«Μαγική εικόνα» για την κατάσταση της χώρας από τον πρωθυπουργό, όπως είχε κάνει νωρίτερα και στη συνέντευξη Τύπου για την οικονομία.

Σε άλλη μία ομιλία με έντονο προεκλογικό άρωμα προέβη τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, λίγες ώρες μετά τη συνέντευξη Τύπου που έδωσε για την οικονομία. 

Μιλώντας το βράδυ της Δευτέρας στην εκδήλωση «European Youth Day» που διοργάνωσε η ΟΝΝΕΔ, ο Κυρ. Μητσοτάκης πρόσφερε άλλη μια «μαγική εικόνα» για την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα, ισχυριζόμενος μεταξύ άλλων πως μέσα σε 42 μήνες η Ελλάδα έγινε ισχυρότερη γεωπολιτικά, οικονομικά και κοινωνικά, θωρακίζοντας την άμυνά της, περνώντας από την καθήλωση στην ανάπτυξη, στηρίζοντας το εισόδημα, προστατεύοντας τους πιο ευάλωτους συμπολίτες μας. 

Αναφερόμενος στις επικείμενες εκλογές, ο πρωθυπουργός κατέφυγε ξανά σε κινδυνολογία, λέγοντας ότι «δεν μπορούμε να ρισκάρουμε περιπέτειες ακυβερνησίας». Στο σημείο αυτό, δεν δίστασε να χαρακτηρίσει ως «παγίδα» την απλή αναλογική που όπως είπε «πρέπει να μετατραπεί σε εφαλτήριο νίκης, ώστε από “νάρκη, για μία δεύτερη φορά στη συμφορά”, να γίνει “ισχυρή εντολή για δεύτερη εντολή στην προκοπή”». 

Υπενθυμίζεται ότι με τα σημερινά δημοσκοπικά δεδομένα, η απλή αναλογική ουσιαστικά απαγορεύει στη Νέα Δημοκρατία να κυβερνήσει, σε περίπτωση που αναδειχθεί πρώτο κόμμα, στις επικείμενες εκλογές, καθώς θα πρέπει να αναζητήσει τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας: με τις πόρτες όμως των άλλων κομμάτων (πλην Ελληνικής Λύσης) να δείχνουν ερμητικά κλειστές. 

► Καυστικό ήταν το σχόλιο του εκπροσώπου Τύπου του ΜέΡΑ25 Μιχάλη Κριθαρίδη: «”Παγίδα” και “νάρκη” η απλή αναλογική της ανόθευτης έκφρασης της βούλησης του ελληνικού λαού για τον κ. Μητσοτάκη. Ξεχειλίζει “δημοκρατία” ο ακροδεξιός λόγος του, αλλά κατά τα άλλα η ΝΔ θέλει δήθεν να αντιπαλέψει την ακροδεξιά απειλή, μέσα από την τροπολογία της για τους νεοναζί.»


Νωρίτερα, στη συνέντευξη Τύπου, ο πρωθυπουργός επιδόθηκε σε κρεσέντο αυτοθαυμασμού και φιλαυτίας. Μεταξύ άλλων, υποσχέθηκε μειώσεις έμμεσων φόρων, την επόμενη τετραετία, αλλά και απείλησε ότι όλα θα πάνε στράφι, αν δεν τον εμπιστευθεί ξανά ο λαός.

Βασική επωδός σε κάθε θέμα, τι είχε γίνει επί κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, και πόσο καλύτερα τα έχει κάνει ο ίδιος έναντι του Αλέξη Τσίπρα. Από την ανεργία και το έλλειμμα έως τη φορολογία και τα σκάνδαλα.

Όπως ήταν αναμενόμενο, τα κόμματα της αντιπολίτευσης εξαπέλυσαν σφοδρή κριτική στον πρωθυπουργό, με την εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πόπη Τσαπανίδου να υπογραμμίζει ότι ο κ. Μητσοτάκης «θεωρεί κατόρθωμα την ακραία φτωχοποίηση της κοινωνίας και νομίζει ότι κάποια ανεπαρκή κουπόνια, τα οποία μάλιστα προέρχονται από τα υπερέσοδα του ΦΠΑ, θα τον διασώσουν πολιτικά».Αρχική δημοσίευση