Η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, Νάνσι Πελόζι, έκανε γνωστό το πρωί, μιλώντας σε βουλευτές, ότι η Βουλή θα προχωρήσει με τη νομοθεσία για την απαγόρευση του ρωσικού πετρελαίου και ότι το νομοσχέδιο αναμένεται να περιλαμβάνει και άλλα σημεία, σύμφωνα με πηγές από τους Δημοκρατικούς που επικαλείται το CNN.

Ανέφερε επίσης σε βουλευτές ότι ο Λευκός Οίκος της έλεγε εδώ και μέρες ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν θα ανακοινώσει την απαγόρευση. 

Σύμφωνα με αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, ο πρόεδρος των ΗΠΑ αναμένεται να ανακοινώσει εντός της ημέρας απαγόρευση στις εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου.

Η απαγόρευση των εισαγωγών ρωσικού πετρελαίου ήταν κάτι που ζητούσε επιμόνως ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, καθώς -όπως υποστηρίζει- επρόκειτο για σημαντική παράλειψη στο πλαίσιο των κυρώσεων που επέβαλε η Δύση στη Μόσχα, για τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Οι εξαγωγές ενέργειας διατήρησαν σταθερή εισροή ταμειακών ροών προς τη παρά τους σοβαρούς περιορισμούς στον χρηματοπιστωτικό της τομέα.

Η έχει απειλήσει να διακόψει όλες τις προμήθειες φυσικού αερίου στη Δύση, εάν υπάρξει απαγόρευση στις εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου.

Νωρίτερα, η Shell δήλωσε ότι σχεδιάζει να αποσυρθεί από το ρωσικό πετρέλαιο και φυσικό αέριο. Ο πετρελαϊκός κολοσσός ζήτησε συγγνώμη για την αγορά ενός φορτίου ρωσικού πετρελαίου την περασμένη εβδομάδα σε χαμηλές τιμές, λέγοντας ότι η απόφαση «δεν ήταν η σωστή».

Με πληροφορίες από Reuters, Skynews, CNN

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Live – : 13η μέρα εισβολής – Οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Αρχική δημοσίευση