Εξορύξεις δεν θέλουν. Αμερικανικό LNG δεν θέλουν. Αραβικό πετρέλαιο δεν θέλουν. Ανεμογεννήτριες δεν θέλουν. Ρεύμα και ζέστη όμως θέλουν. Δηλαδή, σε λίγο θα πάει ο νους μας σε τίποτα περίεργα, του τύπου ότι τα παίρνουν από την Gazprom.

**

ΓΡΑΨΕ ΓΡΑΨΕ, ΘΑ ΤΟ ΠΑΡΟΥΝ ΧΑΜΠΑΡΙ για το δικό τους καλό, αν το θέλουν:

Η Αγορά, για όσους έχουν ιδιαίτερες απαιτήσεις από αυτήν, απαιτεί καθημερινή παρακολούθηση. Αυτό που ίσχυε χθες, μπορεί να μην ισχύει πλέον. Ακόμη και σε χρόνο dt μπορούν να έρθουν τα κάτω πάνω ή τα πάνω κάτω. Κάτι που θέλει διαρκή προσοχή, είτε για να περιορίσεις τις ζημίες σου, είτε για να εκμεταλλευτείς τυχόν ευνοϊκές εξελίξεις.

 • Σπρώξιμο μετοχών γίνεται, όταν κάποιοι ασχολούνται αποκλειστικά με 5 άντε 6 μετοχές τις οποίες λιβανίζουν κάθε λίγο και λιγάκι, απορρίπτοντας και σχολιάζοντας αρνητικά κάθε τι το διαφορετικό. Είναι μία κατηγορία ανθρώπων κυριολεκτικά εκτός του δικού μας σκέπτεσθαι.

ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΞΕΧΝΑΜΕ: Το ελληνικό χρηματιστήριο εκεί που υστερεί είναι στον ανθρώπινο παράγοντα. Κάνουν κουμάντο αυτοί που διέλυσαν τα πάντα όλα σε έναν κλάδο και που δεν επιτρέπουν σε καμία ανεξάρτητη φωνή υψηλού κύρους να εντρυφήσει ανάμεσα τους. Το θέλουν υποχείριο τους, να κάνουν τις δουλίτσες τους, να βολεύουν τους δικούς τους και να γενικά να περνάνε ζωή χαρισαμένη εις βάρος όλων των υπολοίπων.

 • Και οι κονδυλοφόροι του Συστήματος αντί να ασχολούνται με αυτά, στηλιτεύουν την ελληνική αγορά πότε γιατί οι μετοχές της είναι πανάκριβες (sic), πότε γιατί δεν μπορεί να ξεπεράσει τις 900 μονάδες (χαμπάρι δεν είχαν πάρει ή έκαναν πως δεν έπαιρναν για το ποιοί έφταιγαν αποκλειστικά γι αυτό…), πότε για το ένα και πότε για το άλλο.

*****

ΗΛΙΑΣ ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ- FAST FINANCE: Είναι αρκετά δύσκολο να κερδίσουμε την ψυχολογία στις αγορές για αυτό και από την μία έχουμε την fundamental analysis για τις επιλογές μας και από την άλλη την τεχνική ανάλυση που μπορεί εν ευθέτω χρόνο να σώζει από άσχημες καταστάσεις. Η τρέχουσα περίοδος είναι χαρακτηριστική μιας και συναισθήματα και τιμές κατάφεραν μέσα σε λίγες μέρες να κάνουν άνω κάτω την αγορά, με τους περισσότερους εκεί που πίστευαν ότι βρήκαν μία κατεύθυνση η αγορά να τους αλλάζει εύκολα γνώμη.

 • Η εβδομάδα που πέρασε μοίρασε περίπου 3% απόδοση σε Γενικό και ftse25 και 10%
  στον τραπεζικό. Το πολύ βασικό δεδομένο ότι στα μέσα της εβδομάδας είχαμε αγοραστικά σήματα στο σύνολο των δεικτών και στο μεγαλύτερο μέρος των μετοχών. Το βράδυ
  της Παρασκευής ήρθε η DBRS να φέρει την Ελλάδα στο BB ένα μόλις σκαλοπάτι από το
  investment grade. Παράλληλα λόγω του πολέμου περιόρισε το outlook σε σταθερό μιας
  και πιθανότατα θα χρειαστεί να δούμε την διάρκεια και το σύνολο των επιπτώσεων του
  πολέμου

Μέχρι τώρα φαίνεται πως οι αμιγώς επιπτώσεις από τον πόλεμο είναι μικρές και ο πιο
σημαντικός αντίπαλος είναι ο πληθωρισμός και η διάρκεια του. Επιπλέον να σημειώσουμε πως μία κρίση δεν έχει να κάνει τόσο πολύ με το μέγεθος της αλλά με την διάρκεια της.
Ένα παράδειγμα από το μακρινό 1998 που η αγορά μετά την υποτίμηση του Μαρτίου
ξεκίνησε μία πολύ μεγάλη ανοδική κίνηση και ήρθε η κρίση του Οτσαλάν να δώσει μία
τεράστια διόρθωση στην αγορά σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα.

 • Φυσικά μετά από μερικούς μόνο μήνες η αγορά είχε ξεχάσει την γρήγορη πτώση από τις 2800 στις 1750 μονάδες. Φυσικά υπάρχουν ακόμα αρκετά παραδείγματα στην χρηματιστηριακή ιστορία παρόλα αυτά το συγκεκριμένο παράδειγμα ταιριάζει μιας και η αγορά είχε παρόμοια χαρακτηριστικά με την τότε κίνηση μετά από πολλά χρόνια συσσώρευσης της.

Ο τραπεζικός κλάδος συνεχίζει να έχει το χρίσμα του οδηγού της αγοράς μιας και η εβδομάδα μοίρασε 10% κέρδη στον τραπεζικό κλέβοντας την παράσταση της κίνησης. Αν
μπροστά μας έχουμε έστω κα μία ψαλιδισμένη ανάπτυξη τα κύρια χαρακτηριστικά μίας
αγοράς που περιμένει να γίνει επενδύσιμη σαν οικονομία έχοντας μία δεδομένη σημαντική ανάπτυξη μετά από πολλά χρόνια ένας από τους κλάδους που θα ωφεληθεί περισσότερο είναι ο τραπεζικός και μάλιστα έχοντας πετάξει τα βαρίδια του παρελθόντος και
χωρίς ακόμα να έχει ανοίξει σε σημαντικό βαθμό την κάνουλα του δανεισμού.

 • Από την άλλη η αύξηση των επιτοκίων θα βοηθήσει ακόμα περισσότερο τον κλάδο που είναι έτοιμος να δείξει τα παλιά καλά στοιχεία του. Ακόμα ένα θετικό στοιχείο είναι ότι οι
  περισσότεροι επενδυτές τον βλέπουν ακόμα για trading και όχι επενδυτικά κάτι που
  μπορεί να του δώσει ακόμα μεγαλύτερη ώθηση το επόμενο διάστημα.

Τεχνικά η αγορά έχει επόμενο σοβαρό στόχο την ζώνη του 895-906 επίπεδο που σε
περίπτωση κατοχύρωσης θα αλλάξει πιο σημαντικά την εικόνα της αγοράς. Το πολύ
σημαντικό δεδομένο είναι ότι όλα δείχνουν ότι το τέλος του μήνα θα μας βρει πάνω από
τις 854 μονάδες επίπεδο που συντηρεί το μηναίο Long μας.

 • Στα στατιστικά μας ο ΓΔ για το 2022 τρέχει με απώλειες 3,41%, με τον ftse25 στο -3,12%, τον τραπεζικό με κέρδη 7,60% και τον ftsem στο -0,87%. Οι επιλογές μας στο -3,09 % υπέραποδίδοντας του ΓΔ με 0,32%. Από τις επιλογές μας ΕΥΡΩΒ 17%, CENERGY 15% , ΕΛΠΕ 13%, ΕΘΝΙΚΗ 4%, ΟΤΕ 5% και BYTE 4% τρέχουν με κέρδη, με τους υπόλοιπους τίτλους να έχουν απώλειες με πρωταθλήτρια την μετοχή της ΔΕΗ που χάνει 18% από αρχές έτους.

Με το δεδομένο του πολέμου και πολύ σημαντικό την διάρκεια του, ψάχνουμε να βρούμε
άλλα αρνητικά δεδομένα που θα μπορούσαν να ανακόψουν την φόρα που έχει πάρει η
Ελληνική οικονομία και δεν είναι και τόσο εύκολο. Με τα μέχρι τώρα δεδομένα ο τουρισμός φαίνεται να περνάει σχετικά αναίμαχτα, ενώ περιμένουμε ακόμα κάποιο διάστημα
να δούμε αν ανακοπεί η πορεία των νέων επενδύσεων που φαίνεται να συνεχίζονται σε
όλο το εύρος τους.

 • Ο πληθωρισμός δεν είναι Ελληνικό φαινόμενο και σίγουρα θα μας επηρεάσει, παρόλα αυτά η επενδυτική βαθμίδα είναι ακόμα πιο κοντά για την οικονομία μας. Η ανεργία κινείται από χαμηλό σε χαμηλό, ενώ περιμένουμε εναγωνίως να δούμε πως
  θα κλείσει το πρώτο τρίμηνο από πλευράς αποτελεσμάτων μιας και θα περικλείει και το
  γεγονός του πολέμου.
Επενδυτής… Σαμουράι: The Hagakure: “The Book of The Samurai” καταγράφει τις απόψεις του Yamamoto Tsunetomo για το Bushido και τον κώδικα πολεμιστή των σαμουράι. Γράφτηκε στις αρχές του 18ου αιώνα και εξηγεί τις 8 αρχές  που πρέπει να έχει ένας  πολεμιστής για να γίνει  Σαμουράι. (chartswar.com)

 • Σήμερα οι ίδιες αρχές μπορούν να χρησιμοποιηθούν στις επιχειρήσεις, τον αθλητισμό, τις συναλλαγές και τις επενδύσεις για να επιτύχετε μια νοοτροπία πολεμιστή και να ξεπεράσετε τους αντιπάλους σας.

Το Bushido λοιπόν ήταν ένας κώδικας συμπεριφοράς για τους Σαμουράι που αποτελούνταν από 8 βασικές αρχές.

 • Δικαιοσύνη
 • Γενναιότητα
 • Καλοσύνη & Συμπόνια
 • Σεβασμός
 • Ειλικρίνεια
 • Τιμή
 • Καθήκον & Αφοσίωση
 • Αυτοέλεγχος

Οι εταιρείες είναι είτε growth είτε value stock: Growth είναι εταιρείες που επανεπενδύουν τα κέρδη τους, αναπτύσσονται συνέχεια και ταχέως, ενώ stock value είναι εκείνες χαμηλότερου ρίσκου, που δίνουν μέρισμα στους μετόχους τους, σαν να έχεις ομόλογο που σου αποφέρει συνεχώς απόδοση και δεν χάνει την αξία του.

ΟΥΜΠΕΡΤΟ ΕΚΟ: Οι ιστότοποι κοινωνικής δικτύωσης έδωσαν το δικαίωμα να μιλάνε σε λεγεώνες ηλιθίων που άλλοτε δεν μίλαγαν παρά μόνο σε μπαρ, αφού είχαν πιει κανένα ποτήρι κρασί, χωρίς να βλάπτουν την κοινότητα. Τους αναγκάζαμε αμέσως να σωπάσουν, αλλά σήμερα έχουν το ίδιο δικαίωμα λόγου με ένα βραβείο Νόμπελ. Είναι η εισβολή των ηλιθίων.

Φ. Ντοστογιέφσκι: Η ανοχή θα φτάσει σε τέτοιο επίπεδο, που θα απαγορεύεται στους ευφυείς ανθρώπους, να κάνουν οποιαδήποτε σκέψη, ώστε να μην προσβάλλουν τους ηλιθίους.

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

ΕΛΑΣΤΡΟΝ: Εχουμε αναφερθεί πολλάκις και στη δική της περίπτωση για το πρώτο τρίμηνο 2022 ο ΟΑΚ. Πήγε πολύ καλά, αν μη τι άλλο.

 • ΔΟΜΙΚΗ ΚΡΗΤΗΣ: Προηγείται λόγω πολύ χαμηλής αποτίμησης και προγραμματιζόμενων μεγάλων έργων που θα αλλάξουν την μορφή της Μεγαλονήσου. Ολο και κάτι έξτρα θα της δώσουν οι μεγάλοι για να τα εκτελέσει.

ΕΧΑΕ: Παιδιά, έχουν και τηλέφωνα και υπεύθυνους για να αποταθείτε. Και που γράφουμε βλέπετε να ιδρώνει το αυτί τους; Και να τους πάρετε, θα αλλάξει τίποτα, θα μας πείτε… Αν όμως τους ενοχλούσαν μερικές εκατοντάδες επενδυτές, ίσως τους άγγιζε το φιλότιμο…

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ και τι να πει κανείς…

Για να δούμε τώρα, θα κινήσει το ΕΣΡ διαδικασία για το απάνθρωπο, σεξιστικό και χυδαίο σχόλιο κατά γυναικών προσφύγων από την Ουκρανία, που έκανε ο Γ. Πλειός, καθηγητής, μέλος των «σοφών» του ΣΥΡΙΖΑ και εκπρόσωπος του κόμματος στο ΕΣΡ; Οι σύντροφοι του, φυσικά, μούγκαφον!MYTIΛΗΝΑΙΟΣ – ΟΤΕ – ΔEH – ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ – ΤΙΤΑΝ – ΟΛΠ – ΒΙΟΧΑΛΚΟ – JUMBO – ΟΠΑΠ- ΕΤΕ ΒΑΝΚ – ALPHA BANK – TEΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ – ΓΕΚΤΕΡΝΑ – LAMDA DEVELPOMENT – MOTOR OIL – CENERGY – ELVALXALKOR – EUROBANK – PIRAEUS BANK – QUEST HOLDINGS – AUTOHELLAS – ΑΔΜΗΕ – ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ – ΣΑΡΑΝΤΗΣ – ΚΑΡΕΛΙΑΣ – ΕΥΔΑΠ – COCA COLA HBC – AEGEAN AIRLINES είναι (28) επιχειρηματικές οντότητες με αποτιμήσεις τουλάχιστον 400 εκατ. ευρώ που σε τίποτα δεν θυμίζουν την εικόνα που είχαν πριν 3, 4 και 5 χρόνια.

 • ΦΥΣΙΚΑ τα πράγματα είναι ακόμη καλύτερα στα χαμηλότερα στρώματα του ελληνικού επιχειρείν – αναλογικά και συγκριτικά βεβαίως – όπου αρκετές δεκάδες εισηγμένων εταιρειών ενισχύουν μεγέθη, βελτιώνουν επιδόσεις, διεκδικούν ολοένα και μεγαλύτερη πίτα από τα μερίδια που τους αναλογούν και σε διεθνές επίπεδο ενώ και χρηματιστηριακά έχουν να επιδείξουν καλές έως και εξαιρετικές αποδόσεις στους επενδυτές μετόχους τους, που με την σειρά τους μπορούν να βελτιώνουν το βιοτικό τους επίπεδο.

Μπορεί να έχουν τα επιχειρηματικά σκαμπανεβάσματα τους, αλλά με την πορεία τους και μόνον, έχουν αρχίσει να προσελκύουν το ενδιαφέρον σοβαρών επενδυτικών κεφαλαίων. Κι όλα αυτά παρά τα συνεχή χτυπήματα που δέχονται πέραν των δικών τους… αρμοδιοτήτων. Χτυπήματα καθαρά “εξωαγωνιστικά”, γνωστά με πάσα λεπτομέρεια σε όλους μας. Να μην ξεχνάμε και την αντιμετώπιση που δέχονται από την ελληνική σοβιετία και τους κατοίκους της…

 • Κι όμως άντεξαν και αντέχουν και θα αντέχουν. Κι όλα αυτά χωρίς την παραμικρή βοήθεια από τους εκάστοτε αρμόδιους κρατικούς παράγοντες που το μόνο που σκέπτονται είναι πως θα τις αρμέξουν παντί τρόπω για να τα μοιράζουν στους κηφήνες – πελάτες τους συνεχίζοντας να υποσκάπτουν τα θεμέλια της ελληνικής κοινωνίας που υποφέρει ολοένα και περισσότερο.

****

ΣΧΟΛΙΟ – ΔEN AΛΛAZEI ΠΟΤΕ: Το αποτέλεσμα το δικό μας μετράει και όχι η τρέλα που κουβαλάνε οι περισσότεροι στο ελληνικό χρηματιστήριο. Αλλωστε, γιατί να διαφέρει το Χ.Α από τους υπόλοιπους κοινωνικούς ιστούς;

 • Επομένως ακολουθούμε τους επιτυχημένους, τους οραματιστές και αγωνιστές επιχειρηματίες που δεν επηρεάζονται από τα εκάστοτε καθέκαστα και κοιτάνε αποκλειστικά την δουλειά τους και το σπουδαιότερον για τους υπόλοιπους, την ευημερία των επενδυτών μετόχων τους.

ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ: Ανακοινώνει την ΤΡΙΤΗ 22/3 το δικό της 2021- Να θυμηθούμε τι συνέβη στο 9μηνο….

 • ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΕΤΟΧΗΣ – ΤΙΜΗ 2,2000 ευρώ και κ/φση 64,5 εκατ. ευρώ.
 • Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΔΙΑΔΡΟΜΟ ΤΗΣ… ΑΠΟΓΕΙΩΣΗΣ. ΕΝ ΑΝΑΜΟΝΗ…
Διάστημα ΜΙΝ ΜΑΧ Μετ. %
7 ημερών 2,060 2,270 5,77
30 ημερών 1,860 2,430 -7,56
3 μηνών 1,700 2,430 23,60
6 μηνών 1,335 2,430 60,58
12 μηνών 1,220 2,430 69,88

UNIBIOS- ΒΙΟΣΚ: Σαν κάτι να θέλει να μας πει η συμπεριφορά της μετοχής στο τελευταίο – τουλάχιστον – 20ήμερο με την πλαγιοανοδική της κίνηση. Το 2021 πάντως ήταν το καλύτερο στη σύγχρονη ιστορία της (20ετία), αλλά τα καλυτερότερα έρχονται.

Μόνον μην είσθε βιαστικοί και ανυπόμονοι όσοι την (παρ)ακολουθείτε. Το επιστημονικό προσωπικό του ομίλου και η πανεπιστημιακή μόρφωση όλων των μελών της διοίκησης , απλά δεν υπάρχει…

 • Μαζί της από τα είκοσι σεντς, ενώ ακολούθησε και ΑΜΚ 4ν/1 π στα 0,3000 ευρώ. Οπότε κάντε τους υπολογισμούς σας για το που ακριβώς βρίσκεται η πραγματική τιμή της για τους πιστούς φίλους της. Που αγνόησαν τις… ειρωνείες των ξερόλων του Χ.Α.

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

EXALCO: Μακάρι να αποκτήσει ζωντάνια στο ταμπλό, εξαρτάται και από το ποιοί πήραν τα 400τόσα χιλ. τεμάχια χθες… Και φυσικά να ξυπνήσει ο μεγαλομέτοχος στο επικοινωνιακό πεδίο αρμοδιότητας του…

ΚΕΚΡΟΠΑΣ: Την ημέρα που δημοσίευσε την… αποκλειστικότητα και το… θάψιμο της εταιρείας ο γνωστός άγνωστος της…. ΚΥΡΙΑΚΗΣ 23 ΙΑΝ.2022 ο απίστευτος!!, δέχτηκα αήθη επίθεση από τους ζηλόφθονους που ψάχνουν την ευκαιρία για να την πέσουν στο μ/μ… Τρομάρα τους φυσικά και δεκάρα δεν δίνω.

 • Με πείραξε όμως το γεγονός ότι κανείς δεν βγήκε να με (υπο)στηρίξει – όχι ότι το έχω ανάγκη φυσικά. Γι αυτό και δεν θα πάρω θέση, αν και ξέρω την συνέχεια. Λυπούμαι, αλλά δεν θα απαντήσω ούτε στα προσωπικά μηνύματα που θα ακολουθήσουν.

XAΡΑΚΟΛΟΓΙΟΝ από τον Θανάση Σταυρόπουλο 

Η τελευταία έκθεση της Eurobank Eq., με την οποία αφαιρεί τη μετοχή της ΔΕΗ (-1,92%) από το ενδεικνυόμενο χαρτοφυλάκιο έφερε πίεση στον τίτλο, έστω και αν αυτός αντέδρασε από το χαμηλό ημέρας των 7,55 ευρώ (-3,21%).

 • Οι επόμενες στηρίξεις στα 7,35 και 6,90 ευρώ και οι αντιστάσεις στα 8,43 – 8,55 (συγκλίνουν οι δύο ΚΜΟ 60 ημερών), 8,61(ημερήσιο “stop short”), 8,70 (εκθετικός ΚΜΟ 200 ημερών) και 9,11 (απλός ΚΜΟ 200 ημερών).

Με αυξημένες συναλλαγές η δεύτερη συνεχόμενη πτωτική συνεδρίαση για τη μετοχή της Motor Oil (-3,11%). Αν ο τίτλος καταστρατηγήσει την ζώνη στήριξης 13,20 – 12,91, δεν μπορεί να αποκλειστεί υποχώρηση προς τα 12,00 και 11,57 ευρώ.

 • Οι αντιστάσεις στα 13,86 (εκθετικός ΚΜΟ 200 ημερών), 13,95 (εκθετικός ΚΜΟ 60 ημερών), 14,00 (απλός ΚΜΟ 200 ημερών), 14,11 (απλός ΚΜΟ 60 ημερών) και 14,20 (ημερήσιο “stop short”).

Μόνιμα με αρνητικό πρόσημο κινήθηκε η μετοχή της Lamda Development (-0,95%), συμπληρώνοντας δεύτερη συνεχόμενη πτωτική συνεδρίαση και δείχνοντας αδυναμία ουσιαστικής απομάκρυνσης από τα πρόσφατα χαμηλά 16 μηνών.

 • Σε περίπτωση που επιμείνουν οι πωλητές, δεν πρέπει να χαθεί η στήριξη στα 5,84 – 5,70 ευρώ (συγκλίνουν οι δύο ΚΜΟ 200 μηνών). Οι αντιστάσεις στα 6,72 – 6,84 (συγκλίνουν οι δύο ΚΜΟ 60 ημερών), 7,07 (εκθετικός ΚΜΟ 200 ημερών), 7,22 (ημερήσιο “stop short”) και 7,38 ευρώ (απλός ΚΜΟ 200 ημερών).

 Eurobank Equities.

Η ΑΧΕ αφαιρεί της ΔΕΗ από το ενδεικνυόμενο χαρτοφυλάκιο, δεδομένου του κινδύνου από έναν πιθανό έκτακτο φόρο στην παραγωγή Ηλεκτρικής Ενέργειας, αν και παραμένει  στην σύσταση AΓΟΡΑ, δεδομένης της φθηνής αποτίμησης.

 • Παράλληλα, διατηρεί την Μυτιληναίος (τιμή – στόχος 22,0000 ευρώ) καθώς ο έκτακτος κίνδυνος αντισταθμίζεται από την κερδοφορία του Αλουμινίου, ενώ βλέπει αξία σε μετοχές με περιορισμένο αντίκτυπο από τις πληθωριστικές πιέσεις και στήριξη από τις αποδόσεις μετρητών.
 • Σε αυτή τη βάση, οι κορυφαίες επιλογές είναι ο ΟΠΑΠ (τιμή – στόχος 14,7000), η ΕΧΑΕ (τιμή – στόχος 5,2000), η ΕΤΕ (τιμή – στόχος 4,2000) και η Fourlis (τιμή – στόχος 6,2000).

ΓIAΝΝΗΣ ΣΙΑΤΡΑΣ – ΟΤΕ: Για το 2022, εκτιμούμε ότι ο Όμιλος, θα πετύχει μικρή αύξηση πωλήσεων, φτάνοντας στα € 3.480 εκατομμύρια (+3,3%). Εκτίμησή μας είναι ότι οι αποσβέσεις – απομειώσεις θα αυξηθούν σε € 720 εκατομμύρια, τουλάχιστον, ενώ δεν θα υπάρξουν τα έκτακτα κέρδη της περυσινής δικαστικής απόφασης, ή από διακοπείσες δραστηριότητες (τουλάχιστον με βάση τις μέχρι σήμερα εξελίξεις). Ως εκ τούτου, εκτιμούμε ότι, τα συνολικά κέρδη μ.φ., θα κυμανθούν μεταξύ των € 280 έως € 330 εκατομμυρίων.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ

ΜΑΝΟΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ – ΒΕΤΑ: Η τεχνική αντίδραση της προηγούμενης εβδομάδας είχε συνέχεια, με αποτέλεσμα ο Γενικός Δείκτης να φθάσει πολύ κοντά στην περιοχή διακύμανσης του κινητού μέσου των 200 ημερών (884 μονάδες), για να αναδιπλωθεί μετά την μάλλον αναμενόμενη κατοχύρωση κερδών στην ζώνη των 860 μονάδων.

Το επίπεδο αυτό μόνο τυχαίο δεν είναι, καθώς σηματοδοτεί το 50% της πτώσης από τις 930 μονάδες, έως τα χαμηλά των 788 μονάδων, αποτελεί δηλαδή μια βέλτιστη αναλογία αντίδρασης από τα χαμηλά.

 • Στη συνεδρίαση της Πέμπτης, παρά το ότι ο δείκτης έκλεισε αρνητικός, ο MACD έδωσε σήμα αγορών για δεύτερη φορά μέσα στο 2022, χωρίς ωστόσο ο Γενικός Δείκτης να έχει πάρει ακόμα απόσταση ασφαλείας από το σημείο καμπής του τεχνικού δείκτη. Οι ταλαντωτές έχουν αποφορτιστεί από την έντονα πτωτική τους πορεία, επιστρέφοντας σε ουδέτερα επίπεδα διαπραγμάτευσης, με ανοικτά πλέον όλα τα ενδεχόμενα για την κατεύθυνση που θα ακολουθήσει ο Δείκτης.

Στο επικρατέστερο σενάριο της επόμενης εβδομάδας, θα αναμέναμε ο Γενικός Δείκτης να δοκιμάσει αρχικά την ζώνη αντίστασης των 880 μονάδων, σημείο αναφοράς για όλη την Αγορά, που οριοθετεί την αλλαγή της μακροπρόθεσμης τάσης.

 • Η διαφυγή θα δώσει τουλάχιστον 50 μονάδες ανόδου, ενώ σε αντίθετη περίπτωση υπάρχουν δύο σενάρια πτωτικής κίνησης: Το μετριοπαθές θέλει τον Γενικό Δείκτη να ισορροπεί στις 830 μονάδες, ενώ το δεύτερο και πιο απαισιόδοξο θα οδηγήσει την Αγορά “νοτιότερα” από το χαμηλό της 8ης Μαρτίου.

Χ.Α – Η γωνιά του μικροεπενδυτή

ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΜΕΤΟΧΕΣ προσφέρονται στον ΜΙΚΡΟΕΠΕΝΔΥΤΗ φίλο αναγνώστη του μ/μ των ολίγων χιλιάδων ευρώ που ΜΕ ΤΑ ΛΙΓΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ που διαθέτει θέλει να βγάζει καλές αποδόσεις εκμεταλλευόμενος τις τάσεις της εκάστοτε μετοχής.

 • Και ο οποίος μικροεπενδυτής με 5-6 τέτοιες κινήσεις μπορεί νόμιμα και τίμια να ανεβάζει το βιοτικό επίπεδο του στις τόσο δύσκολες ημέρες που βιώνουμε για τις γνωστές αιτίες. Και σε αυτόν τον επενδυτή ο μ/μ βγάζει το καπέλο και πάντα θα τον βοηθάει. Γι αυτόν άλλωστε νοιάζεται και για κανένα άλλον.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ 21.3.2022

 1. ΣΕΝΤΡ – CENTRIC (Στο Σεντούκι)
 2. EUROCONSULTANS (Στο Σεντούκι)

*****

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ – 18.3.2022

 1. ΒΙΟΣΚ (UNIBIOS)
 2. ΔΟΜΙΚΗ
 3. ΤΖΙΡΑΚΙΑΝ

ΠΕΜΠΤΗ – 17.3.2022

 1. ΡΕΒΟΙΛ
 2. ΒΙΟΣΚ (UNIBIOS)
 3. ΠΑΙΡΗΣ
 4. ΔΟΜΙΚΗ

ΤΕΤΑΡΤΗ – 16.3.2022 –

 1. KOΡΔΕΛΛΟΥ
 2. ΙΛΥΔΑ
 3. ΤΖΙΡΑΚΙΑΝ
 4. UNIBIOS

****

XAΡΑΚΟΛΟΓΙΟΝ από τον Θανάση Σταυρόπουλο 

Στην κούρσα για τις καλύτερες αποδόσεις από την αρχή του χρόνου, προηγείται η ΥΑΛΚΟ (+190%), ακολουθούμενη από ΕΥΠΙΚ (+51,39%) και ΤΡΑΣΤΟΡ (+35,2%).

 • Τρεις οι συνεχόμενες ανοδικές συναλλαγές για την AVE (+2,77%), τέσσερις ανοδικές και δύο αμετάβλητες για τον Παπουτσάνη (+1,60%) και πέντε ανοδικές και μία αμετάβλητης για την Unibios (+7,62%). Επιστροφή αγοραστών σε Ιντρακάτ (+1,90%) και Entersoft (+2,25%). Αύξησαν συναλλαγές Δομική Κρήτης (+8,28%) και Centric (+4,04%).

Με θετικό πρόσημο, αλλά χωρίς πειστικούς αγοραστές οι ΝΤΟΠΛΕΡ (+8,61%), ΝΑΥΠ (+6,67%), ΟΠΤΡΟΝ (+7,55%), ΕΛΙΝ (+3,57%), ΚΟΡΔΕ (+0,69%), ΚΥΡΙΟ (+2,69%), ΟΛΥΜΠ (+1,57%), ΑΛΜΥ (+1,99%), ΚΡΙ (+1,36%), ΠΑΙΡ (+1,01%), ΠΛΑΘ (+0,20%), ΜΟΝΤΑ (+4,65%), ΕΛΒΕ (+0,93%), ΙΛΥΔΑ (+6,11%), ΚΟΥΑΛ (+2,09%), ΛΕΒΚ (+21,94%) και ΦΙΕΡ (+9,09%).

 • Συνεχίστηκαν οι πιέσεις σε Cenergy (-2,74%) και Άβακα (-4,15%). Παρουσία πωλητή σε ΠΡΟΝΤΕΑ (-10%), ΠΡΕΜΙΑ (-1,46%) και ΠΕΡΦ (-1,43%). Ο υψηλότερος όγκος των τελευταίων 106 μηνών στην ΒΙΟΚΑ (+4,94%), με ιδιαίτερα υψηλές συναλλαγές μεταξύ 1,70 και 1,72 ευρώ. Παίρνουν θέσεις, θεωρούμενα, “διορατικά” χαρτοφυλάκια σε Μοτοδυναμική (+1,85%, αξίζει υπενθύμισης ότι έχει ανακοινώσει πως δεν θα διανείμει μέρισμα για τη χρήση 2021) και Πετρόπουλο (+2,53%).
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΑΝΟΔΙΚΑ οι ΔΥΟ Υπό παρακολούθηση μετοχικές αξίες 
ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ:

Το παρόν δεν αποτελεί σύσταση επενδυτικής στρατηγικής αναφορικά με χρηματοπιστωτικά μέσα ή εκδότες χρηματοπιστωτικών μέσων και δεν περιέχει την οποιαδήποτε γνώμη σχετικά με την παρούσα ή μελλοντική αξία χρηματοπιστωτικών μέσων. Οι πληροφορίες και οι απόψεις στο συγκεκριμένο έγγραφο είναι για ενημέρωση του αναγνώστη και μόνο.

 • Στο παρόν έγγραφο υπάρχουν πληροφορίες και εκτιμήσεις οι οποίες ενδεχομένως να αναθεωρηθούν σημαντικά μετά την κυκλοφορία του συγκεκριμένου εγγράφου είτε λόγω αναθεώρησης των οικονομικών μεγεθών από τις αρμόδιες αρχές, είτε επειδή οι εκτιμήσεις αναθεωρούνται με βάση νέες εξελίξεις και τάσεις στις οικονομίες και τις αγορές.

Στο παρόν έγγραφο ενδεχομένως να γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία τα οποία μπορεί να μην είναι συμβατά με τον επενδυτικό ορίζοντα και το προφίλ συγκεκριμένων επενδυτών. Η επένδυση σε ορισμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία μπορεί να ενέχει σημαντικούς κινδύνους και κόστος ευκαιρίας.

 

Αρχική δημοσίευση