Για δωδέκατη ημέρα συνεχίζεται η μαζική εισβολή των ρωσικών δυνάμεων στην Ουκρανία. Ήδη ο φόρος αίματος των αμάχων του Ιρπίν είναι βαρύς· ο ανθρωπιστικός εφιάλτης στην πολιορκημένη Μαριούπολη συνεχίζεται και «έπεται» η Οδησσός, ενώ το Κίεβο οχυρώνεται για τη μεγάλη μάχη που πλησιάζει. Τα ξημερώματα της Καθαράς Δευτέρας, δυνάμεις του ρωσικού πυροβολικού «σφυροκόπησαν» και την πόλη Μικολάιβ.

Οι ρωσικοί βομβαρδισμοί συνεχίζονται αδιάκοπα και ο Βλαντιμίρ Πούτιν επιμένει πως «ο στόχος θα επιτευχθεί», με τις όποιες μεσολαβητικές προσπάθειες έχουν λάβει χώρα στις 11 ημέρες που μετρά ο πόλεμος να έχουν πέσει στο κενό.

Εξίσου στο κενό έχουν πέσει και οι αγωνιώδεις προσπάθειες για την απομάκρυνση των κατοίκων της Μαριούπολης, καθώς την Κυριακή διεκόπη και η δεύτερη απόπειρα δημιουργίας ανθρωπιστικού διαδρόμου για τη διαφυγή των αμάχων, με την ουκρανική και ρωσική πλευρά να αλληλοκατηγορούνται για παραβίαση της συμφωνηθείσας προσωρινής κατάπαυσης του πυρός.

Παρακολουθήστε λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις από την Ουκρανία στο Live Blog του CNN Greece

Αρχική δημοσίευση