φωτογραφία αρχείου

Eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Οι δράστες αναζητούσαν τα υποψήφια θύματα τους, την ώρα που αυτά μετέβαιναν είτε σε λαϊκές αγορές, είτε σε ιερούς ναούς.

Στα χέρια των αρχών βρίσκονταν οι δύο δράστες συμμορίας που προέβαινε συστηματικά σε ληστείες κυρίως σε βάρος ηλικιωμένων γυναικών σε διάφορες περιοχές της Δυτικής Αττικής. Οι δύο άντρες (ηλικίας 19 και 47 ετών που συνδέονταν και με συγγενική σχέση), συνελήφθησαν στους Αγίους Αναργύρους την Παρασκευή. 

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., οι κατηγορούμενοι κινούνταν με το «επιχειρησιακό» τους αυτοκίνητο και αναζητούσαν τα υποψήφια θύματα τους, εστιάζοντας κατά βάση σε ηλικιωμένες γυναίκες, την ώρα που μετέβαιναν είτε σε λαϊκές αγορές, είτε σε ιερούς ναούς. Αφού εντόπιζαν τα θύματα τους και έκριναν ότι οι συνθήκες ήταν κατάλληλες (απουσία μαρτύρων, συνοικιακές οδοί) λήστευαν τα θύματα τους αφαιρώντας τους με χρήση σωματικής βίας τις χρυσές αλυσίδες με σταυρό που φορούσαν στο λαιμό τους.

Ο 19χρονος είχε τον ρόλο του «επιχειρησιακού» δράστη που θα άρπαζε με βιαιότητα τις αλυσίδες που φορούσαν στο λαιμό τα θύματα, ενώ ο 47χρονος είχε επιφορτιστεί με τον ρόλο του οδηγού του οχήματος, του επιτηρητή του πεδίου δράσης, ώστε να είναι έτοιμος να επέμβει και να διασφαλίσει τη διαφυγή τους.

Από τη μέχρι στιγμής προανακριτική έρευνα, έχουν εξιχνιαστεί 8 περιπτώσεις ληστειών. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα για την διαλεύκανση και άλλων αξιόποινων πράξεων, συνεχίζεται.

Αρχική δημοσίευση