Ενδείξεις ότι η ρωσική επίθεση στο Ντονμπάς έχει ήδη ξεκινήσει καταγράφονται τις τελευταίες ώρες. Το CNN σε δημοσίευμά του αναφέρει ότι δια του γεωεντοπισμού επιβεβαίωσε το βίντεο που κυκλοφορεί από χθες Δευτέρα στα social media και στο οποίο εμφανίζεται μία μεγάλη φάλαγγα αποτελούμενη από ρωσικά οχήματα κοντά στο Matveev Kurgan, στο Ροστόφ.

Tα οχήματα εμφανίζονται να «κοιτάζουν» βορειοδυτικά, με κατεύθυνση την περιοχή του Ντονμπάς. Υψηλόβαθμος Ουκρανός αξιωματούχος δήλωσε επίσης ότι η ρωσική επίθεση στην Ουκρανία έχει «ήδη ξεκινήσει» [προειδοποιώντας ότι η Ρωσία συνεχίζει να συγκεντρώνει δυνάμεις στην περιοχή.

Μιλώντας στην ουκρανική τηλεόραση, ο Βαντίμ Ντενισένκο σύμβουλος του Ουκρανού Υπ. Εσωτερικών ανέφερε: Κατά την άποψή μου, αυτή η μεγάλη επίθεση στην Ανατολή έχει ήδη ξεκινήσει. Πρέπει να καταλάβουμε ότι δεν πρόκειται να είναι η επανάληψη της 24ης Φεβρουαρίου, όταν ξεκίνησαν οι πρώτες αεροπορικές επιδρομές και εκρήξεις και είπαμε: ‘Ο πόλεμος άρχισε’.  Η μεγάλη επίθεση de facto έχει ήδη ξεκινήσει». Ουκρανοί και δυτικοί αξιωματούχοι δήλωσαν τις τελευταίες ημέρες ότι παρατήρησαν μια αναδιάταξη ρωσικών στρατευμάτων στο Ντονμπάς. «Ναι, δεν υπάρχουν ακόμη μεγάλες μάχες που συζητούνται τόσο πολύ τις τελευταίες ημέρες. Αλλά γενικά θα μπορούσαμε να πούμε ότι η επίθεση έχει ήδη ξεκινήσει», είπε ο Ντενισένκο.

Με πληροφορίες από CNNΑρχική δημοσίευση