«Είμαι θύμα κατάφωρης παραβίασης δικαιωμάτων» δήλωσε ο Ανδρουλάκης • «Πληγή» και κύριος υπεύθυνος ο Μητσοτάκης, δήλωσαν Παπαδημούλης και Αρβανίτης • Απασφάλισε κατά του Μαξίμου η Σόφι ιντ Βέλντ • Πυρά και από Γιώργο Κύρτσο • Θλιβερή παραφωνία Βόζενμπερκ και Ασημακοπούλου που υποστήριξαν ότι οι ευρωβουλευτές… στηρίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ και θέλουν να επηρεάσουν τις ελληνικές εκλογές.

Στη μέγγενη των ευρωβουλευτών μπαίνει η κυβέρνηση κατά τη διάρκεια της συζήτησης το κοινοβούλιο για το σκάνδαλο των υποκλοπών, με τους ομιλητές να σφυροκοπούν το Μαξίμου και τον ίδιο τον πρωθυπουργό. 

Είμαι θύμα κατάφωρης παραβίασης δικαιωμάτων

Σε υψηλούς τόνους ήταν η ομιλία του Νίκου Ανδρουλάκη, ενός από τα κεντρικά πρόσωπα της υπόθεσης. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ. εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά πρωθυπουργού και κυβέρνησης, χωρίς να αποφύγει και τις αιχμές προς τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η πολιτική ευθύνη έχει ονοματεπώνυμο: Κυριάκος Μητσοτάκης

Σκληρά λόγια επέλεξε να χρησιμοποιήσει στην ομιλία του ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης, βάζοντας στα σωστά πλαίσια το σκάνδαλο των υποκλοπών και χαρακτηρίζοντας ως βασικό υπαίτιο τον ίδιο τον πρωθυπουργό.

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης μίλησε για ραγδαία υποβάθμιση της Δημοκρατίας τα τελευταία τέσσερα χρόνια, αλλά και για διάβρωση του κράτους Δικαίου και κραυγαλέα συρρίκνωση της ελευθερίας του Τύπου και του πλουραλισμού.

Κλιμακώνοντας την κριτική του σημείωσε «Στις Βρυξέλλες εμφανίζεται ως ένας κεντροδεξιός πολιτικός με ευρωπαϊκό λούστρο και στην Αθήνα χρησιμοποιεί αυταρχικές πρακτικές, όχι μόνο μέσω του Predator, αλλά και μέσω της ΕΥΠ που είναι υπό τον έλεγχό του, που θυμίζουν την Ανατολικογερμανική Στάζι».

Έστειλε μήνυμα προς τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ. Σημειώνοντας «θέλω να πιστεύω, για να μην πω ότι είμαι βέβαιος, ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης, θύμα αυτών των μεθοδεύσεων, θα συμβάλλει προκειμένου να γίνει η Ελλάδα μια σύγχρονη ευρωπαϊκή, δημοκρατική χώρα, που να μην θυμίζει την Πολωνία και την Ουγγαρία, να έχουμε στις επόμενες εκλογές άλλη κυβέρνηση και άλλο πρωθυπουργό».

Καταλήγοντας εκτόξευσε αιχμές και προς τα έδρανα των ευρωβουλευτών της Ν.Δ. λέγοντας «την πατρίδα μου, αγαπητοί συνάδελφοι της ΝΔ, δεν τη δυσφημίζουν αυτοί που υπερασπίζονται την αλήθεια, τη Δημοκρατία και τη διαφάνεια. Αλλά αυτοί που συρρικνώνουν τη Δημοκρατία και το κράτος Δικαίου».

«Η πληγή είναι ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης»

Ανάλογα αιχμηρή ήταν η τοποθέτηση και του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστα Αρβανίτη, ο οποίος χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό ως την «πληγή» για να σημειώσει ότι «αντιλαμβάνεται το κράτος ως ιδιοκτησία του».

Και πρόσθεσε με νόημα «από τις συλλήψεις γονέων και παιδιών σε κινηματογράφους επειδή παρακολουθούσαν την ταινία Τζόκερ, μέχρι τις λίστες χρηματοδότησης φίλιων μέσων, Λίστα Πέτσα, τις δολοφονίες μικροπαραβατικών Ρομά από την αστυνομία, τα pushbacks, την αστυνομική εισβολή με ακραία βία στην οικία του σκηνοθέτη Ινδαρέ, τις διώξεις δημοσιογράφων και εν ενεργεία δικαστικών λειτουργών, φτάσαμε στην οργάνωση και ενορχήστρωση παρακολουθήσεων πολιτικών και θεσμικών λειτουργών της Δημοκρατίας, με εντολή και καθοδήγηση του ίδιου του κ. Μητσοτάκη».

«Η Δημοκρατία απειλείται σοβαρά στην Ελλάδα»

Η Σοφί ιν’ τ  Βελντ μίλησε στη συζήτηση με θέμα «η διάβρωση του Κράτους Δικαίου στην Ελλάδα, το σκάνδαλο των υποκλοπών και η ελευθερία του Τύπου» και δεν μάσησε τα λόγια της υπογραμμίζοντας ότι «το δημοκρατικό κράτος απειλείται σοβαρά στην Ελλάδα».

«Η δουλειά μας δεν είναι να προστατεύουμε το ένα πολιτικό κόμμα ή το άλλο. Η δουλειά μας είναι να προστατεύουμε την ελληνική δημοκρατία για όλους» είπε η Ολλανδή ευρωβουλευτής για να τονίσει ότι «το χρώμα συναγερμού στην κλίμακα των απειλών είναι πορτοκαλί. Είμαστε όλοι πιστοί στις πολιτικές μας οικογένειες αλλά αυτή η πίστη δεν πρέπει να υπερβαίνει αυτό που κάνουμε. Η δουλειά μας δεν είναι να προστατεύουμε το ένα πολιτικό κόμμα ή το άλλο. Η δουλειά μας είναι να προστατεύουμε την ελληνική δημοκρατία για όλους, όλοι μαζί».

Προειδοποιήσεις από τον Κύρτσο

Τοποθέτηση έκανε και ο πρώην ευρωβουλευτής της Ν.Δ. και νυν του Renew Europe, Γιώργος Κύρτσος (θύμα παρακολούθησης και ο ίδιος) ο οποίος κάλεσε την Ευρωπαϊκή Ένωση να σταματήσει τις παραβιάσεις του κράτους δικαίου από τον Κ. Μητσοτάκη.

«Αλλιώς…καληνύχτα Ευρώπη και καλή τύχη!» τόνισε με νόημα για να προσθέσει τα εξής:

  • Μόλις άσκησε κριτική στον Μητσοτάκη αποκλείστηκε από την κρατική τηλεόραση.
  • Όταν εξέφρασε τις αντιρρήσεις του για τον περιορισμό της ελευθερίας των ΜΜΕ, διαγράφηκε από τη Νέα Δημοκρατία.
  • Τα τηλέφωνα του επισυνδέθηκαν από την ΕΥΠ για 18 μήνες αφού χαρακτηρίστηκε ο ίδιος απειλή για την εθνική ασφάλεια.

Ο Γιώργος Κύρτσος μίλησε ακόμη για τις επιθέσεις προς τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ, Χρήστο Ράμμο, για να σημειώσει ότι ο πρωθυπουργός «άλλαξε τον νόμο για να ελέγξει προσωπικά την ΕΥΠ και ανέπτυξε ένα σύστημα μαζικών παρακολουθήσεων μαζί με τον έμπιστο ανιψιό του Δημητριάδη».

«Άλλαξε επίσης τον νόμο για να μην έχουν δικαίωμα τα θύματα των υποκλοπών, όπως εγώ και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ανδρουλάκης, να πληροφορούνται τον λόγο για τον οποίο παρακολουθούνται και το αποτέλεσμα της παρακολούθησης, για μια περίοδο τουλάχιστον 3 ετών» είπε για να προσθέσει ότι λυπάται για την απουσία των Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος από την ευρωπαϊκή προσπάθεια υπεράσπισης του κράτους δικαίου στην Ελλάδα. 

Απίστευτες κατηγορίες από Βόζενμπεργκ – Ασημακοπούλου

Την ώρα που κυβέρνηση και πρωθυπουργός βρίσκονται εν μέσω άγριου σφυροκοπήματος, οι βουλεύτριες της Νέας Δημοκρατίας αποτέλεσαν θλιβερή παραφωνία, καθώς, όχι μόνο αρνήθηκαν τις κατηγορίες για το σκάνδαλο των υποκλοπών, αλλά έφτασαν στο σημείο να κατηγορήσουν τους Ευρωπαίους συναδέλφους τους ότι… παίζουν το προεκλογικό παιχνίδι του ΣΥΡΙΖΑ.

Η Ελίζα Βόζενμπεργκ κατά την τοποθέτησή της ισχυρίστηκε ότι υπάρχουν συγκεκριμένες πολιτικές ομάδες που «εμμονικά και σκόπιμα στοχοποιούν την Ελλάδα», ενώ έφτασε στο σημείο να υπαινιχθεί ότι οι ευρωβουλευτές εργάζονται υπέρ του… ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας «με την υιοθέτηση αυθαίρετων ισχυρισμών, και με αθέμιτες παρεμβάσεις, ιδίως κατά την προεκλογική περίοδο, κάποιοι επιδιώκουν να πλήξουν την ελληνική κυβέρνηση, στηρίζοντας την προεκλογική καμπάνια της αντιπολίτευσης. Αυτή είναι η αλήθεια».

Σε ανάλογο κλίμα και η ομιλία της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου που ισχυρίστηκε ότι ορισμένοι επιχειρούν να… επηρεάσουν τις επικείμενες εκλογές στην Ελλάδα. 

«Σήμερα δεν βρισκόμαστε εδώ για να συζητήσουμε το κράτος δικαίου. Είμαστε εδώ επειδή οι αριστερά και ευρωσοσιαλιστές θέλουν να επηρεάσουν τις εκλογές στην Ελλάδα» δήλωσε ανερυθρίαστα η ευρωβουλευτής της ΝΔ προσθέτοντας ότι η έκθεση της PEGA χρησιμοποιεί αβάσιμα επιχειρήματα από εφημερίδες στην Ελλάδα. Η ίδια σε μια προσπάθεια να ισχυροποιήσει δήθεν το επιχείρημά της τονίζει ότι όλα αυτά γίνονται επειδή «προηγείται στις δημοσκοπήσεις ο Μητσοτάκης» είπε ευθαρσώς η ευρωβουλεύτρια για να προσθέσει πως οι κατηγορίες έχουν στόχο να στηρίξουν την Αριστερά στη χώρα μας.

Αρχική δημοσίευση