φωτογραφία αρχείου

Τα κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης, με αφορμή τη διαγραφή του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Ανδρέα Πάτση, καταγγέλλουν την κερδοσκοπία σε βάρος χιλιάδων δανειοληπτών. Όπως σημειώνουν, καμία εξήγηση και καμία διαγραφή δεν είναι επαρκής για να απαλλάξει την κυβέρνηση από τις ευθύνες της. 

Να σημειωθεί ότι η υπόθεση έχει ραγδαίες εξελίξεις και προκάλεσε την παραίτηση του διευθύνοντος συμβούλου των ΕΛΤΑ, Γιώργου Κωνσταντόπουλου. Την παραίτηση του Κυριάκου Πιερρακάκη έχει ήδη ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ.: «Χιλιάδες δανειολήπτες αγωνιούν και αυτοί κερδοσκοπούν στις πλάτες τους»

Το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής στην ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι πλέον «οι καθεστωτικές και πελατειακές αντιλήψεις της Ν.Δ. στην άσκηση εξουσίας αποδεικνύονται καθημερινά. Μετά το σκάνδαλο των υποκλοπών, τη διάχυση των ευρωπαϊκών πόρων σε φίλους και συμφέροντα, τώρα κερδοσκοπούν σε βάρος χιλιάδων δανειοληπτών».

Όπως επισημαίνει, «χωρίς καμία ηθική αναστολή, όπως στην περίπτωση του βουλευτή Ανδρέα Πάτση και μάλιστα την ώρα που μόλις ένας στους δέκα δανειολήπτες γίνεται δεκτός για ρύθμιση του χρέους του από τα ξένα funds, σύστημα που θεσμοθετήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ και υλοποιεί με ζέση η Ν.Δ.»,

Και ρωτά: 

«Άραγε η κυβέρνηση θα διαγράψει το πλέγμα των διατάξεων που οδηγεί στην ασυδοσία των funds και των τραπεζών και αφήνει απροστάτευτη ακόμα και την πρώτη κατοικία; Ή θα συνεχίσει την ίδια πολιτική, που αυξάνει το ιδιωτικό χρέος και ναρκοθετεί την κοινωνία και την οικονομία;»

Και με ευθεία βολή κατά του Κυριάκου Πιερρακάκη, σημειώνει: 

«Επιπλέον, οι εξηγήσεις του Υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκου Πιερρακάκη για τις υπέρογκες απευθείας αναθέσεις των ΕΛΤΑ στον κ. Πάτση κρίνονται ως απολύτως ανεπαρκείς».

: Καμιά διαγραφή δεν μπορεί να απαλλάξει την κυβέρνηση

Για εγκληματική πολιτικής που νομιμοποίησε την κερδοσκοπία και τους πλειστηριασμούς σε βάρος υπερχεωμένων νοικοκυριών και επιχειρήσεων, μιλάει το .

Όπως τονίζει στην ανακοίνωσή του, «καμιά διαγραφή δεν μπορεί να απαλλάξει την κυβέρνηση από τις τεράστιες ευθύνες της, όχι μόνο γιατί ήταν προφανώς γνωστή στο κόμμα της Ν.Δ. η δραστηριότητα του βουλευτή της, αλλά κυρίως γιατί αυτή η δραστηριότητα είναι προϊόν μιας εγκληματικής πολιτικής που έχει νομιμοποιήσει την κερδοσκοπία και τους πλειστηριασμούς σε βάρος των υπερχρεωμένων νοικοκυριών και επαγγελματιών, για την οποία και τα άλλα κόμματα που κυβέρνησαν, έχουν “λερωμένη τη φωλιά τους”».

: Επιβεβαιώνονται οι καταγγελίες μας

Ο γραμματέας του , Γιάνης Βαρουφάκης, σημειώνει:

«Το ΜέΡΑ25 ήμασταν οι πρώτοι που από τη στιγμή που ψηφίστηκε ο “Ηρακλής”, αυτή η ψευτοαγορά των κόκκινων δανείων μιλούσαμε για Μητσοτάκης Α.Ε. Μιλήσαμε για διαπλοκή κυβερνητικών κύκλων και αυτής της χυδαίας αγοράς του ανθρώπινου πόνου, των σπιτιών, των μικρομάγαζων τα οποία κατέρρευσαν τα 13 χρόνια των μνημονίων.

»Σήμερα με την περίπτωση Πάτση, τι έχουμε; Τον Πρωθυπουργό που απολύει έναν από τα χαμηλότερα στελέχη του για μια συμμετοχή σε αυτό το αλισβερίσι. Τον κ. Μητσοτάκη που είναι υπεύθυνος γι’ αυτήν την αγορά του “Ηρακλή” μαζί με τον κοινωνικό του κύκλο ποιος θα τον απολύσει; Ο ελληνικός λαός πρέπει να το κάνει».

Στο δικό του σχόλιο, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25, Μιχάλης Κριθαρίδης, επισημαίνει:

«Η περίπτωση του κ. Πάτση απλώς επιβεβαιώνει τα όσα έχει καταγγείλει το ΜεΡΑ25 από την πρώτη στιγμή όχι μόνο για τα στελέχη της Κυβέρνησης, αλλά και για ανθρώπους πέριξ του Μαξίμου και του Πρωθυπουργού. Το έγκλημα όμως που διαπράττεται, έχει την υπογραφή όλων των μνημονιακών».

Αρχική δημοσίευση