Σημαντικές αλλαγές στον ελληνικό δείκτη Greece Standard με την προσθήκη της ΕΤΕ αλλά και της μετοχής της Mytilineos, ενώ δεν υπήρξε καμία διαγραφή.

Σύμφωνα με τις τρέχουσες εκτιμήσεις της Société Générale, οι πιθανές εισροές για την Εθνική Τράπεζα τοποθετούνται στα 103 εκατ. δολάρια, για τη Mytilineos στα 92 εκατ. δολάρια.

Η Morgan Stanley εκτιμούσε ότι αν προστίθετο η ΕΤΕ στον δείκτη Greece Standard, θα περιμένε παθητικές εισροές ύψους 148 εκατ. δολαρίων και αντίκτυπο συναλλαγών 10 ημερών για την κάλυψη της ζήτησης.

Οι παραπάνω αλλαγές θα οδηγήσουν σε σημαντική αύξηση της στάθμισης της Ελλάδας στον δείκτη MSCI Αναδυόμενων Αγορών συνολικά, αφού η αύξηση κατά 0,03% λόγω της ΕΤΕ και η αύξηση κατά 0,027% λόγω της Mytilineos θα βελτιώσουν τη στάθμιση της χώρας κατά 0,06% στο δείκτη. Βάσει της συναλλακτικής δραστηριότητας, οι ημέρες που θα επηρεαστούν, είναι 7,3 ημέρες για την ΕΤΕ.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα ο δείκτης MSCI Greece Standard Index περιλαμβάνει τους τίτλους των ΟΤΕ με στάθμιση 27,10%, ΟΠΑΠ με στάθμιση 19,36%, Eurobank με στάθμιση 16,74%, Alpha Bank με στάθμιση 15,61%, Jumbo με στάθμιση 10,84% και τέλος ΔΕΗ με στάθμιση 10,36%.

Οι αλλαγές των δεικτών της MSCI Inc. τίθενται σε ισχύ μετά το κλείσιμο της αγοράς της 31ης Μαΐου, δηλαδή την 1η Ιουνίου.Αρχική δημοσίευση