Απόψε στις 10 το βράδυ στην , οι πέντε υποψήφιοι αρχηγοί του ΚΙΝ.ΑΛΛ. -πλην Γ. Παπανδρέου- θα ανταλλάξουν επιχειρήματα και θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους, στην τελική ευθεία για τις εκλογές της 5ης Δεκεμβρίου ● Οι θεματικές ενότητες και οι λεπτομέρειες της διαδικασίας.

Ραντεβού για το ντιμπέιτ στην δίνουν απόψε στις 10 το βράδυ οι πέντε από τους έξι υποψήφιους αρχηγούς στο . Κεντρικός στόχος για τους Νίκο Ανδρουλάκη, Παύλο Γερουλάνο, Χάρη Καστανίδη, Ανδρέα Λοβέρδο και Παύλο Χρηστίδη είναι να κερδίσουν τις εντυπώσεις που θα τους φέρουν επιπλέον ψήφους στις εκλογές της προσεχούς Κυριακής ή τουλάχιστον να μην κάνουν το μοιραίο λάθος που θα ανακόψει τη δυναμική της υποψηφιότητάς τους, λίγο πριν από την τελική κρίση των κεντροαριστερών ψηφοφόρων.

Ως γνωστόν, ο έκτος υποψήφιος για την προεδρία, Γιώργος Παπανδρέου, δεν θα βρίσκεται στο πάνελ, εκφράζοντας διαφωνία για πολιτικούς και διαδικαστικούς λόγους. Ως απάντηση, ο πρώην πρωθυπουργός επέλεξε να συναντηθεί -περίπου την ίδια ώρα της τηλεμαχίας- με νέους στον χώρο «Ρομάντσο», ενώ νωρίτερα θα μιλήσει σε πολιτικούς του φίλους στην Αργυρούπολη.

Τη συζήτηση θα συντονίσει η Αντριάνα Παρασκευοπούλου, ενώ τα ερωτήματα θα θέσουν οι δημοσιογράφοι Τάσος Παππάς, Παύλος Τσίμας και Γιώργος Κουβαράς.

Ως προς τη διαδικασία, θα υπάρχουν πέντε ενότητες 1. Διαχείριση κρίσεων: πανδημία και κράτος πρόνοιας – οικονομική κρίση – κλιματική αλλαγή – ενεργειακή κρίση – δημογραφικό. 2. Εξωτερική πολιτική: εθνικά θέματα – η σχέση με την Τουρκία – μεταναστευτικό. 3. Η θέση του ΚΙΝ.ΑΛΛ. στο πολιτικό σκηνικό: πολιτική, εκλογική στρατηγική και συμμαχίες – η σχέση με Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ – το μέλλον της παράταξης – η ελληνική και η ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία – γ επόμενη μέρα. 4. Δημοκρατία, Δικαιοσύνη και θεσμοί. 5. Ελεύθερη ερώτηση των δημοσιογράφων εκτός θεματικού πλαισίου.

Οι τρεις δημοσιογράφοι θα έχουν τη δυνατότητα -δύο φορές- να παρέμβουν στη ροή της διαδικασίας, διατυπώνοντας διευκρινιστική ερώτηση, ενώ στο τέλος ο κάθε υποψήφιος θα μπορεί να θέσει μία ερώτηση σε όποιον συνυποψήφιό του επιθυμεί ή να σχολιάσει κάποια απάντησή του. Κάθε ερώτηση των δημοσιογράφων δεν θα πρέπει να ξεπερνά τα 30 δευτερόλεπτα και κάθε απάντηση το ενάμισι λεπτό, ενώ υπολογίζεται ότι η τηλεσυζήτηση θα διαρκέσει κάτι περισσότερο από δύο ώρες.

Αρχική δημοσίευση