Η Μαίρη Χρονοπούλου υπήρξε, μία άκρως εντυπωσιακή γυναίκα και σπουδαία ηθοποιός που μεσουράνησε κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του ’60.

Η ίδια έχει ενσαρκώσει ρόλους τόσο στο θέατρο, όσο και στον κινηματογράφο και την τηλεόραση, που το κοινό έχει λατρέψει.

Σε συνέντευξή της, μίλησε για την προσωπική της ζωή, ενώ δεν δίστασε να αποκαλύψει ότι ο πρώτος της έρωτας ήταν ο Μίμης Πλέσσας στα 16 της χρόνια.

Επίσης, όπως είπε στο περιοδικό «Λοιπόν», υπήρξε αρραβωνιασμένη και με τον Ανδρέα Μπάρκουλη.

Ισχύει ότι ο πρώτος μεγάλος σας έρωτας ήταν ο Μίμης Πλέσσας;

Στα 16 και μισό με κοτσιδάκια. Τον ερωτεύτηκα βιαίως. Αυτός ήταν 20, μόλις είχε γυρίσει από την Αμερική με το master της χημείας, θεός για μένα. Μισώ τον αθλητισμό αλλά πήγα για μπάσκετ αφού η αδελφή του Μίμη ήταν η αρχηγός της ομάδας. Το έχουμε αποκαλύψει τόσες φορές που όλες του οι σύζυγοι λένε «για όνομα του θεού βαρεθήκαμε να το ακούμε». Είχα πάει και στον πρώτο του γάμο, φόρεσα μαύρο ταγέρ και γόβες και πήγα.

Υπήρξατε αρραβωνιασμένη και με τον Ανδρέα Μπάρκουλη;

Ναι τρία χρόνια. Επίσημα και με παπά και με όλα. Δεν πήγε καλά το πράγμα και τελείωσε. Ο θεός να τον έχει καλά εκεί που είναι. Μου έκανε εντύπωση όταν γνωριστήκαμε, που μου είπατε πως βαριόσασταν το θέατρο. Μου άρεσε πολύ αλλά δεν άντεχα την επανάληψη. Το έζησα όλα, δοκιμές, πρόβες, πάρτι αλλά μετά από 20 ημέρες παραστάσεων ήθελα να αυτοκτονήσω από πλήξη. Δεν άντεχα την επανάληψη, ενώ ο κινηματογράφος δεν με έκανε να πλήξω ποτέ, κάθε σκηνή ήταν ένα άλλο έργο και αυτό το πάντρεμα τέχνης και τεχνικής με ξετρέλαινε.

Υπήρξε και μία φήμη που σας κυνηγούσε. Η Ναταλία Δραγούμη πρόσφατα ανέφερε πώς όταν επρόκειτο να συνεργαστείτε, της είχαν πει ότι η Χρονοπούλου δεν θέλει πιο ωραίες από εκείνη.

Αλλά; Ποιο είναι το αποτέλεσμα; Tnς φέρθηκα άψογα και γίναμε φίλες αγαπημένες. Την αγαπώ πολύ.

Ποια είναι η μεγαλύτερη ανακρίβεια που γράφτηκε για εσάς;

Εκατομμύρια ανακριβειών. Δεν έδινα και δεν δίνω σημασία. Καταρχήν η πληθώρα εραστών που μου χρέωσαν που δεν τους ήξερα και μπορεί να μην είχαμε πει ούτε καλημέρα. Οι ρόλοι μου είχαν δώσει μια εικόνα στον κόσμο, Tnς γυναίκας αράχνης και εκρηκτικής και μάλλον φανταζόντουσαν πως έτσι είναι και η ζωή μου.Αρχική δημοσίευση