Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 7 Μαρτίου 2022, 14:41

Έτοιμη να σταματήσει και τη «στρατιωτική επιχείρηση» στην Ουκρανία είναι η Ρωσία, αν η χώρα του Βολοντιμίρ Ζελένσκι τηρήσει τους όρους που έχει θέσει ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι στο Reuters, η Ρωσία απαιτεί από την Ουκρανία να «αποστρατικοποιηθεί» και να «αποναζιστηκοποιηθεί, να εγγυηθεί ότι το σύνταγμά της θα συμπεριλάβει την ουδετερότητα, να αναγνωρίσει την Κριμαία ως ρωσικό έδαφος και να αναγνωρίσει την ανεξαρτησία των αποσχισθεισών περιοχών Ντονέτσκ και Λουχιάνσκ.

Ο επισήμανε πως η έχει γνωστοποιήσει στην Ουκρανία ότι είναι έτοιμη να σταματήσει την «στρατιωτική επιχείρηση» αμέσως, εάν το Κίεβο έκανε αποδεκτούς τους παραπάνω όρους.

Όπως σχολιάζει το Reuters, είναι η πιο σαφής δήλωση από πλευράς Ρωσίας μέχρι αυτή τη στιγμή σχετικά με τους όρους που θέλει να επιβάλει στην Ουκρανία.

Ο Πεσκόφ ανέφερε ότι η Ουκρανία γνώριζε τους όρους και πρόσθεσε ότι είχε ξεκαθαριστεί πως όλα αυτά μπορούσαν να σταματήσουν «στο λεπτό».

Σχετικά με το θέμα της ουδετερότητας, ο Πεσκόφ είπε: «Θα πρέπει να κάνουν αλλαγές στο Σύνταγμα από τις οποίες θα προκύπτει ότι η Ουκρανία θα απορρίψει κάθε στόχευση να μπει στο ΝΑΤΟ. Αυτό είναι εφικτό μόνο μέσω αλλαγών στο Σύνταγμα».


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 7 Μαρτίου 2022, 15:34

Αρχική δημοσίευση