Η Κ. Καρατοπούζη, Chief Operating Officer της δήλωσε ότι σε εξέλιξη βρίσκεται ο διαγωνισμός για τα έργα υποδομών που θα έχουν όφελος και στους γειτονικούς δήμους.

Με ταχείς ρυθμούς προχωράει το έργο της αστικής ανάπλασης του Ελληνικού, που αποτελεί το μεγαλύτερο της Ευρώπης, σύμφωνα με όσα ανέφερε η Κωνσταντίνα Καρατοπούζη, Chief Operating Officer, (COO) της , σε παρέμβασή της στη διάρκεια των Επιχειρηματικών Βραβείων ΧΡΗΜΑ 2021,

Όπως ανέφερε η κ. Καρατοπόζη, έχουν γίνει ήδη οι πρώτες αναθέσεις και μελέτες για μεγάλα έργα, όπως της Marina Tower, του υψηλότερου παραθαλάσσιου πύργου στην Μεσόγειο, καθώς και των εμπορικών κέντρων στη Marina Galleria. Επίσης, παραδόθηκε στο κοινό στα μέσα Δεκεμβρίου του περασμένου έτους το «Experience Park», έκτασης 70 στρεμμάτων, το πρώτο μέρους του Μητροπολιτικού Πάρκου, που στην ολοκλήρωσή του θα αποτελέσει το μεγαλύτερο παραθαλάσσιο πάρκο στην Ευρώπη και γνωρίζει ήδη μεγάλη επισκεψιμότητα.

Αναφορικά με το οικιστικό πρόγραμμα της ανάπλασης του Ελληνικού, όπως επεσήμανε η κ. Καρατοπούζη οι προπωλήσεις για τις βίλες και τον Πύργο ξεπέρασαν κάθε προσδοκία, ενώ καταγράφηκε μεγάλο ενδιαφέρον και για το Vouliagmenis Mall. Όπως έχει ανακοινωθεί, το εκτιμώμενο ύψος της επένδυσης για την ανάπτυξη του Vouliagmenis Mall κυμαίνεται μεταξύ 335 και 410 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με τη συμφωνία που έχει συναφθεί με τον όμιλο Fourlis, για την ανάπτυξη του εμπορικού πάρκου λιανικής (retail park) μεγέθους 30.000 τ.μ., ο όμιλος Fourlis θα αναλάβει την υλοποίηση της επένδυσης συνολικού ύψους 55 εκατ. ευρώ. 

Σε εξέλιξη, όπως είπε η COO της Lamda Development βρίσκεται και ο διαγωνισμός για τα έργα υποδομών που θα έχουν όφελος και στους γειτονικούς δήμους, που εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί μέχρι τέλος Μαρτίου. «Όραμά μας είναι, η επένδυση στο να έχει ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα – και ήδη στην Lamda Developemnt εργάζονται περισσότεροι από 500 άνθρωποι. Δίνουμε σημασία στην πολιτική προμηθειών. Στόχος μας είναι να εξασφαλίσουμε τις καλύτερες λύσεις, πάντα με διαφανείς διαδικασίες», είπε η κα Καρατοπούζη. Το δεν είναι αποτελεί μόνο ένα μεγάλο έργο πράσινης ανάπτυξης, αλλά ένα όραμα που όλη η ομάδα θέλει να έχει συμπαραστάτη τον κόσμο και την επενδυτική κοινότητα, πρόσθεσε.

Αρχική δημοσίευση