Το “Μουσικό Κουτί” επέστρεψε για ακόμη ένα βράδυ Τετάρτης και στο νέο επεισόδιο, ο Νίκος Πορτοκάλογλου και η Ρένα Μόρφη υποδέχθηκαν τον Κώστα Τζίμα, έναν από τους μεγαλύτερους Ηπειρώτες τραγουδιστές, τον κορυφαίο σολίστα στο κλαρίνο και συνθέτη Θανάση Βασιλόπουλο και τη Μαρίνα Σάττι, μια από τις πιο ενδιαφέρουσες αποκαλύψεις της τελευταίας δεκαετίας, μια ταλαντούχα ερμηνεύτρια, η οποία συνδυάζει την παράδοση με τον πιο σύγχρονο ήχο.

Τα παραδοσιακά ηπειρώτικα του Κώστα Τζίμα συνάντησαν τη «Μάντισσα» και τις «Κούπες» της Μαρίνας Σάττι, ενώ το «Earth child» και η «Istanbul» του Θανάση Βασιλόπουλου συναντούν τραγούδια του Βασίλη Τσιτσάνη και του Διονύση Σαββόπουλου.

Τρεις διαφορετικές γενιές με διαφορετικές καταγωγές και μουσικές διαδρομές, με κοινό στοιχείο τη σχέση τους με την παραδοσιακή μουσική, ο καθένας με τον δικό του, ιδιαίτερο τρόπο.

«Η πρώτη μου ανάμνηση και συνάντηση με το παραδοσιακό τραγούδι είναι όταν μεγάλωνα στην Κρήτη και σε ηλικία περίπου εφτά χρόνων γνώρισα τον κύριο Βασίλη Σκουλά» λέει η Μαρίνα Σάττι, η οποία πήγε να σπουδάσει μουσική στην Αμερική ως τζαζ τραγουδίστρια και γύρισε τραγουδώντας παραδοσιακά ελληνικά, βουλγαρικά και αραβικά τραγούδια.


Δεν θα μπορούσε να μην ερμηνεύσει και τη μεγάλη της επιτυχία «Μάντισσα», σε μουσική δική της και στίχους του Μιχάλη ΜΕΘ Κουινέλη, με την οποία μας συστήθηκε πριν από λίγα χρόνια.


Ο Θανάσης Βασιλόπουλος έχει μια αξιοζήλευτη διαδρομή και σπουδαίες συνεργασίες με μεγάλους τραγουδιστές και συνθέτες κι έχει καταφέρει να κάνει το παραδοσιακό κλαρίνο ένα σύγχρονο όργανο που το αγαπούν όλο και περισσότερο τα νέα παιδιά.

«Δεν μπορώ να παίξω κάτι το οποίο δεν το νιώθω. Η ζωή μου όλη είναι αυτό που κάνω, αυτό που παίζω έχει να κάνει εντελώς με το μέσα μου και τον χαρακτήρα μου», είπε.

Απόψε, ταξίδεψε το κοινό με τον μοναδικό ήχο του κλαρίνου του, στη δική του επιτυχία «Earth child».


Ο κορυφαίος Ηπειρώτης τραγουδιστής Κώστας Τζίμας γεννήθηκε στο Ρωμανό Ιωαννίνων και από μικρό παιδί έδειξε την αγάπη του για την παράδοση.

«Τα πανηγύρια δεν είναι πια για την ηλικία μου, μου ζητάνε τραγούδια που δεν τα ξέρω, έχει αλλάξει και το ρεπερτόριο και δεν μπορώ να τα βγάλω πέρα… Έχουν μεγάλη διαφορά τα σημερινά πανηγύρια από αυτά που εγώ έχω ζήσει».

Μουσικό Κουτί: Αποθεωτικά τα σχόλια στο Twitter

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςΑρχική δημοσίευση