Απούλητο έχει μείνει 6.000 τόνων χαλουμιού στην Κύπρο, καθώς η πανδημία του κορωνοϊού αποδυνάμωσε την εγχώρια και τη διεθνή ζήτηση, σύμφωνα με τις αρχές.

Οι παραγωγοί έχουν περισσότερα από 6 εκατομμύρια κιλά χαλούμι σε αποθήκες, δήλωσε η υπουργός Εμπορίου Νατάσα Πηλείδου ενώπιον του κοινοβουλίου,

Η ζήτηση για το παραδοσιακό αλατισμένο τυρί της Κύπρου, που μπορεί να τηγανιστεί χωρίς να λιώσει, κατέρρευσε το τρέχον έτος, καθώς έκλεισαν οι χώροι εστίασης σε όλη την Ευρώπη για την καταπολέμηση της πανδημίας Covid-19, κάτι που οδήγησε στο κλείσιμο των ξενοδοχείων και αποτέλεσε εμπόδιο για τον τουρισμό στο νησί.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο εξής, η κυπριακή κυβέρνηση κινητοποιεί τους πρεσβευτές της στο εξωτερικό για να βοηθήσουν τους παραγωγούς να διαθέσουν τα αποθέματά τους σε χαλούμι -το σημαντικότερο και γνωστότερο εξαγωγικό προϊόν του νησιού- προς άλλες αγορές, πρόσθεσε η υπουργός.

Επιστρέφουν τα Λείψανα επτά αγωνιστών της Κύπρου – Επίσημη τελετή υποδοχής από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας

: Απαγόρευση εισόδου σε κλειστούς χώρους για τους ανεμβολίαστους -Τι ισχύει για τα Χριστούγεννα

Το χαλούμι, που παρασκευάζεται από αιγοπρόβειο γάλα, καταχωρήθηκε τον Απρίλιο από την ΕΕ στο μητρώο προστατευόμενων ονομασιών προέλευσης (ΠΟΠ).

Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι η μεγαλύτερη αγορά απορροφώντας σχεδόν το 50% των εξαγωγικών πωλήσεων του τυριού, μπροστά από τη Σουηδία.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 

Αρχική δημοσίευση