Ο Παντελής Τουτουντζής απαντά για όλα: Η οικογένεια, ο σύντροφός του και η έλξη για το ίδιο φύλο

Καλεσμένος του Γρηγόρη Αρναούτογλου βρέθηκε το βράδυ της Τρίτης στο «The 2Night Show» ο Παντελής Τουτουντζής. Ο ταλαντούχος make-up artist  άνοιξε την καρδιά του και μοιράστηκε άγνωστες πτυχές της ζωής του. Ο Παντελής Τουτουντζής περιέγραψε, μεταξύ άλλων, τα παιδικά του χρόνια στην Κρήτη, τα πρώτα «σκιρτήματα» που ένιωσε για το ίδιο φύλο, τη συμπαράσταση του αδελφού του και την αγάπη που πήρε από την οικογένειά του. Επίσης, μίλησε για τον επί 16 χρόνια σύντροφό του, την οικογένεια που έχουν δημιουργήσει με τη βοήθεια παρένθετης μητέρας και την αγάπη που προσφέρουν στα δύο τους παιδιά.

Τα πρώτα χρόνια στην Κρήτη

«Ο μεγαλύτερος φόβος μου είναι η εγκατάλειψη. Μεγάλωσα με τον παππού και τη γιαγιά. Σκέψου να είσαι ένα γκέι παιδί σε πολύ μικρή ηλικία στο Ηράκλειο της Κρήτης του 80 που έχεις ανάγκη να επικοινωνήσεις αυτό που είσαι. Έρχεται μια κοινωνία και σου λέει να κλείσεις τα παντζούρια σου, γίνεσαι σάκος του μποξ για κάποιους ασυναίσθητους συμμαθητές. Σκέψου πόσο τραυματικό μπορεί να είναι» εξομολογήθηκε ο Παντελής Τουτουντζής.

Όταν κατάλαβε ότι είναι ομοφυλόφιλος

«Είναι μια ιστορία που δεν την έχω πει πουθενά. Είμαι πρώτη δημοτικού και υπάρχει ένα βιβλίο και είναι ένας τραυματιοφορέας και αρχίζω και αισθάνομαι για το comic αυτή την έλξη, ότι και καλά “κοίτα ένας άντρας”. Kαι αρχίζω και συνειδητοποιώ ότι αυτή είναι η έλξη μου, προς τα πού κατευθύνομαι και κάθε βράδυ ξεκινάω και κάνω την προσευχή μου γιατί νόμιζα ότι είναι κάτι κακό.

Η αντίδραση των γονιών του και του αδερφού του

Οι γονείς μου αρχικά δεν μπορούσαν να το συζητήσουν αλλά δεν με έκριναν ποτέ. Το άφησαν να εξελιχθεί, δεν το κατέκριναν. Τη μαμά μου τη λέω “λύκαινα” γιατί δεν άφηνε να φτάσουν σε μένα τα αρνητικά σχόλια, πάντα με προστάτευε. Στα 14 και κάτι ο αδελφός μου μου είπε “ξέρω ότι είσαι γκέι πάμε να το συζητήσουμε με τους γονείς μας”. Το είπε σε ένα τραπέζι και ότι αν δεν το αποδεχτούν θα με πάρει να φύγουμε. Ο πατέρας μου πήρε τον χρόνο του. Αμέσως πήγαν σε έναν κοινωνικό λειτουργό να τον ρωτήσουν τι να κάνουν και εκείνος τους είπε “να τον αγαπάτε”. Είχαν στο μυαλό τους ότι οι άλλοι θα με πληγώσουν, θα με πονέσουν και θα με εκμεταλλευτούν» είπε ο Παντελής Τουτουντζής.

Ο σύντροφός του και η παρένθετη μητέρα

Παράλληλα ο Παντελής Τουτουντζής, μίλησε ανοιχτά για τον επί 16 χρόνια σύντροφό του, και την οικογένεια που έχουν δημιουργήσει με τη βοήθεια παρένθετης μητέρας.

«Ερωτεύομαι έναν πολύ σπουδαίο άνθρωπο κι είμαστε 16 χρόνια μαζί από παιδιά. Γιατρός εκείνος κι εγώ καλλιτέχνης. Ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά κι ονειρευτήκαμε από την αρχή τη ζωή μας. Από παιδί έλεγα τι έχω ανάγκη κι ήταν η οικογένειά μου, ο πυρήνας μου. Το ταξίδι αυτό της ζωής, που κανείς δεν έχει το δικαίωμα να σου στερήσει να εκπληρώσεις τις ανάγκες σου. Το συζητήσαμε να κάνουμε οικογένεια και μου είπε δεν γίνεται εδώ και πρέπει να πάμε μέσω ευρωπαϊκού δικαίου. Απευθυνθήκαμε στο φύλακα άγγελό μας, έγινε παρένθετη μητέρα και κάναμε τα δύο αγγελούδια μας. Ο σύντροφός μου είναι γιατρός φυσικής αποκατάστασης. Κάθε φορά που βλέπω με πόσο πόνο ασχολείται για να σηκωθεί ένα παιδάκι έστω για τρία δευτερόλεπτα από την καρέκλα… Δεν μπορώ, μουδιάζω. Όταν ξεκίνησα αυτό το όνειρο, απευθυνθήκαμε σε πάρα πολλούς ψυχιάτρους, μέχρι Γαλλία φτάσαμε. Όταν βεβαιωθήκαμε επιστημονικά ότι δεν θα έχει καμία αρνητική επίπτωση στα παιδιά, προχωρήσαμε. Κάθε άνθρωπος που γεννιέται είναι μοναδικός. Οι γονείς πρέπει να κρατάνε μια αγκαλιά τα παιδιά που να είναι έτοιμη να ανοίξει για να τα αφήσει να φύγουν. Δεν λέμε ποτέ ψέμα στα παιδιά μας. “Εγώ έχω δυο μπαμπάδες” λέει ο γιος μας στα πάρτι. Θα παλέψουμε με εξωγενείς παράγοντες, είμαστε έτοιμοι, έχουμε θωρακιστεί. Αλλά κοίτα το κοντράστ, κοίτα πόσο ευτυχισμένο είναι το παιδί, γιατί να του τη χαλάσουμε;» εξομολογήθηκε.

 

 

 Αρχική δημοσίευση