Συγκέντρωση διαμαρτυρία ενάντια στη κατασκευή σταθμού στη πλατεία Εξαρχείων

ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

Πλήθος κόσμου ανταποκρίθηκε στα καλέσματα απέναντι στη λεηλασία δημόσιων και ελεύθερων χώρων. Επεισόδια και χρήση χημικών από την αστυνομία για να «σπάσει» η πορεία. Τρεις προσαγωγές.

Πλήθος κόσμου ανταποκρίθηκε στα καλέσματα για την υπεράσπιση του Λόφου Στρέφη και της γειτονιάς των Εξαρχείων. Aπέναντι στη λεηλασία δημόσιων και ελεύθερων χώρων και στην καταστροφή της μοναδικής πλατείας, με την κατασκευή σταθμού .

Πάνω από 1.000 άτομα διαδηλώνουν με παλμό και αποφασιστικότητα στο ευρύτερο πλάνο «εξευγενισμού» του κέντρου της Αθήνας και της παράδοσής του σε επιχειρηματικά συμφέροντα.

ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

Η συγκέντρωση καλέστηκε στην οδό Μπενάκη και Καλλιδρομίου (σκαλάκια Αστέρα) και ακολούθησε ογκώδης πορεία υπό την επίβλεψη της αστυνομίας.

Πριν τις 22.00 και ενώ η πορεία ήταν σε εξέλιξη σημειώθηκε ένταση με την αστυνομία (στην Οδό Αραχώβης) να κάνει χρήση χημικών για να διαλύσει το συγκεντρωμένο πλήθος. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές συγκεντρωμένοι πέταξαν πέτρες στις αστυνομικές δυνάμεις. Η πορεία «έσπασε» με το συγκεντρωμένο πλήθος να διαλύει σε τρεις ξεχωριστές ομάδες.

Από την ΕΛ.ΑΣ. έγινε γνωστό πως πραγματοποιήθηκαν τρεις προσαγωγές. 


 Το Σάββατο, η «Ανοιχτή Συνέλευση Υπεράσπισης Λόφου Στρέφη» καλεί σε συγκέντρωση στο θεατράκι του Λόφου, απ’ τις 3 μμ. μέχρι το βράδυ που θα κορυφωθεί με γλέντι μετά μουσικής.

Αρχική δημοσίευση