Νέο σοκαριστικό βίντεο με τον θάνατο αμάχου στην Ουκρανία ήρθε στη δημοσιότητα, μετά από αυτό με το τανκ που άνοιξε πυρ κατά πολίτη στη Μαριούπολη.

Μπορεί η γνησιότητα για το βίντεο από τη Μαριούπολη να μην έχει επιβεβαιωθεί από τα διεθνή ΜΜΕ, αλλά το νέο βίντεο το μετέδωσε το γερμανικό κανάλι ZDF που σημειώνει ότι επιβεβαίωσε ότι είναι αυθεντικό.

Ανάλυση: «Οι Ουκρανοί νιώθουν μέλη σε μια κοινότητα δημοκρατίας»

Σύμφωνα με το γερμανικό τηλεοπτικό κανάλι, Ρώσοι στρατιώτες στην Ουκρανία εκτέλεσαν εν ψυχρώ έναν άμαχο, ο οποίος έχει σηκώσει τα χέρια ψηλά. Το επίμαχο υλικό καταγράφηκε στις 7 Μαρτίου του 2022 από drone, κοντά στην ουκρανική πρωτεύουσα.

Όπως επισημαίνει το ZDF, δύο ξεχωριστά βίντεο εστάλησαν στην εκπομπή Frontal από ανώνυμη πηγή, και περιείχαν τα σοκαριστικά πλάνα, που τραβήχτηκαν στον αυτοκινητόδρομο Ε40, λίγα χιλιόμετρα δυτικά από το Κίεβο.

Βόρεια από τον αυτοκινητόδρομο, οι Ρώσοι είχαν καταλάβει ήδη προάστια του Κιέβου και είχαν προχωρήσει αρκετά στον δρόμο. Το drone κατέγραψε τη θέση ενός ρωσικού τεθωρακισμένου μερικά μέτρα μακριά από ένα βενζινάδικο. Το τανκ φέρει τα αναγνωριστικά των ρωσικών δυνάμεων στην Ουκρανία. Μπροστά του βρίσκεται ένα μπλε αμάξι, που φαίνεται να έχει υποστεί ζημιές από σφαίρες και στα δέντρα δίπλα από αυτό φαίνονται οι μικρές αλλά χαρακτηριστικές σιλουέτες στρατιωτών που κρατούν όπλα.

Δείτε το βίντεο από την εκπομπή Frontal

Το ρολόι δείχνει 14.16 το μεσημέρι, και το drone καταγράφει διάφορα αυτοκίνητα που δεν είναι στρατιωτικά, αλλά απλά επιβατικά, να κατευθύνονται προς το κέντρο του Κιέβου. Οι πρώτοι οδηγοί μπορεί να πρόσεξαν τα ρωσικά τανκ και να έκαναν αναστροφή, ωστόσο ένα γκρίζο ασημί αμάξι επιβραδύνει και σταματά.

Τον πυροβόλησαν εν ψυχρώ

Τότε ένα άτομο βγαίνει από το αυτοκίνητο με τα χέρια σηκωμένα ψηλά αλλά δέχεται πυρά και πέφτει κάτω ακριβώς πίσω από το αυτοκίνητο.

Οι Ρώσοι στρατιώτες τρέχουν από τις θέσεις τους στον τόπο του εγκλήματος. Το γεγονός ότι είναι Ρώσοι στρατιώτες είναι εμφανές από τα λευκά διακριτικά που φορούν για να ξεχωρίζουν από τους εχθρούς στην Ουκρανία, εξηγεί το ZDF.

Πώς επιβεβαιώνεται η γνησιότητα του βίντεο

Το κανάλι εξηγεί στη σελίδα του ότι, προκειμένου να επαληθεύσει την αυθεντικότητα του βίντεο (αφού στον πόλεμο, ένα από τα πρώτα θύματα είναι η αλήθεια, όπως τονίζεται) αναζήτησε τον χειριστή του drone που τράβηξε τα πλάνα και μίλησε μαζί του.

Πρόκειται για έναν έμπορο ηλεκτρικών ειδών που δεν δίστασε να καταταγεί ως εθελοντής όταν οι Ρώσοι εισέβαλαν στην Ουκρανία, για να υπερασπιστεί την πατρίδα του. O «Ζανόζα» εκείνη την ημέρα είχε ως αποστολή να καταγράψει με το drone του, ένα Mavic III, τις θέσεις των Ρώσων στον αυτοκινητόδρομο E40 και, χωρίς να το περιμένει, κατέγραψε τη συγκλονιστική σκηνή. Όπως είπε, στη συνέχεια το όχημα του αδικοχαμένου άνδρα απομακρύνθηκε και κάηκε.

Σύμφωνα με το ZDF, η αυθεντικότητα του βίντεο έχει επιβεβαιωθεί και με άλλους τρόπους, αφού τα πλάνα περιέχουν χρονική σήμανση και έχει γίνει η απαιτούμενη διαδικασία διασταύρωσης. Όπως αναφέρεται, στελέχη του καναλιού εντόπισαν τη σκηνή του εγκλήματος στο Google Maps, με όλα τα στοιχεία που εμφανίζονται στα βίντεο να ταιριάζουν απόλυτα. Επίσης είναι γνωστό ότι εκείνη την ημέρα ρωσικές δυνάμεις βομβάρδιζαν το πολύ κοντινό προάστιο του Κιέβου, το πολύπαθο Ιρπίν.

Οι εικόνες από τις 7 Μαρτίου δείχνουν Ρώσους στρατιώτες να σέρνουν το σώμα ενός άνδρα μακριά από το αμάξι του και να το ρίχνουν σε ένα χαντάκι. Μαζί του ταξίδευαν μια γυναίκα και ένα παιδί. Αργότερα οδηγήθηκαν από στρατιώτες μέσα στο κοντινό δάσος. Δεν υπάρχει υλικό που να δείχνει τι συνέβη σε αυτούς στη συνέχεια.

«Ο Πούτιν παίζει πόκερ με τη Δύση»

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςΑρχική δημοσίευση