Εφιάλτης στην Ουκρανία, καθώς οι ρωσικές δυνάμεις σφυροκοπούν την πρωτεύουσα Κίεβο προκειμένου να την καταλάβουν.  Ισχυρές εκρήξεις σημειώθηκαν στην περιοχή Βασιλκίβ, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι στις φλόγες τυλίχθηκαν δεξαμενές καυσίμων, με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος περιβαλλοντικής καταστροφής.Υπάρχουν ακόμα πληροφορίες για επίθεση σε ογκολογικό νοσοκομείο Παίδων του Κιέβου με ένα νεκρό παιδί.

Στους 10 ανήλθε ο αριθμός των Ελλήνων ομογενών που έχασαν τη ζωή τους από ρωσικά αεροπορικά πυρά στο χωριό Σαρτανά στα περίχωρα της Μαριούπολης. «Σταματήστε τους βομβαρδισμούς τώρα», ανέφερε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε μήνυμα του στα αγγλικά στο Twitter.

Πάνω από 120.000 άνθρωποι έχουν αναγκαστεί να φύγουν από την Ουκρανία μετά την έναρξη της επίθεσης την περασμένη Πέμπτη, όπως ανέφερε αξιωματούχος του ΟΗΕ στο CNN. Τεράστιες παραμένουν οι ουρές στα συνοριακά περάσματα της χώρας.

Εκτός του συστήματος SWIFT μένουν ορισμένες ρωσικές τράπεζες, όπως ανακοίνωσαν από κοινού Ε.Ε., ΗΠΑ, Βρετανία και Καναδάς

Αρχική δημοσίευση