Η αναμνηστική δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού φαίνεται πως αλλάζει και την ισχύ των πιστοποιητικών εμβολιασμού. Η Ευρωπαϊκή Ένωση εξετάζει από το νέο Έτος το «green pass» να χωριστεί σε δυο κατηγορίες.

Σύμφωνα με το δελτίο ειδήσεων του Star τα πιστοποιητικά εμβολιασμού θα είναι δυο ταχυτήτων, με διαφορετική ημερομηνία λήξης μετά τη δεύτερη δόση.

Συγκεκριμένα:

Για τους άνω των 60 ετών αναμένεται να λήγουν στους επτά μήνες.

Για όλους τους υπόλοιπους αναμένεται να λήγουν στους εννέα μήνες μετά τη δεύτερη δόση.Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cg9dalp7zqjd-sf)

Η συγκεκριμένη διάρκεια ισχύος των πιστοποιητικών αναμένεται να αποφασιστεί πρώτα στις Βρυξέλλες μετά τον Ιανουάριο του 2022 και στη συνέχεια θα την υιοθετήσουν και οι χώρες μέλη της Ένωσης μεταξύ των οποίων και η .

Αυτό σημαίνει ότι όταν λήξει το πιστοποιητικό εμβολιασμού κάποιος από την κατηγορία του εμβολιασμένου περνάει στην κατηγορία του ανεμβολίαστου, με τα rapid test και τους περιορισμούς που ισχύουν.

Μετά την τρίτη δόση πάντως τα πιστοποιητικά θα ισχύουν για όλους τους πολίτες για εννέα μήνες.

σήμερα:

«Μας είπε να σταματήσουμε τις χημειοθεραπείες και μας έδινε δικά του σκευάσματα» κατήγγειλε δικηγόρος για τον ψευτογιατρό

«Ο εμβολιασμός έγινε υποχρεωτικός γιατί οι θάνατοι από κορωνοϊό αφορούν κυρίως σε πολίτες πάνω από 70 ετών», λέει η Γκάγκα

Έτσι θα εκδίδεται ψηφιακά η άδεια κυκλοφορίας

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

.cnt”, “bottoming”: true, “offTop”: “.header”,”window”: 639 }”>

Αρχική δημοσίευση