Η πρώην ευρωβουλευτής τη ΝΔ Μαρία Σπυράκη, η οποία ελέγχεται από το Ευρωκοινοβούλιο για οικονομικές παρατυπίες με συνεργάτη της, και βρίσκεται εκτός ψηφοδελτίου της ΝΔ, πέρασε στην αντεπίθεση.

Με ανάρτησή της στα social media αναφέρεται στις ευθύνες του συνεργάτη της για το ποσό των 21.240 ευρώ, που εκείνος έλαβε ως «επίδομα αλλοδαπής», και του ζητάει να αναλάβει τις ευθύνες του.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συγκεκριμένα, με ανάρτησή της στο instagram, η Μαρία Σπυράκη καλεί τον συνεργάτη της, ο οποίος έλαβε το «επίδομα αλλοδαπής» 21.240 ευρώ, να αναλάβει πλήρως την ευθύνη του, οικονομική και διοικητική, και ξεκαθαρίζει πως εάν δεν ανταποκριθεί, θα ασκήσει όλα τα νόμιμα δικαιώματά της.

Παράλληλα, η κυρία Σπυράκη κάνει γνωστό πως κατέθεσε το ποσό των 21.240 ευρώ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, «προκειμένου να μην υπάρχει καμία διαφορά του προϋπολογισμού του γραφείου μου με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την περίοδο 2016-2020», με άρνηση της ευθύνης της και έγγραφη δήλωση επιφύλαξης για κάθε νόμιμο δικαίωμά της.

Τέλος, τονίζει πως είναι στη διάθεση των Αρχών για την ταχεία και πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης.

Η ανάρτηση της Μαρίας Σπυράκη για το επίδομα και τον συνεργάτη της:

Κατέθεσα χθες, με άρνηση της ευθύνης μου και έγγραφη δήλωση επιφύλαξης για κάθε νόμιμο δικαίωμά μου, το ποσό των 21.240 ευρώ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, προκειμένου να μην υπάρχει καμία διαφορά του προϋπολογισμού του γραφείου μου με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την περίοδο 2016-2020.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διευκρινίζω:

Α: Το ποσό των 21.240 ευρώ έλαβε πρώην συνεργάτης μου ως επίδομα αλλοδαπής στον τραπεζικό του λογαριασμό την περίοδο 2016-2020. Σύμφωνα με τα τηρούμενα στοιχεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο πρώην συνεργάτης μου ήταν παρών σε συνεδριάσεις και διαπραγματεύσεις κατά τη διάρκεια της επίμαχης περιόδου. Είναι ωστόσο ευθύνη του να τεκμηριώσει τον ακριβή χρόνο παρουσίας του στους τόπους συνεδριάσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, δηλαδή στις Βρυξέλλες και Στρασβούργο.

Β: Έχω επίσης αποστείλει εξώδικη πρόσκληση στον πρώην συνεργάτη μου, ο οποίος έλαβε το εν λόγω επίδομα αλλοδαπής, καλώντας τον να αναλάβει πλήρως την ευθύνη του, οικονομική και διοικητική. Εάν δεν ανταποκριθεί, θα ασκήσω όλα τα νόμιμα δικαιώματά μου.

Γ: Είμαι στη διάθεση των αρχών για την ταχεία και πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης.

ΥΓ: Έδωσα στον πρώην συνεργάτη μου προφορική άδεια για την περίοδο που νοσηλεύτηκε ο πατέρας του, λίγο καιρό μετά το θάνατο της μητέρας του, και ενώ ο ίδιος ταυτόχρονα είχε να αντιμετωπίσει ένα σοβαρό προσωπικό πρόβλημα. Ευελπιστώ ότι δεν καταχράστηκε την εμπιστοσύνη μου. Αν αποδειχθεί το αντίθετο, οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες του.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το χρονικό της υπόθεσης με τη Μαρία Σπυράκη

Η Μαρία Σπυράκη, μιλώντας στο iefimerida.gr, είχε προαναγγείλει την εξέλιξη, λέγοντας πως, εάν χρειαστεί, θα καλύψει και το ποσό που αφορά τον πρώην συνεργάτη της και είναι μέρος του προϋπολογισμού, προκειμένου «να συντομεύσει η διαδικασία και να αποδειχθεί ότι δεν έχω καρπωθεί ούτε ένα ευρώ από αυτήν την υπόθεση».

Σημειώνεται ότι την περασμένη Πέμπτη, 15/12/2022, ο Ευρωπαίος γενικός εισαγγελέας ζήτησε την άρση της ασυλίας δύο Ελληνίδων ευρωβουλευτών: της Εύας Καϊλή (πρώην S&D) και της Μαρίας Σπυράκη (ΕΛΚ), καθώς υπάρχει «υποψία απάτης επιζήμιας για τον προϋπολογισμό της ΕΕ», σε σχέση με τις βουλευτικές αποζημιώσεις και τις αμοιβές των βοηθών.

Ένα 24ωρο αργότερα, με απόφαση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη, ανεστάλη η ιδιότητα του μέλους της Νέας Δημοκρατίας της ευρωβουλευτού Μαρίας Σπυράκη, μέχρι να ολοκληρωθεί η διερεύνηση της υπόθεσης για την οποία ελέγχεται, ενώ και το ΕΛΚ δήλωσε ότι θα υπερψηφίσει την άρση ασυλίας της, προκειμένου να ξεδιαλύνει σύντομα η υπόθεση.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το θέμα με την κυρία Σπυράκη αφορά σε πρώην συνεργάτη της, ο οποίος την περίοδο 2016-2020 έλαβε ποσό «επιδόματος αλλοδαπής», χωρίς όμως -σύμφωνα με το συμβόλαιό του- να βρίσκεται στο Ευρωκοινοβούλιο, άρα δεν το εδικαιούτο.

«Τα χρήματα τα έχει πάρει ο πρώην βοηθός μου. Ο ίδιος μπορεί να αποδείξει τα της παρουσίας του» δήλωσε πρόσφατα (ΑΝΤ1) η κ. Σπυράκη, και συμπλήρωσε: «Δεν έχω κανενός είδους συναλλαγή με τον συνεργάτη μου, δεν έχω καμία οικονομική εκκρεμότητα με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο».

Σημειώνεται, τέλος, ότι ο Γεράσιμος Ζαγορίτης, γιος του παλαιού στελέχους της ΝΔ Λευτέρη Ζαγορίτη, διέψευσε κατηγορηματικά ότι είναι αυτός το πρόσωπο-συνεργάτης της Μαρίας Σπυράκη.

Σύμφωνα με ενημέρωση του δικηγορικού γραφείου «Ν. Αγαπηνός και Συνεργάτες ΑΕΔΕ», που τον εκπροσωπεί, ο κύριος Ζαγορίτης διαψεύδει κατηγορηματικά πως εμπλέκεται με οποιονδήποτε τρόπο στην υπόθεση της κυρίας Σπυράκη, η συνεργασία του με την οποία έχει λήξει από το Μάιο του 2018 (όπως αναφέρεται), όταν και παραιτήθηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 

Αρχική δημοσίευση