Στη διακόσμηση βλέπουμε πολλές τάσεις να επιστρέφουν δυναμικά κάθε τόσο και να προσαρμόζονται στη νέα, μοντέρνα αισθητική.

Φέτος, τα ’ εισβάλλουν ξανά στο interior design και αποτελούν μεγάλη τάση για το 2023. Μάλιστα, 5 συγκεκριμένες τάσεις από τη δεκαετία του ’80 έρχονται και πάλι στο προσκήνιο και έχουν ενθουσιάσει τους διακοσμητές.

Αν και η δεκαετία του 1980 ανήκει χρονικά στο παρελθόν, για τον χώρο του interior design έρχεται ξανά στο επίκεντρο, προσφέροντας έμπνευση στη διακόσμηση με φλοράλ μοτίβα, στρογγυλές γραμμές στα έπιπλα και πολλά αντικείμενα στον χώρο.

Μπορεί τα ’ να χαρακτηρίστηκαν από την υπερβολή, κέρδισαν ωστόσο την προσοχή των interior σχεδιαστών και φαίνεται πως 5 τάσεις της δεκαετίας αυτής επανέρχονται δυναμικά.

H επιστροφή των ’80s στην διακόσμηση του σπιτιού -5 τάσεις που είναι μεγάλο trend φέτος

Η χρυσή δεκαετία των ’80s υπήρξε μία από τις πιο ξεχωριστές εποχές και αποτυπώθηκε σε πολλούς τομείς της τότε κουλτούρας. Ηταν μία δεκαετία ροκ και ποπ, γεμάτη υπερβολή και ομορφιά, καινοτομία και ενέργεια. Φέτος είναι γεγονός πως η δεκαετία του 1980 κάνει εντυπωσιακό comeback στην διακόσμηση του σπιτιού.

Ας δούμε τις παρακάτω 5 τάσεις των ’80s που επανέρχονται δυναμικά:

Μαξιμαλισμός

Εντονα και πλούσια χρώματα, παιχνίδια με τις υφές, πολυτελή υφάσματα, πολλά αντικείμενα στον χώρο και mix and match συνδυασμοί είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά του μαξιμαλισμού.

Μονοχρωμία

Σίγουρα θα θυμάστε τα ροζ μπάνια τη δεκαετία των ’80s. Η μονοχρωμία εκείνη την δεκαετία ήταν μεγάλη τάση και ιδίως το ροζ ένα από τα αγαπημένα χρώματα των διακοσμητών. Θα μπορούσε ένα ολόκληρο δωμάτιο να είναι βασισμένο σε ένα μόνο χρώμα. 

Φλοράλ μοτίβο

Από τις δημοφιλέστερες τάσεις των ‘80s ήταν το φλοράλ μοτίβο. Συγκεκριμένα το ύφασμα chintz ήταν στο απόγειό του, όπου έντυναν τους καναπέδες, το προσκέφαλο του κρεβατιού και τις κουρτίνες.

Glass Block

Για όσους δεν γνωρίζουν το glass block είναι το γυάλινο, διάφανο τούβλο (υαλότουβλο) που κοσμούσε τους διαχωριστικούς τοίχους σε σπίτια και γραφεία της δεκαετίας των ’80s. Το πλεονέκτημά τους είναι ότι επιτρέπουν στο φυσικό φως να μπαίνει στον χώρο.

Καμπυλωτές γραμμές

Κλασσικό στοιχείο της διακόσμησης των ’80s είναι οι καμπυλωτές γραμμές στα έπιπλα. Από καθρέφτες και καναπέδες μέχρι βάζα και πολυθρόνες, οι καμπύλες υπάρχουν παντού στους χώρους του σπιτιού.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το χρώμα που θα κάνει θραύση στη διακόσμηση το 2023 -Ζεστό και πολύ κομψόΑρχική δημοσίευση