του περασμένου έτους, η CableMod υποσχέθηκε ότι θα αναπτύξει έναν angled adapter για να βοηθήσει τους χρήστες των καρτών γραφικών GeForce RTX 40-series και σύντομα αναμένεται να τον διαθέσει στην αγορά. Η CableMod δημοσίευσε πρόσφατα διάφορες φωτογραφίες του πρωτότυπου, που αυτή τη περίοδο υποβάλλεται σε πολλές δοκιμές από τεχνικούς και εμπειρογνώμονες.

awesome_styling-4.webp

Ο νέος adapter θα διατεθεί σε παραλλαγές των 90° και 180°, επιτρέποντάς στους χρήστες να δρομολογήσουν πιο προσεκτικά τα καλώδια για να αποφύγουν το «τσαλάκωμα» και την υπερθέρμανση που έχει προκαλέσει ζημιές. Παράλληλα, ο νέος adapter είναι εξαιρετικά κομψός -το ύψος του δεν ξεπερνά τα 23 χιλιοστά- και επειδή θα διατεθεί σε διάφορα χρώματα, θα μπορεί να ταιριάξει σε διάφορες διαμορφώσεις υπολογιστών. Η εταιρεία δεν έχει ακόμα ανακοινώσει κάποια ακριβή ημερομηνία για τη διάθεση του νέου της adapter, ωστόσο είχε κάνει γνωστό ότι η παραγωγή θα ξεκινούσε τον Ιανουάριο και η διάθεση του κάποια στιγμή μέσα στον Φεβρουάριο.

color_edit.webp

Αρχική δημοσίευση