Φωτ. Andy Kropa/Invision/AP

Ο Κρις Χέμσγουορθ ανακοίνωσε ότι θα κάνει ένα διάλειμμα από την υποκριτική καθώς ανακάλυψε ότι έχει σημαντικά αυξημένο κίνδυνο να προσβληθεί από τη νόσο Αλτσχάιμερ λόγω γενετικών παραγόντων.  

Ο 39χρονος ηθοποιός από την Αυστραλία έμαθε ότι είχε δύο αντίγραφα του γονιδίου ApoE4 το οποίο κληρονόμησε από τους δύο γονείς του κατά τη διάρκεια εξετάσεων ως μέρος των γυρισμάτων της νέας του σειράς ντοκιμαντέρ «Limitless» που θα προβληθεί στην πλατφόρμα του Disney+.

Αυτά τα τεστ επιβεβαίωσαν τον μεγαλύτερό του φόβο, όπως ο ίδιος επιβεβαίωσε σε συνέντευξη στο περιοδικό Vanity Fair, τονίζοντας ότι ανήκει μόνο στο 2-3% του πληθυσμού που έχει έως και 10 φορές περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξει τη νόσο από εκείνους που δεν έχουν και τα δύο αντίγραφα του γονιδίου.  

«Δεν είναι ότι παραιτούμαι», ανέφερε, συμπληρώνοντας ότι η δουλειά στο ντοκιμαντέρ, το οποίο αφορά την αντοχή του σώματος και εξερευνά τρόπους για να ζει κανείς περισσότερο και πιο υγιεινά, «προκάλεσε την ανάγκη να αποστασιοποιηθώ για λίγο από την υποκριτική».

Διευκρινίζει επίσης ότι αυτό δεν ήταν μια διάγνωση, «αλλά μια ισχυρή ένδειξη».

Ο ηθοποιός ανέφερε ότι ο δημιουργός του ντοκιμαντέρ Ντάρεν Αρονόφσκι και ένας από τους γιατρούς της σειράς, συζήτησαν για τον τρόπο με τον οποίο θα παρουσίαζαν τη διάγνωση. Αρχικά το σχέδιο ήταν ο ηθοποιός να κάνει όλες τις εξετάσεις μπροστά στην κάμερα – αλλά ο Αρονόφσκι του είπε «όχι» μόλις είδε τα αποτελέσματα.

Στη συνέχεια ο Χέμσγουορθ είχε την επιλογή να διαγράψει όλες τις αναφορές στη νόσο, όμως είπε ότι θεώρησε σημαντικό να συμπεριλάβει τη γενετική του προδιάθεση για την επιδεινούμενη νευρολογική κατάσταση. Αυτό που επιθυμούσε ήταν «να βοηθήσει το κοινό να ενημερωθεί και να κατανοήσει πώς να λαμβάνει προληπτικά μέτρα».

Με πληροφορίες από το The Guardian Αρχική δημοσίευση